Marţi, 4 August, 2020 - 14:23

Fostul director general al Administrației Naționale Apele Române a fost reținut de procurorii DNA. Victor Sandu este acuzat că ar fi luat mită un milion de euro de la reprezentantul unei firme, în schimbul unor contracte, în timpul în care a condus instituția.

Sâmbătă, 22 Iunie, 2019 - 14:17
Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Turismului, Administrația Națională „Apele Române” și Garda de Mediu

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, ministrul turismului, Bogdan Trif, însoțiți de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABA-DL), Hristu Uzun, de comisarul general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Popa, precum și de alți inspectori din cadrul ABA-DL, Garda de Mediu și turism au început vineri o acțiune de control pe litoralul Mării Negre.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 17:39

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, l-a însoțit, vineri, pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, în zonele afectate de calamități în noaptea de 12-13 iunie, în județul Bistrița - Năsăud. Din delegație au mai făcut parte directorul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș – Tisa, Ioana Diaconescu și directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistrița – Năsăud, Ștefan Rus. Din partea autorităților locale, delegația a fost însoțită de prefectul județului Bistrița – Năsăud, Ovidiu-Victor Frenț.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 18:38

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, i-a cerut, directorului Administrației Bazinale de Apă (ABA) Dobrogea - Litoral, Hristu Uzun, să efectueze o ultimă verificare a plajelor înaintea începerii minivacanței de Rusalii.

Având în vedere faptul că operatorii economici care au închiriat sectoarele de plaje se vor confrunta pentru prima dată, în acest an, cu un flux mare de turiști, inspectorii bazinali de apă trebuie să verifice dacă sunt respectate prevederile legale și cele contractuale.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 13:45

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, i-a însoțit, marți, pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, și pe directorul general al Direcției Generale Ape din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor (MAP), Olimpia Negru, în zonele afectate de inundații în judetul Galați, UAT Corod pentru a analiza la fața locului situația creată în urma precipitațiilor abundente căzute în data 3 iunie. Totodată, specialiștii MAP și ANAR vor identifica și propune soluții astfel încât prin implementarea acestora în viitor situația să nu se mai repete.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 09:37

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, l-a însoțit, joi, pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, într-o  vizită de lucru în județul Bihor. Din delegație au mai făcut parte directorul Administrației Bazinale de Apă Crișuri, Sorin Guler, directorul general al RNP ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu și directorul Direcției Silvice Bihor, Adrian Jurcău.

Vineri, 10 Mai, 2019 - 09:12

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, l-a însoțit, joi, pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, într-o  vizită de lucru, în județul Brașov. Din cadrul delegației au mai făcut parte directorul Administrației Bazinale de Apă(ABA) Olt, Ștefan Prală, directorul tehnic Dezvoltare Investiții, Ștefan Pureca, directorul Sistemul de Gospodărire de Apelor(SGA) Brașov, Mihai Uță, consilierul Costică Sofronie (MAP), directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor-ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu și senatorul de Brașov Marius Alexandru Dunca.

Joi, 9 Mai, 2019 - 11:26

Directorul ABA Argeș – Vedea, Bogdan – Florian Gorunescu, l-a informat pe directorul general al ANAR, Victor Sandu, că acțiunea de ecologizare de pe lacul de acumulare Pitești va continua și în zilele următoare, el precizând totodată că doar miercuri au fost colectate 12 metri cubi de deșeuri plutitoare

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 10:52

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, l-a însoțit, luni, pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, într-o  vizită de lucru în județul Gorj. Din delegație au mai făcut parte directorul general al RNP ROMSILVA, George Mihăilescu, directorul Administrației Bazinale de Apă Jiu Craiova (ABA), Marin Talău, directorul SGA Gorj, Ion Călinoiu și directorul Direcției Silvice, Ovidiu Cârstoc.

Joi, 28 Martie, 2019 - 13:31

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”, Victor Sandu, și de directorul general al ABA Banat, Titu Bojin, a participat miercuri la semnarea contractului de proiectare și execuție lucrări din cadrul proiectului „Repararea Infrastructurii de navigație a Canalului Bega”, finanțat prin Programul IPA Interreg CBC România-Serbia. 

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 12:23

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, a dispus un control în zona Acumulării Colibița, județul Bistrița-Năsăud, în urma unor informații apărute în spațiul public referitoare la posibile deversări de apă menajeră în apa lacului. În urma acțiunii de control desfășurată de reprezentanții Biroului Corp de control al ANAR, împreună cu inspectori de gospodărire a apelor detașați în regim de urgență din teritoriu, suntem în măsură să precizăm următoarele:

Miercuri, 6 Martie, 2019 - 11:00

Directorul general al A.N. "Apele Române", Victor Sandu, a dispus efectuarea unui control, în regim de urgență, la Acumularea Colibița

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 13:38
în urma producerii fenomenului de mortalitate piscicolă

Din dispoziția directorului A.N. „Apele Române”, Victor Sandu, Corpul de Control din cadrul ANAR   împreună cu reprezentanții  Inspecțiilor Teritoriale de Apă (ABA-uri) au verificat și controlat sursele de poluare și evacuările ilegale de ape uzate în râurile Argeș și Dâmbovița, precum și din afluenții acestora. 

