Joi, 16 Mai, 2019 - 18:40

O linie aeriană directă București - Sarajevo ar putea fi deschisă în urma discuțiilor purtate azi la București de preşedintele Consiliului de Miniştri al Bosniei și Herţegovinei cu premierul român. Această nouă rută ar contribui la dezvoltarea afacerilor și a turismului din cele două țări. Cei doi oficiali au vorbit și despre susținerea partenerilor din Balcanii de Vest pentru integrarea în Uniunea Europeană.

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 13:54

Președintele României,  Klaus Iohannis, i-a transmis miercuri, 15 mai a.c., Prim-ministrului României, Vasilicai-Viorica Dăncilă, scrisorile referitoare la propunerile de numire în funcția de ministru al justiției, de ministru pentru românii de pretutindeni și în funcția de ministru al fondurilor europene.

Vă prezentăm, în continuare, textul scrisorilor:

Doamnei Vasilica-Viorica Dăncilă,

Prim - ministrul României

Stimată doamnă Prim - ministru,

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 12:19

Premierul Viorica Dăncilă a spus, miercuri, la Ploieşti, că nu crede că îşi va schimba opţiunea în privinţa remanierii.

„Acest lucru îl vom discuta în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Pentru mine acum e important să merg în mijlocul oamenilor, astfel încât guvernarea să se plieze pe interesele oamenilor, să văd stadiul realizării lucrărilor din fonduri europene şi fonduri guvernamentale şi această discuţie va fi în CEX dar nu cred că o să îmi schimb opţiunea (în privinţa remanierii – n.r.)”, a punctat Dăncilă.
 

Marţi, 14 Mai, 2019 - 19:25

Premierul Viorica Dăncilă a aprobat alocarea a 44,5 milioane de lei pentru realizarea unui sistem de piste pentru biciclete și de locuri de parcare pentru biciclete în centrul Capitalei.

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern 277/2019, aprobată de Cabinetul Dăncilă la sfârșitul săptămânii trecute.

Prin HG 277, Executivul aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții denumit „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a municipiului București”.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 17:23

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, adoptarea unui act normativ prin care TVA va scădea de la 9% la 5% pentru produsele agricole tradiţionale autorizate de Ministerul Agriculturii.

Luni, 13 Mai, 2019 - 20:33

Acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului din 14 mai 2019

 

I.               PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1.    PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru completarea art.7 din Hotărârea Guvernului nr.1188/2014 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie ''Prof.dr.G.K. Constantinescu''

Vineri, 10 Mai, 2019 - 10:44
Comentariu de Adrian Severin

Președintele Iohannis a mai săvârșit o mitocănie: nu a invitat-o și pe Președinta Consiliului UE, primul ministru român Viorica Dăncilă, la Summitul de la Sibiu. Astfel a internaționalizat nu atât lupta politică internă din România, cât mai ales lipsa de stil, de suplețe, de sofisticare, de civilitate, de bun simț și de bun gust cu care azi la noi se poartă aceasta.

 

TUPEUL PREZIDENȚIAL SCANDALIZEAZĂ ROMÂNIA

Ineleganța, cu care cândva ne-a surprins dar cu care între timp ne-a obișnuit urmașul Grupului Etnic German, a generat o furtună în opinia publică românească.

Românii, în zdrobitoarea lor majoritate (inclusiv cei care nu sunt membri sau simpatizanți PSD) îi cer lui Klaus Iohannis repararea ofensei. Puțini știu că problema cu adevărat gravă nu este refuzul invitației. Dl Iohannis nu are, de fapt, nici o calitate pentru a invita pe cineva la reuniunea unei instituții europene pe care nu o prezidează. Gravă cu adevărat este împrejurarea că, potrivit Constituției României, Președintele Republicii nu are competențe executive care să îi legitimeze însăși participarea proprie la Consiliul European.

Joi, 9 Mai, 2019 - 12:32

Premierul Viorica Dăncilă a spus, joi, la Alba Iulia, că a a avut solicitări de la omologi din diferite state membre ale Uniunii Europene pentru a avea, la Sibiu, reuniuni bilaterale, dar le-a declinat.

Joi, 9 Mai, 2019 - 10:16

Mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă de Ziua Europei, 9 mai

Ziua Europei o sărbătorim anul acesta cu gândul la viitorul Uniunii Europene, al cărui profil se conturează în dezbaterile găzduite de România chiar astăzi, ca deţinătoare a Preşedinţiei Consiliului UE.

