Vineri, 22 Februarie, 2019 - 09:01

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a deschis cel mai important eveniment pentru industria de turism din ţara noastră, Târgul de Turism al României (TTR). Alături de ministrul turismului a fost şi vicepremierul României, Viorel Ştefan. Cu această ocazie, cei doi oficiali au vorbit despre măsurile guvernamentale care vizează dezvoltarea turismului şi despre campaniile de promovare a României ca destinaţie turistică importantă la nivel european. 

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 15:36
De catre delegația română a Grupului S&D

O reușită festivitate a fost organizata de delegatia romana din grupul S&D cu ocazia Centenarului Marii Uniri, însoțită de deschiderea unei expozitii reprezentand mari personalitati ale Romaniei, de ieri si de azi – expozitie organizata de euro-deputatul Emilian Pavel.

Marţi, 6 Noiembrie, 2018 - 09:21

Comisiile pentru buget si politica economica ale Camerei Deputatilor si Senatului ii vor audia, marti, de la ora 10.00, pe candidatii pentru numirea Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Luni, 29 Octombrie, 2018 - 18:31

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 29 octombrie 2018, o întrevedere cu Corina Crețu, comisarul european pentru politici regionale, în contextul participării oficialului european la Conferința la nivel înalt "O politică de coeziune incluzivă pentru o Uniune mai aproape de cetățenii săi".

La convorbiri au participat, de asemenea, viceprim-miniștrii Viorel Ștefan și Paul Stănescu, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și ministrul sănătății, Sorina Pintea.

Vineri, 26 Octombrie, 2018 - 23:30

Urmare a comunicatului prin care Liberty House anunță achiziția Combinatului de la Galați de la ArcelorMittal, Jon Bolton, Chief Executive Officer al companiei Liberty Steel s-a întâlnit joi, 25 octombrie, la București, cu domnul Viorel Ștefan, Vice Prim-Ministru al României. 

 

Luni, 2 Iulie, 2018 - 13:36

Pregătirea României pentru preluarea și exercitarea Președinției Consiliului UE, prioritățile în domeniul energiei, precum și accesarea de către autoritățile române a Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene, au fost principalele teme discutate în cadrul întrevederii de astăzi a prim-ministrului Viorica Dăncilă și vicepremierului Viorel Ștefan cu Maroš Šefčovič, vicepreședintele Comisiei Europene, comisarul european pentru Uniunea Energiei.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 08:42

România, ce vrei? Aceasta este întrebarea simplă pusă pe masa autorităților de către marii jucători din sectorul energetic. Avem resurse, poziție geografică, potențial, avem tot ce ne trebuie, susține la unison mediul de business. Și atunci, ce ne lipsește? Răspunsurile le-am aflat în cadrul dezbaterii “România – HUB ENERGETIC.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 16:17

Anunţ de ultimă oră din partea Guvernului României.

Vicepremierul Viorel Ştefan va susţine, în această seară, declaraţii de presă.

Intervenţia este programată pentru ora 19 şi vine după ce Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis va susţine declaraţii la ora 18.

Sâmbătă, 19 Mai, 2018 - 12:34
La anul, vom vedea ce va mai fi...

Vicepremierul Viorel Ștefan a declarat la Antena 3 că în cursul acestui an este exclus ca Guvernul să opereze vreo modificare la Pilonul II de pensii.

”Nu există nicio discuție, nicio evaluare în acest sens. Este exclus să modificăm ceva la Pilonul II. Dacă nu există niciun demers în acest sens, exclud posibilitatea ca în acest an să fie vreo modificare (...) Ne apropiem de creșterea potențială recomandată de Comisia Europeană și FMI. Avem un angajament de la care nu facem rabat, de o creștere economică de 6,1% în acest an”, spune Viorel Ștefan.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 08:29

11 ore au durat negocierile dintre reprezentanții sindicatelor din Sănătate și cei ai Guvernului, cu participarea directă a miniștrilor Sorina Pintea și Olguța Vasilescu. Maratonul protestelor personalului care nu a fost luat în considerație la majorările salariale decât parțial - în limitele unui plafon „legal” de 30% al sporurilor - ia sfârșit prin renunțarea la greva generală în schimbul promisiunii găsirii unor soluții pentru ca angajații să nu ia mai puțini bani decât în februarie.

Marţi, 8 Mai, 2018 - 20:22
La patru luni din 2018 creşterea înregistrată este de 11,8 %

Guvernul contraatacă după declaraţia preşedintelui Iohannis de luni seara. Într-o conferinţă de presă, vicepremierul Viorel Ştefan, fost ministru de Finanţe, a prezentate datele care arată execuţia bugetară din primele patru luni din 2018.

Spre deosebire de ceea ce afirma preşedintele Iohannis, în primele luni din 2018 nu au scăzut încasările bugetare faţă de 2017. Acest lucru s-a întâmplat doar în 2016, sub Guvernul Cioloş.

Luni, 19 Martie, 2018 - 18:39

Vicepremierul Viorel Ștefan a avut astăzi o întrevedere cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Tatiana Proskuryakova, director de țară pentru România și Ungaria, în contextul consultărilor pentru definitivarea viitorului Cadru de Parteneriat pentru perioada 2018-2023.

Vineri, 2 Martie, 2018 - 11:18

Viceprim-ministrul Viorel Ştefan coordonează, începând de joi, activităţile din domeniul prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă şi al asigurării resurselor necesare restabilirii stării de normalitate.

O decizie în acest sens a fost emisă de premierul Viorica Dăncilă, fiind publicată joi în Monitorul Oficial.
 

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 13:12
Conducta de gaze naturale dintre România, Bulgaria, Ungaria și Austria

Guvernul salută relația de parteneriat între BERD și Transgaz, companie valoroasă a industriei de gaze din România. Semnarea acordului de finanțare a gazoductului BRUA este un semnal de încredere transmis investitorilor în legătură cu oportunitățile de afaceri pe care le oferă România, a afirmat vicepremierul Viorel Ștefan, vineri, la Londra, în cadrul ceremoniei de semnare a acordului de împrumut dintre Transgaz și BERD,  în valoare de 278 milioane de lei (60 milioane de euro, dedicat construcției coridorului de gaze naturale BRUA pe teritoriul României.

Marţi, 30 Ianuarie, 2018 - 13:45

Pe site-ul Guvernului a apărut prima fotografie oficială a actualului Guvern Viorica Dăncilă.

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost învestit, luni, de către Parlament, cu 282 de voturi favorabile, 136 de voturi „împotrivă” şi o abţinere.

Structura guvernului:

Luni, 29 Ianuarie, 2018 - 19:55

Update: Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut luni, 29 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuţiune în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Guvernului României.

Vă prezentăm în continuare transcrierea alocuţiunii:

"Domnule Preşedinte al Senatului,

Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor,

Domnule Preşedinte al Curţii Constituţionale,

Doamnă Prim-ministru,

Doamnelor şi domnilor miniştri,

Vineri, 26 Ianuarie, 2018 - 16:15

În urma ședinței Comitetului Executiv Național al social democraților, PSD a schimbat 16 miniștri din totalul de 28. Astfel, au apărut patru vicepremieri în loc de trei, iar ministerul pentru Dialog Social s-a desfiinșțat, portofoliul fiind preluat de un secretar de stat din Ministerul Muncii. 

AMOS News oferă informații despre noii miniștri din al treilea Guvern PSD-ALDE:

Subscribe to Viorel Ştefan