Miercuri, 11 Noiembrie, 2020 - 13:00

Numărul salariaţilor activi angajaţi în prezent în economie îl depăşeşte cu peste 15.000 pe cel înregistrat la începutul anului, înainte de debutul pandemiei, a declarat, miercuri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 14:45

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, marţi, că Guvernul urmează să completeze cadrul legal în situaţia închiderii şcolilor.

Marţi, 6 Octombrie, 2020 - 10:00

Inspecția Muncii trebuie desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă, apreciază ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Vineri, 28 August, 2020 - 19:00

Modalităţile de acordare a sprijinului financiar pentru angajaţii care au lucrat în regim de telemuncă sunt reglementate printr-un ordin emis de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Dacă un angajator are angajaţi care au lucrat în regim de telemuncă cel puţin 15 zile lucrătoare pe perioada stării de urgenţă, poate accesa suma de 2.500 de lei.

Banii vor putea folosiți pentru achiziţionarea echipamentelor IT (smartphone, tabletă, laptop), pe care un angajator este obligat să le asigure angajaţilor.

Marţi, 25 August, 2020 - 11:00

Pachetele cu taloanele de pensii pentru luna septembrie, care cuprind pensiile majorate, au fost expediate la Poşta Română, a anunţat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

"Gata suntem! S-a finalizat expediţia pachetelor cu taloanele de pensii pentru septembrie şi cu documentaţiile de plată aferente. Pentru toată ţara (provincie + sectoare Bucureşti). Mai devreme cu 3 zile faţă de termenul limită la care, conform convenţiei, se trimit la Poşta Română pentru distribuţie", a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Luni, 24 August, 2020 - 13:33

Pensiile mărite vor ajunge la timp în septembrie, iar la nivelul Poştei Române se pun la punct ultimele detalii, spune ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Sâmbătă, 1 August, 2020 - 14:16

Ordonanta de urgenta privind cresterea alocatiilor pentru copii a fost publicata vineri in Monitorul Oficial. Alocatiile vor creste cu 20% din luna septembrie, urmand si alte majorari, etapizat.

Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani vor primi in septembrie 185 de lei, iar cei de pana la 2 ani sau cei de pana la 18 ani, daca au dizabilitati, vor primi 369 de lei, potrivit textului ordonantei.

Pana la finalul anului 2022, alocatiile vor ajunge, in etape, la nivelul de:

Joi, 30 Iulie, 2020 - 16:07

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat dublarea etapizată a alocațiilor pentru copii. Prima majorare ar urma să aibă loc la 1 septembrie.

Potrivit noii legi adoptate de Parlament, acestea trebuie majorate în cuantum de 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de 600 de lei pentru cei între 0 și 2 și pentru copiii cu dizabilități de la 0 la 18 ani.

Luni, 27 Iulie, 2020 - 09:43

Referitor la anunţul făcut de liderul PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, conform căruia PNL Bucureşti o dă în judecată pe Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, "pentru că blochează votul a trei noi consilieri PNL în CGMB" Primăria Municipiului Bucureşti face următoarele precizări:

Alegerea consilierilor generali în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti se face cu respectarea strictă a legislaţiei în vigoare.

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 13:47

Registrul electronic de evidenţă a zilierilor, disponibil prin aplicaţia "Inspecţia Muncii", devine obligatoriu din 25 iulie 2020

Persoanele care utilizează zilieri pentru diferite activităţi cu caracter temporar vor fi obligate, începând de sâmbătă, 25 iulie 2020, să renunţe la registrele clasice şi să înregistreze activitatea prestată de lucrători în registrul electronic.

Joi, 9 Iulie, 2020 - 17:42

Instituțiile din subordinea Ministerului Muncii au termen până în 15 august să implementeze soluții pentru comunicarea online cu cetățenii, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Potrivit acesteia, lumea s-a schimbat, iar administrația din România a rămas mult în urmă.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, pe Facebook, că românii care vor să comunice cu Casele de Pensii, Agențiile pentru Ocuparea Forței de Muncă sau cu Autoritatea pentru Plăți și Inspecții Sociale vor putea să facă acest lucru în sistem electronic.

Marţi, 23 Iunie, 2020 - 09:32

Guvernul a demarat consultările cu partenerii sociali în vederea aplicării măsurii privind programul flexibil de muncă, pentru o perioadă limitată de timp, în vederea susţinerii companiilor şi păstrării locurilor de muncă

Luni, 22 Iunie, 2020 - 13:26

Modelul aplicat de Germania privind programul flexibil de muncă în criza economică este o sursă de inspiraţie pentru Guvern, însă aceste reglementări trebuie adaptate realităţilor din România, a declarat, luni, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, la dezbaterile organizate cu patronatele şi cu sindicatele pe tema flexibilizării programului de lucru.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 14:47

Grădinițele, sălile de fitness, restaurantele și celelalte firme care nu și-au reluat activitatea din cauza restricțiilor pot primi în continuare șomaj tehnic de la Guvern, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Șomajul tehnic acoperă 75% din salariul fiecărui angajat. Pentru ceilalți, care au revenit la muncă, statul va alocă un ajutor de 41,5%.