Duminică, 2 Decembrie, 2018 - 09:23
Suprafața României se extinde cu 60 ha

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (AM POIM), din Ministerul Fondurilor Europene, a transmis European Commission aplicația pentru proiectul major Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020).

Contractul pentru finanțarea acestui proiect, socotit de interes național, a fost semnat, luna trecută, între ministrul Rovana Plumb și directorul general al ANAR, Victor Sandu, în prezența prim-ministrului Viorica Dancilă.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 19:43

Premierul Viorica Dăncilă: Vreau să ne asigurăm că până la sfârșitul anului vor fi terminate lucrările de refacere a obiectivelor de apărare împotriva inundațiilor

  Premierul Viorica Dăncilă a inspectat, astăzi, lucrările mai multor obiective de investiții pentru apărare împotriva inundațiilor, din județul Neamț.

Prim-ministrul a fost însoțit de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, ministrul Afacerilor Internelor, Carmen Dan, și ministrul Transporturilor, Lucian Șova.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 19:33

Directorul general al A.N. „Apele Române”, Victor Sandu, le-a prezentat, vineri, prim-ministrului României, Viorica Dăncilă și ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, stadiul lucrărilor la obiectivul hidrotehnic Cracău, județul Neamț

 

Pe șantierul pentru „Amenajare râu Cracău la Slobozia, județul Neamț” demnitarilor le-au fost expuse stadiul execuției și caracteristicile tehnice ale acestui obiectiv.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 11:14
care vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2018

În perioada 3 – 30 iunie a.c., în județul Alba, s-au produs inundații care au provocat pagube semnificative populației și obiectivelor social–economice și de infrastructură. Intensitatea mare a precipitațiilor și persistența lor pe parcursul întregii luni au determinat o suprasaturare a solului cu apă, favorizând amplificarea scurgerii pe versanți, reactivând torenți care au antrenat cantități importante de aluviuni.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 13:45

Vineri, 27 iulie 2018, directorul A.N. „Apele Române”, Victor Sandu  l-a însoțit pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, într-o vizită de lucru în județul Alba. În acest context, la sediul primăriei Câmpeni are loc o întâlnire, unde participă alături de persoanele menționate și directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș, Cristian Bratanovici, primarul orașului Câmpeni, Andreș Ioan - Călin, parlamentari, precum și autorități locale. 
       

Luni, 9 Iulie, 2018 - 18:00

Ministrul Ioan Deneș coordonează, la Cristian (județul Sibiu), echipele de intervenție ale ANAR

 

Ministrul Apelor și Pădurilor a ajuns luni în comuna Cristian din județul Sibiu pentru a coordona, la fața locului, echipele de intervenție ale ANAR. Totodată, în comuna Cristian se află și secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și prefectul județului Sibiu, Adela Maria Muntean.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 17:54

Conducerea A.N. „Apele Române” s-a deplasat, în județul Sibiu, pentru a coordona echipele de intervenție din teren

Astăzi, 09 iulie 2018, directorul general al ANAR, Victor Sandu, s-a deplasat, în județul Sibiu, pentru a coordona echipele de intervenție prezente în zona râului Cibin, a afluenților acestuia Cibin și Seliște, precum și la Acumularea Gura Râului. Totodată, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a inspectat modul în care se intervine.

Duminică, 8 Iulie, 2018 - 21:02

Ministerul Apelor şi Pădurilor, prin A.N.„Apele Române”, monitorizează în permanență cursurile de râuri aflate sub avertizarea hidrologică de cod galben și cod portocaliu

Sâmbătă, 30 Iunie, 2018 - 19:25

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș, se află în localitatea Băcel, jud Covasna, grav afectată de precipitaţiile căzute în ultima perioadă.

Menţionăm că în această dimineaţă s-a format o breşă în digul de pe malul stâng al pârâului Dobarlău, amonte cu 200 m de confluenţa cu pârâul Tarlung şi o altă breşă pe malul drept al pârâului Tarlung, la 1000 m aval de confluenţa cu pârâul Dobarlau.

Marţi, 3 Aprilie, 2018 - 16:15

Acţiunea de intervenţie a specialiştilor A.N. „Apele Române” şi I.S.U. asupra acumulării Suhaia, județul Teleorman, a continuat cu mobilizarea unui număr mai mare de resurse umane şi materiale.

În data de 2 aprilie 2018, s-a reuşit punerea în funcțiune a descărcătorului de ape mari amplasat pe digul de vest al acumularii Suhaia, asigurându-se o zonă de deversare controlată a unui debit de cca. 6 mc/s, măsură care se adaugă la cele deja realizate de specialiştii A.N. „Apele Române”, cu sprijinul I.S.U. pentru menținerea în stare de siguranță a digurilor de contur ale acumulării.

Joi, 15 Martie, 2018 - 18:05

În intervalul 14 - 15 martie 2018, o echipă de specialişti condusă de directorul general al A.N. 'Apele Române', Victor Sandu, aflat sub permanentă coordonare a ministrului Ioan Deneş din cadrul Ministerului Apelor şi Pădurilor, s-a deplasat în satul Căpeni, ce aparţine oraşului Baraolt, din judeţul Covasna, pentru a analiza şi evalua situaţia existentă din teren. 

Subscribe to Victor Sandu