Joi, 21 Martie, 2019 - 03:23
Orban avertizează că s-ar putea retrage din grupul politic popular

Partidul Popular European a decis miercuri seară suspendarea formaţiunii de guvernământ din Ungaria, Fidesz, condusă de premierul Viktor Orban, anunţă preşedintele PPE, Joseph Daul.

Decizia a fost luată de Adunarea Politică a PPE cu 190 voturi pentru şi 3 voturi împotrivă în cadrul unui vot secret.

Fidesz nu va mai avea drepturi de partid membru al PPE, nu mai are dreptul de a vota în nicio reuniune a PPE şi nici dreptul de a propune candidaţi pentru nicio poziţie în cadrul PPE.

Sâmbătă, 17 Noiembrie, 2018 - 10:08
El a apreciat votul europarlamentarilor români din ALDE împotriva rezoluţiei Sargentini

Premierul ungar Viktor Orban a apreciat votul europarlamentarilor români din ALDE împotriva rezoluţiei Sargentini care condamna Ungaria, iar ca urmare europarlamentarii unguri au votat la rândul lor împotriva rezoluţiei critice a Parlamentului European privind România, relatează agenţia ungară MTI.

Marţi, 13 Noiembrie, 2018 - 19:29

Volumul Ungaria lui Orbán de Paul Lendvai, apărut în limba română la Editura Polirom (2017, traducere de Maria-Magdalena Anghelescu), este câștigătorul Premiului Uniunii Europene pentru eseu, ediția 2018.

Joi, 8 Noiembrie, 2018 - 09:36

Partidul Popular European (PPE) a adoptat, miercuri, la Helsinki o rezolutie prin care cere sa fie respectate valorile si libertatile pe care se fundamenteaza UE, conform unor oficiali participanti la reuniune aceasta rezolutie fiind un mesaj destinat premierului ungar Viktor Orban, dar cancelarul austriac Sebastian Kurz a dat o declaratie cu o referire si la alte tari, printre care si Romania.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 08:48

Declarații de la finalul BPN al PNL din 30 iulie, în care condamnă declarațiile premierului de la Budapesta, după ce nu a reușit să obțină acordul pentru întărirea  statutară a rolului președintelui.

Sâmbătă, 28 Iulie, 2018 - 09:01
”România modernă nu ştie de 100 de ani ce să facă cu cei peste un milion de maghiari care trăiesc aici”.

Premierul Ungariei, Orban Viktor, este aşteptat azi la Băile Tușnad (Bálványos), județul Harghita, unde va vorbi despre viitorul Europei, dar și despre chestiuni economice şi tematici legate de soarta Bazinului Carpatic

Vineri, 4 Mai, 2018 - 11:29

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, vineri, că nu va susţine niciun buget al Uniunii Europene care să includă reducerea finanţărilor pentru fermieri şi acordarea banilor pentru imigranţi, informează agenţia MTI.

”Atât timp cât ungurii nu vor da undă verde, nu va fi niciun buget. Imigranţii nu ar trebui să primească niciun cent din bugetul UE. Statele care vor să primească imigranţi trebuie să suporte costurile din bugetele naţionale”, a declarat Orban.

Marţi, 10 Aprilie, 2018 - 13:35

Pentru cine guvernezi? Pentru populație, ori ca să mulțumești partenerii externi? Ideal e să calci pe ambele paliere, numai că, adesea, interesele votanților tăi nu coincid cu politicile Bruxellului, a Washingtonului, a Berlinului sau Parisului.

Luni, 9 Aprilie, 2018 - 13:24
Konrad Szymanski: ”Este o confimare a politicii de emancipare a Europei Centrale”

Victoria premierului ungar Viktor Orban în alegerile de duminică este o confirmare a politicii de emancipare a Europei Centrale, a declarat luni Konrad Szymanski, ministru adjunct de externe la Varsovia si emisar al Poloniei la UE, potrivit Reuters. 

”Este o confimare a politicii de emancipare a Europei Centrale”, a spus Szymanski când a fost întrebat despre semnificația victoriei lui Orban.

”Emanciparea nu este menită să fie o luptă contra cuiva, ci să facă Europa Centrală vizibilă drept un partener foarte constructiv al Europei și al UE”, a adăugat el.

Vineri, 30 Martie, 2018 - 11:10
"De 60 de ani trăim împreună cu romii şi nici până în ziua de azi nu am putut să-i integrăm"

Şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Janos Lazar, a atras atenția miercuri la o manifestare electorală că integrarea refugiaţilor musulmani sau proveniţi din alte culturi este imposibilă, conform agenţiei EFE.

Luni, 19 Martie, 2018 - 16:50

Grupul MOL și JSR Corporation anunţă inaugurarea fabricii de cauciuc sintetic (S-SBR). Combinatul utilizează tehnologie de ultimă oră și va produce anual 60.000 de tone de cauciuc sintetic, creând peste 100 de noi locuri de muncă.

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, Președintele și Directorul General al Grupului MOL, Zsolt Hernádi, împreună cu Koichi Kawasaki, Director Executiv al JSR Corporation au inaugurat fabrica de cauciuc sintetic al celor două companii la Tiszaújváros, Ungaria. 

Vineri, 9 Martie, 2018 - 09:07

  Sigismondo Pandolfo Malatesta (1417-1468), senior al cetăţii Rimini, condotier cinic şi aliat inafidabil, care în repetate rânduri a incercat a se instăpâni peste părţi ale ţinuturilor aflate în posesia papalităţii (falsa “Donatio Constantini”), a fost prezentat contemporanilor săi de remarcabilul umanist Aeneas Silvius Piccolomini, ca papă Pius al II-lea (1458-1464), precum un criminal lipsit de orice scrupule, trădător, venal şi desfrânat, o “ruşine a omenirii”.

Sâmbătă, 10 Februarie, 2018 - 11:23

Premierul  Viktor Orban a declarat vineri că Ungaria va semna un acord cu România pentru livrarea a patru miliarde de metri cubi de gaze naturale anual, înţelegere care va încheia monopolul Rusiei în ţara sa, conform agenţiei The Associated Press.

În urma unei întrevederi cu premierul sârb Ana Brnabic, Viktor Orban a precizat că, până în 2021 sau 2022, importurile de gaze din România vor reprezenta mai bine de jumătate dintre rezervele de gaze ale Ungariei.

Vineri, 9 Februarie, 2018 - 18:35

Ungaria va semna, în curând, un acord care îi va permite să importe, anual, până la patru miliarde de metri cubi de gaze naturale din România pe o perioadă de 15 ani, a anunțat, vineri, premierul ungar, Viktor Orban, transmite Reuters.

 Viktor Orban a informat că trei companii ungare au câştigat o licitaţie pentru gazele din România, dar nu a dezvăluit numele celor trei companii.

Vineri, 22 Decembrie, 2017 - 11:15
Tot pentru „modificări” ale legilor justiției

Ungaria consideră că o Polonie puternică este o componentă vitală a grupului central-european în interiorul Uniunii Europene, iar Budapesta va bloca orice acţiune de suspendare a dreptului de vot al Varşoviei în UE, a avertizat vineri prim-ministrul ungar Viktor Orban, citat de Reuters.

Subscribe to Viktor Orban