În aprilie, peste un milion de persoane au beneficiat de șomajul tehnic, cei mai mulți din București-Ilfov, Brașov, Cluj și Iași, din domenii precum HORECA și industria prelucrătoare.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 12:10

Angajatorii care reactivează contractele de muncă suspendate pot primi un sprijin financiar de la Guvern care acoperă 41,5% din salariul brut al fiecărui lucrător, a spus miercuri ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 11:34
Oricum, epidemia este sub control, „dar criza nu a trecut în totalitate”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, miercuri, că s-a făcut un efort considerabil pentru a ajuta angajatii și angajatorii afectați de criza generată de epidemia COVID-19. În prezent, epidemia este sub control, „dar criza nu a trecut în totalitate”, spune Alexandru.

Alexandru spune că deși epidemia este sub control, oamenii trebuie să fie atenți în continuare și să se protejeze.

Luni, 25 Mai, 2020 - 09:27

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, se va întâlni luni dimineaţa cu muncitorii din Sri Lanka, ce au lucrat la o fabrică de confecţii din municipiul Botoşani şi care s-au aflat în carantină instituţionalizată.

Marţi, 12 Mai, 2020 - 17:39

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunţat în noaptea de luni spre marţi că se va deplasa în Germania pentru verificarea condiţiilor în care lucrează muncitorii români.

Reacţia ministrului Muncii a venit la câteva ore după ce a participat la o audiere parlamentară pe tema situaţiei muncitorilor români din Germania.

Marţi, 12 Mai, 2020 - 12:48

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunţat marţi că se va deplasa în Germania pentru verificarea condiţiilor în care lucrează muncitorii români.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 11:02

Toate cererile depuse pentru obţinerea şomajului tehnic plătit de stat vor fi verificate, iar primele sancţiuni pentru antreprenorii care au încercat să obţină plăţi duble pentru şomajul tehnic sunt pregătite, a scris pe Facebook ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 08:30

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunţat că a cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice, Laurenţiu Ţenţ.

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 10:53

Eventualele abuzuri comise de angajatorii români sau străini faţă de angajaţii români nu pot fi oprite dacă angajaţii nu depun plângeri, a avertizat pe Facebook ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Vineri, 10 Aprilie, 2020 - 16:26

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a dat asigurări că stimulentul de inserție pe care îl primesc părinții care revin la serviciu după concendiul post-natal se va acorda chiar dacă angajatorul nu mai desfășoară activitate, din cauza crizei.

Alexandru a declarat, vineri, într-o conferință de presă că dacă părinții se întorc la serviciu după perioada de 2, respectiv 3 ani de îngrijire a copilului și angajatorul nu mai desfășoară activitate din cauza crizei, stimulentul de inserție se acordă în continuare, fără probleme.

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 08:50

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunţat miercuri seara, printr-o postare pe Facebook, că a fost pregătit un proiect de act normativ care vizează şomajul tehnic pentru instituţiile publice.

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 07:08
Cu 75% din salariul de bază!

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță că a pregătit un proiect de act normativ pentru a legifera "o stare de fapt din sistemul public". "«Şomaj tehnic» în instituţiile publice, o decizie care asigură posibilitatea tuturor angajaţilor de a rămâne acasă în această perioadă, prin rotaţie, într-un număr egal de zile dintr-o lună, cu 75% din salariul de bază", spune ea.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 18:46

Indemnizaţiile pentru creşterea copilului care expiră pe perioada stării de urgenţă se prelungesc automat până la finalul acesteia, a anunțat, luni, Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, pe contul său de Facebook.

"Părinții care au acasă copii mici merită să fie liniștiți. M-am gândit mai ales la aceia care ar putea să fie stresați pentru că le va înceta plata indemnizației de creștere copil în perioada stării de urgență.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 12:55

Măsurile de organizare pentru depunerea, începând de miercuri, a actelor necesare în vederea obţinerii fondurilor guvernamentale pentru şomajul tehnic sunt pe ultima sută de metri, a anunţat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Luni, 30 Martie, 2020 - 11:05

Banii pentru pensii şi prestaţiile sociale sunt planificaţi în buget şi încercăm să ajungă la beneficiari chiar mai devreme, a declarat, luni, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 16:26

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că procedura privind accesul firmelor la ajutorul de stat acordat  în urma trecerii angajaților în șomaj tehnic, a fost simplificată. Violeta Alexandru a dat asigurări că banii vor fi alocați de Executiv, în termen de 15 zile de la depunerea actelor la AJOFM.  Solicitările pot fi trimise online.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 12:03

Procedura de acces la fondurile puse la dispoziţie de stat pentru plata şomajului tehnic au fost simplificate, iar plata se va realiza în maximum 15 zile de la depunerea documentelor la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, a anunţat vineri ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Subscribe to Violeta Alexandru