Vineri, 22 Martie, 2019 - 10:15

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va întreprinde o vizită în SUA în perioada 23-26martie 2019 pentru a participa la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC). Vizita are loc ca urmare a invitației pe care Președintele AIPAC, Morton Fridman, și Directorul Executiv AIPAC, Howard Kohr, au adresat-o Prim-ministrului României.

Vizita reflectă intensificarea dialogului bilateral și se încadrează în eforturile susținute ale Guvernului României de a consolida și dezvolta parteneriatele pe care România le are cu Statele Unite și Israel.

 

Joi, 21 Martie, 2019 - 20:23
Corespondență de la Carmen Dinu

Alegerile pentru Parlamentul European din luna mai, Brexit și procesul de reflecție privind viitorul proiectului european, pe de o parte, dar şi libera circulaţie a lucrătorilor pe piaţa muncii din UE, stimularea investiţiilor într-o Piaţă Unică mai solidă şi mai echitabilă, pe de altǎ parte, reprezintǎ temele abordate în cadrul întâlnirilor pe care premierul Viorica Dǎncilǎ le-a avut timp de douǎ zile la Bruxelles.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 17:44

Premierul Viorica Dăncilă va participa miercuri, la Bruxelles, alǎturi de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Summit-ul social tripartit.

Ulterior oficialul roman va deschide o dezbatere cu privire la ceea ce înseamnă Europa pentru cetăţeni.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 12:56

Guvernul face încă un pas important pentru a asigura un mediu familial de îngrijire pentru copiii instituţionalizaţi în procesul de tranziţie către îngrijirea acestora în comunitate, a declarat marţi premierul Viorica Dăncilă.

Luni, 18 Martie, 2019 - 14:21

La Craiova s-a deschis astăzi Forumul Industriei Auto 2019. Reuniunea prezidată de premierul Viorica Dăncilă va aborda teme precum mobilitatea durabilă, conducerea automată şi conectată, electromobilitatea, implementarea recomandărilor GEAR 2030.

La Forum sunt așteptați peste 300 de participanți din Europa - reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Guvernului României, Parlamentului European, miniștrii economiei din statele membre şi reprezentanți ai  mediului de afaceri din industria auto.

Luni, 18 Martie, 2019 - 10:26
Se știe cine le-a început!

La Craiova are loc, luni, Forumul Industriei Auto 2019. La evenimentul care se desfășoară la Centrul Multifuncțional participa comisarul european pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri Elzbieta Bienkowska. Reuniunea este prezidată de premierul Viorica Dăncilă și participă mai mulți membri ai Guvernului României.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, că au început lucrările la primii kilometri de autostradă în Moldova, iar drumul expres Craiova-Pitești este în fază avansată:

Duminică, 17 Martie, 2019 - 20:53
calea pentru o prezență substanțială a companiilor emirateze în țara noastră

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat astăzi, 17 martie, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înțelegere între compania guvernamentală DP WORLD și Ministerul Transporturilor din România, în contextul vizitei la București a E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem, președintele Dubai Ports, Vămi și Zona Liberă și președinte al Autorității Maritime a orașului Dubai. Memorandumul a fost semnat din partea României de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și din partea Emiratelor Arabe Unite de E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem.

Duminică, 17 Martie, 2019 - 14:00

1. #și eu - primul protest în interes național! / 2. Promulgarea - tardivă - a bugetului / 3. Summit promoțional al PPE la București / 4. Doctorul HC Timmermans ne mai pune odată diagnosticul / 5. Dragnea iese la bătaie: „leneșul de la Cotroceni”

Vineri, 15 Martie, 2019 - 13:36

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut vineri o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor a Republicii Cehe, Radek Vondráček, în cadrul vizitei oficiale desfăşurate de către demnitarul român în această ţară.

Joi, 14 Martie, 2019 - 11:40

Modernizarea Forţelor Aeriene din ţara noastră a cunoscut rezultate importante în ultimii ani, iar dotarea cu avioane avansate din punct de vedere tehnologic, care şi-au demonstrat eficienţa în cadrul NATO şi care permit abordarea unui spectru larg de misiuni, contribuie la descurajarea oricăror intenţii ostile, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Joi, 14 Martie, 2019 - 09:20

Negociatorul-şef al Comisiei Europene pentru Brexit, Michel Barnier, vine joi să se întâlnească cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Viorica Dăncilă.

Astfel, preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, la Cotroceni, de la ora 15.00 pe negociatorul-şef al Comisiei Europene pentru Brexit, Michel Barnier.

Michel Barnier se va întâlni, începând cu ora 16.00, cu premierul Viorica Dăncilă.

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 09:39

Florin Cîţu întreabă premierul Viorica Dăncilă dacă i s-a cerut să amâne votul ECOFIN pentru lista neagră a paradisurilor fiscale, în vizitele în Oman şi Emiratele Arabe. 

Marţi, 12 Martie, 2019 - 18:00

Guvernul adoptă, în ședința de marți, ordonanța de urgență prin care se prelungește, în 2019, termenul pentru depunerea Declarației Unice pe venituri ale PFA și ale persoanelor fizice cu activități independente sau chirii, precum și termenul pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe salarii către ONG-uri,a  anunțat premierul Viorica Dăncilă în debutul ș

Marţi, 12 Martie, 2019 - 17:39

Premierul Viorica Dăncilă a făcut declarații în debutul ședinței de guvern. Prim ministrul a afirmat că președintele Klaus Iohannis  face un joc electoral în ceea ce privește bugetul și l-a acuzat pe șeful statului că a dezinformat, precizând că guvernul are bani pentru pensii.

