Sâmbătă, 20 Octombrie, 2018 - 14:53

În contextul vizitei oficiale efectuate în Kuweit, în perioada 19-21 octombrie 2018, premierul Viorica Dăncilă, a vizitat Centrul Cultural Abdullah Al Salem, unul dintre cele mai mari complexuri culturale din lume, care găzduieşte 22 de galerii cu peste 1.100 de exponate, precizează un comunicat al Guvernului.

Complexul este format din Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Ştiinţă, Muzeul de Istorie Islamică, Muzeul Spaţiului, precum şi Centrul pentru Arte Frumoase şi Teatru. 

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 21:56

Demonul turistic care îl domină l-a făcut pe președintele nostru să renunțe la o reuniune informală pe tema BREXIT-ului de la Bruxelles în favoarea unei vizite de plăcere - cu consoarta - la ruinele orașului antic Pompei, unde Vezuviul a făcut dovada „lucrului bine făcut” (Bușcu dixit)STOP  Odată ajuns însă la Consiliu și-a regăsit aplombul cu care desființează sistematic acțiunile Guvernului, făcând - în ciuda unui angajament anterior, cum că nu va mai discuta problemele interne în străinătate - un aspru rechizitoriu „acestei coaliții” care modifică „peste noapte” legile J

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 12:44

În cadrul vizitei pe care o efectuează în Emiratele Arabe Unite, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 18 octombrie, o întrevedere cu Noura Khalifa Al Suwaidi, directorul  Uniunii generale a femeilor din Emiratele Arabe Unite, organizație de stat înființată în 1975, sub președinția Seica Fatima Bint Mubarak.

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 09:35

Prim-ministrul român, Viorica Dăncilă, a avut miercuri, 17 octombrie 2018, o întrevedere cu Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, reprezentantul Emirului Abu Dhabi, Regiunea de Vest.

Doamna Prim-ministru Viorica Dăncilă a fost însoțită de Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe, de Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat și de Sorina Pintea, ministrul sănătății.

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 08:50

În cadrul vizitei de lucru efectuate de către prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, în Emiratele Arabe Unite, cele doua părți, română și emirateză, au agreat instituirea unui cadru mai strâns și mai activ de colaborare și coordonare la nivel guvernamental și astfel au convenit ridicarea nivelului relației bilaterale la nivel de parteneriat economic strategic. 

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 23:01

Ordonanța pe justiție își face efectele. În ciuda interpretărilor lui Codruț Olaru - care considera că nu trebuie să plece nici un procuror - de miercuri 48 de procurori promovați în ciuda lipsei de experiență la instanțele superioare se  întorc de unde au plecat. Asta nu înseamnă că parchetele dau faliment. Unii pleacă alții vin - nici neapărat mai buni și nici mai răi STOP  „A fost un succes, căci am identificat unele deficiențe” -  conchide Arafat la finalul exercițiului „Seism 2018”.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:11

În contextul vizitei de lucru efectuate în Emiratele Arabe Unite, în perioada 16-19 octombrie 2018, prim-ministrul român, Viorica Dăncilă, a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Abu Dhabi - Wahat Al Karama, monument dedicat soldaţilor din Emiratele Arabe Unite şi cetăţenilor emiratezi care s-au jertfit pentru crezul naţiunii.

De asemenea, prim-ministrul României a vizitat Moscheea Şeic Zayed din Abu Dhabi, cel mai mare lăcaş de cult din Emiratele Arabe Unite, care poate găzdui mai mult de 41.000 de credincioşi.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 12:06

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi o întrevedere cu Sultan Ahmed Bin Sulayem, președintele Dubai Ports, Vămi și Zona Liberă și președintele Autorității Maritime a orașului Dubai, în cadrul vizitei de lucru pe care oficialul român o efectuează în Emiratele Arabe Unite.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 11:59

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi o întrevedere cu Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedintele şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, conducătorul Emiratului Dubai, în cadrul vizitei de lucru pe care oficialul român o efectuează în Emiratele Arabe Unite. 

Din delegația guvernamentală română care a participat la convorbiri au făcut parte ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, și ministrul sănătății, Sorina Pintea.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 20:25

În cadrul vizitei oficiale pe care o desfășoară  astăzi, 15 octombrie, la Ankara, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu Rifat Hisarciklioğlu, președintele Uniunii camerelor de comerț, industrie și burselor din Turcia. 

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 10:12

Ședința de guvern programată pentru dimineața aceasta a început. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că OUG pe Legile Justiței va fi emisă luni.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 09:19

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că începe acordarea de subvenții în avans pentru fermieri. Conform premierului, peste 450.000 de fermieri vor beneficia de subvenții în valoare de 200 de milioane de euro.

”Începând de mâine fermierii care au depus cereri de plată vor primi în avans subvențiile. Chiar din prima zi, 100.000 de fermieri își vor primi banii, iar în următoarele zile încă 350.000 de fermieri vor primi subvențiile.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 08:41
Țara a rămas pe mâna lui...Tăriceanu

Premierul Viorica Dăncilă începe, luni, un turneu oficial în Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuwait

Premierul îşi va începe turneul în Turcia, după  şedinţa de Guvern de luni, de la ora 09.00.

„Va fi o deplasare de o săptămână, este o deplasare în Turcia, care va fi luni, marţi şi miercuri va fi la Dubai şi Abu Dhabi în Emiratele Arabe Unite, după care se va merge în Kuwait”, a declarat, vineri, la Parlament, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Vizitele premierului sunt orientate spre atragerea de investiţii străine în proiectele de infrastructură din România.

Duminică, 14 Octombrie, 2018 - 14:00

1. Avortul Referendumului naște frenezia convenției civile / 2. Culmea sfidării: Juncker își trimite secretara în inspecție la București / 3. Corina Crețu face crize de nervi gândindu-se la lista europarlamentară / 4. Fapte bune din bugetul Apărării: Fifor resuscitează Institutul Cantacuzino / 5. Tudorel în dificultate: Adina Florea respinsă de CSM 

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 21:26

Ambasadorul Klemm - se putea altfel? - aplaudă eșecul referendumului. Era și timpul să aibă și el o mulțumire, după șirul aproape neîntrerupt de eșecuri din ultima vreme - vezi Kovesi și Offshore STOP   Tragedie! S-a prăbușit casa din Hobița a lui Brâncuși, care în ultima vreme servea drept coteț de găini. Ministrul Ivașcu este „profund îndurerat”, deși casa memorială de alături este intactă.

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 17:48
La întâlnirea cu Martin Selmayr, SGG al Comisiei și Clara Martinez Alberola, secretara lui Juncker - oficiali ai Comisiei Europene

Prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a primit joi, 11 octombrie 2018, la Palatul Victoria, pe Martin Selmayr, Secretarul General al Comisiei Europene și pe Clara Martinez Alberola, șef de cabinet al Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 17:35
Sau invers: sa nu mai fie nevoie sa asigure statul utilitațile elementare

Peste 360.000 de preşcolari şi elevi din învăţământul primar şi gimnazial vor beneficia, în acest an şcolar, de pachete de rechizite şi ghiozdane, fiind un sprijin pentru copiii din familiile cu venituri reduse, a anunţat, miercuri, premierul Viorica Dăncilă.

Obiectivul acestui proiect este prevenirea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii, prin facilitarea accesului egal la învăţământ obligatoriu, pentru copiii proveniţi din familiile cele mai defavorizate, a mai spus Dăncilă. 

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 17:12

Ordinul privind numărul maxim de posturi finanțate din bugetul de stat pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat în anul școlar 2018-2019 va fi modificat, a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern. Astfel, numărul de posturi nu va mai fi redus, așa cum era prevăzut inițial, ci va crește. "Vor fi suplimentate posturi în 11 județe și în Municipiul București. Vorbim de un număr total de 1.336 de posturi", a spus Dăncilă.

Aceasta a precizat că nu vor exista disponibilizări în învăţământ.

Duminică, 7 Octombrie, 2018 - 14:00

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână.

Duminică, 7 Octombrie, 2018 - 14:00

1. Jihadul primăriței din Voluntari împotriva „dictatorului” din Alexandria / 2.Trei mări și un ocean - summit pe „persoană fizică” / 3. Angajament sinucigaș al lui Dragnea: legea Offshore nu se modifică!