Luni, 11 Martie, 2019 - 17:19

Premierul Viorica Dăncilă a primit-o, luni, 11 martie, pe doamna Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia, în vizită de curtoazie.

Luni, 11 Martie, 2019 - 13:40

Premierul Viorica Dăncilă a spus luni că se va face o analiză a activităţii fiecărui ministru.

Luni, 11 Martie, 2019 - 13:27

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că nu a văzut textul niciunei ordonanţe de urgenţă în domeniul Justiţiei, deşi Tudorel Toader spunea că le-a transmis.

"Nu am văzut textul ordonanţei pe niciuna dintre cele două subiecte", a spus premierul Viorica Dăncilă.
 

Luni, 11 Martie, 2019 - 11:00

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a transmis o scrisoare premierului român Viorica Dăncilă, prin care îi solicită acesteia să comunice la Bruxelles poziţia oficială a Guvernului în privinţa celor trei spitale regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova.

Sâmbătă, 9 Martie, 2019 - 10:06

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, l-a primit pe președintele Curții Europene a Drepturilor Omului,  Guido Raimondi.

Printre temele discutate de cei doi oficiali s-au numărat dialogul Curţii cu judecătorii pentru implementarea dispozițiilor convenționale, reforma CEDO în vederea eficientizării sale, precum și situația  diferitelor cauze care vizează România, aflate în jurisdicția CEDO.

Miercuri, 6 Martie, 2019 - 00:00

[Buget]

Marţi, 5 Martie, 2019 - 13:52

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, marti, 5 martie 2019, o întrevedere cu directorul general al Organizației Internaționale pentru Proprietate Intelectuală (OMPI), Francis Gurry, cu prilejul vizitei de lucru pe care acesta o efectuează în România. 

 Premierul român a asigurat că România sprijină activitatea organizației și dezvoltarea sistemului global al proprietății intelectuale, având în vedere ritmul alert de dezvoltare al tehnologiilor și creativității umane în general. 

Luni, 4 Martie, 2019 - 12:18

Cazurile de violenţă domestică înregistrează o creştere îngrijorătoare, a avertizat, luni, premierul Viorica Dăncilă.

Joi, 28 Februarie, 2019 - 16:55
Față de noul proiect de lege a minelor

Membrii comunității Declic și activiștii Mining Watch România au dus, joi, la Ministerul Economiei, un lingou de aur. Evenimentul a fost realizat în semn de protest față de noul proiect de lege a minelor care acordă privilegii excepționale industriei miniere. Reprezentanții ministerului Economiei au refuzat să discute membrii celor două asociații, deși li s-a solicitat audiență încă de la începutul săptămânii.

Miercuri, 27 Februarie, 2019 - 18:40

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis, la începutul şedinţei de guvern, că blochează de mai multe luni acţiunile Guvernului.

Miercuri, 27 Februarie, 2019 - 13:09

Membrii comunității Declic și activiștii Mining Watch România îi predau ministrului  Niculae Bădălău un lingou de aur, joi, 28 februarie, la ora 11.00, la Ministerul Economiei. Evenimentul are loc în semn de protest față de noul proiect de lege a minelor care acordă privilegii excepționale industriei miniere. Vă așteptăm să vă alăturați evenimentului nostru. 

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 13:24
prin care s-au făcut modificări la legile justiţiei

UNJR a participat pe data de 25 februarie 2019 la întâlnirea de la Guvern iniţiată de Premierul Viorica Dancila, ocazie cu care şi-a reiterat poziţia cu privire la OUG 7/2019.

Pe data de 21 februarie 2019 UNJR a avut o reacţie împotriva unor prevederi din această ordonanţă, solicitând Guvernului să revină asupra lor.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 19:00

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans îi cere lămuriri primului ministru Viorica Dăncilă despre ultimele ordonanțe de urgență privind legile Justiției.

Într-o scrisoare trimisă premierului României, oficialul european își exprimă dezamăgirea și îngrijorarea că modificările aduse legilor justiției nu sunt în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția și ale grupului Greco.

Timmermans face referire la înființarea rapidă și fără o consultare  a Secției speciale de investigare a infracțiunilor din Justiție.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 14:03

Mining Watch România trage un semnal de alarmă față de noua lege a minelor, pusă în dezbatere publică de Guvernul Dăncilă. Legea acordă privilegii fără precedent companiilor miniere [1], în detrimentul cetățenilor, care pot fi expropiați forțat în cazul în care nu doresc să vândă casele sau terenurile pe care se pot face exploatări. Mining Watch România invită cetățenii să se implice activ pentru a opri acest proiect legislativ dezastruos pentru dezvoltarea sănătoasă a României

Luni, 25 Februarie, 2019 - 13:37

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat luni că Guvernul nu va renunţa la OUG 7/2019, dar că va da dovadă de flexibilitate.

Duminică, 24 Februarie, 2019 - 18:12

Având în vedere opiniile exprimate în spațiul public de diferite asociații profesionale din mediul juridic, premierul Viorica Dăncilă invită luni, 25 februarie 2019, ora 15.30 la Palatul Victoria câte un reprezentant al asociațiilor de magistrați, precum și reprezentanți ai CSM, pentru discuții pe marginea legislației în domeniul justiției.

Subscribe to Viorica Dăncilă