Sâmbătă, 6 Octombrie, 2018 - 09:43
„Această consultare este expresia democraţiei”

Viorica Dăncilă a votat înaintea orei 9.00, la una din secţiile de votare de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală. Ea a spus că a venit devreme la vot pentru că urmează să meargă la Focşani, la un eveniment.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 19:43

Premierul Viorica Dăncilă: Vreau să ne asigurăm că până la sfârșitul anului vor fi terminate lucrările de refacere a obiectivelor de apărare împotriva inundațiilor

  Premierul Viorica Dăncilă a inspectat, astăzi, lucrările mai multor obiective de investiții pentru apărare împotriva inundațiilor, din județul Neamț.

Prim-ministrul a fost însoțit de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, ministrul Afacerilor Internelor, Carmen Dan, și ministrul Transporturilor, Lucian Șova.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 19:33

Directorul general al A.N. „Apele Române”, Victor Sandu, le-a prezentat, vineri, prim-ministrului României, Viorica Dăncilă și ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, stadiul lucrărilor la obiectivul hidrotehnic Cracău, județul Neamț

 

Pe șantierul pentru „Amenajare râu Cracău la Slobozia, județul Neamț” demnitarilor le-au fost expuse stadiul execuției și caracteristicile tehnice ale acestui obiectiv.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 12:47

Premierul Viorica Dăncilă a verificat stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții ,,Regularizare albie râu Slănic – în zona localităților Târgu Ocna și Slănic Moldova, județul Bacău”.

Prim-ministrul a fost însoțit de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, ministrul Afacerilor Internelor, Carmen Dan, și ministrul Transporturilor, Lucian Șova, iar la fața locului directorul general adjunct al A.N „Apele Române”, Dorel Dume, a prezentat stadiul execuției, caracteristicile tehnice, scopul și alte detalii referitoare la acest obiectiv.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 11:03

Televiziunile „contras” au  înghițit cu noduri prestația Vioricăi Dăncilă de la Strasbourg, pe care au preferat să o trateze într-o tonalitate minoră, accentuând pe criticile Comisiei și ale grupării de gherilă „Macovei și Compania”. Chiar și intervențiile favorabile ale unor eurodeputați au fost persiflate, pe motiv că aceștia aparțineau unor grupuri minoritare STOP  În schimb membrii Guvernului au primit-o cu aplauze la ședința de joi, surprinși de schimbarea la față și la vorbă a șefei lor.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 08:59

Cei care și-au pus speranțe într-o  prestație de slabă calitate a Vioricăi Dăncilă în Parlamentul de la Strasbourg au suferit o cruntă deziluzie. Au uitat, în primul rând, că aceasta se afla într-un mediu care îi era familiar și printre persoane pe care le cunoștea mai bine decât pe cele de la București, pentru că le frecventase vreme de nouă ani. În comparație cu Ponta și cu umilința la care acesta a fost supus de Barroso în urmă cu vreo șapte ani când i s-a înmânat ca unui școlar repetent celebra „to do list”, Viorica Dăncilă a avut momentul său astral, dacă e să îi spunem așa.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 07:48
To do or not to do!

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seara, într-o emisiune TV, că speră ca Parlamentul European să nu adopte o rezoluţie la adresa României, susţinând ce europarlamentarii au aflat de la ea despre situaţia reală din România. Dăncilă a mai spus că nu va accepta niciodată un ”to-do list”.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 18:22
„ Nu pot accepta ca Jandarmeria să fie acuzată pentru acţiuni practicate peste tot în Europa”

Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul dezbaterii din Parlamentl European, că  i-a informat pe membrii acestui for despre abuzurile care s-au petrecut în România din cauza protocoalelor secrete, solicitându-le acestora să nu le mai ignore.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 13:56

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut miercuri, 3 octombrie 2018, la Strasbourg, o întrevedere cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Discuțiile celor doi oficiali s-au concentrat pe aspecte legate de pregătirea și exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE, în prima jumătate a anului 2019.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 13:09
Pentru Monica Macovei: E o lipsă de respect faţă de poporul român!

"Am văzut lucruri pe care le-am luat în calcul, lucruri constructive. Am vrut un dialog constructiv, dar mi-am dat seama că există multă dezinformare. Nu îi acuz pe cei care au spus aceste lucruri, ci pe cei care stau în spatele dezinformării. Vreau un dialog constructiv pentru România şi UE. Doamna Macovei, ştiu despre dezinformăruile dumneavoastră. Acest guvern pe care îl criticaţi a dus la o creştere a nivelului de trai. Nu vă face cinste să aduceţi politica internă în PE.

Subscribe to Viorica Dăncilă