Uniunea Europeană este un proiect în plină schimbare, care ne obligă să ţinem pasul cu prezentul, pentru ca viitorul să nu ne surprindă. România face parte din acest proiect şi ne simţim responsabili, în egală măsură cu celelalte state membre, pentru Europa pe care o vom lăsa generaţiilor următoare.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 12:37

Autoritatea Electorală Permanentă a postat, miercuri, pe site-ul oficial, o nouă variantă a Ordonanţei de urgenţă care vizează modificarea legislaţiei electorale la alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai. De altfel, premierul Viorica Dancila a anunţat, marţi, că în şedinţa de miercuri a Executivului va fi adoptată ordonanţa de urgenţă de modificare a legislaţiei electorale, propusă de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Marţi, 7 Mai, 2019 - 15:50
„E Summit-ul MEU!”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Viorica Dăncilă nu poate fi invitată la Summit-ul de la Sibiu pentru că reprezentantul României în Consiliul European este preşedintele ţării.

Marţi, 7 Mai, 2019 - 12:00

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că în şedinţa de miercuri Guvernul va emite o ordonanaţă de urgenţă care vizează legislaţia electorală.
"Pentru mine ca premier este foarte important să ne ocupăm de buna organizare a alegerilor europarlamentare şi a referendumului. Ieri a fost şedinţa pregătitoare şi vom vedea care este forma finală. Eu nu pot să impun, trebuie să discutăm cu secretearul general, cu cei care au avizat acest act normativ ", a declarat Viorica Dăncilă.
 

Luni, 6 Mai, 2019 - 13:13

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut luni, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Președintele comitetului director al  EUROPALIA International, Contele Georges Jacobs de Hagen. 
Întrevederea a avut loc în contextul în care, anul acesta, România este invitat de onoare al Festivalului Internațional Europalia, ajuns la cea de-a 50-a ediție, și a oferit ocazia unei evaluări a stadiului pregătirilor acestui eveniment. 

Duminică, 5 Mai, 2019 - 19:56

Scrisoare deschisa catre:

Dl. Klaus Iohannis – presedintele Romaniei

D-na Viorica Dancila – prim-ministrul Romaniei

Ma numesc Gabriel Antoniu Lavrincic, reprezint si promovez industria romaneasca de mobila si textila in Rusia, republicile ex-URSS, Europa, Asia si America. In calitate de director comercial, aduc bani grei in Romania prin exportuile pe care le fac impreuna cu colegii mei.

 

Duminică, 5 Mai, 2019 - 14:00

1. Ayatollahul Johannis declară Jihadul anti-PSD prin Referendum / 2. Președintele respinge - din nou - propunerile de remaniere / 3. Parlamentul a adoptat modificările Codului Penal / 4. La final de mandat Lazăr cere daune morale de 1 leu / 5. Achitarea lui Tăriceanu - un „penal” mai puțin la vârf 

Duminică, 5 Mai, 2019 - 14:00

1. Externele se debarasează de declarațiile lui Maior, nu și de Maior / 2. Participare și anturaj controversat ale lui Dăncilă la Auschwitz / 3. Premierul român nu este invitat la Summit-ul din România! / 4. Zâzanie în Coaliție: Gavrilescu (Mediu) îl atacă pe Daea (Agricultură) pe motiv de grindină în parohia proprie /

5. Accidentul designerului Răzvan Ciobanu provoacă controverse pe marginea drogurilor

Sâmbătă, 4 Mai, 2019 - 18:48
Consiliul Uniunii este organizatorul evenimentului

"Nu sunt supărată pentru că nu cred că ar rezolva lucrurile şi gândesc constructiv. Dincolo de orgolii şi interes personal, e important ca summitul să iasă bine. Toţi liderii europeni să plece cu concluzii nu numai în ceea ce priveşte România. Nu mai vrem o Europă cu două viteze, iar la masa deciziei să stea toate statele membre, pentru a vorbi într-adevăr de unitate", a declarat premierul Viorica Dăncilă, în urma speculațiilor făcute pe marginea prezenței sale la Summitul de la Sibiu.

Vineri, 3 Mai, 2019 - 13:52

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că este nemulţumită de atitudinea Preşedinţiei, care nu a invitat-o pentru participarea la Summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai.

„Dacă voi fi invitată, voi merge la Summit. Guvernul a asigurat din punct de vedere financiar Summitul. Mi se pare nepotrivit că tocmai cei care au muncit atât pentru România, care au făcut atâtea lucrări nu au fost invitaţi la Summit", a spus Viorica Dăncilă, la Dâmboviţa.

 

Vineri, 3 Mai, 2019 - 13:26

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei

Joi, 2 Mai, 2019 - 17:28

În data de 2 mai 2019, prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat la Marșul Internațional al Vieții, eveniment educațional anual, organizat în Polonia, și la Ceremonia comemorativă, alături de lideri ai comunității internaționale, oficiali guvernamentali, reprezentanți ai cultelor religioase, organizații de studenți si copii. 

Miercuri, 1 Mai, 2019 - 18:25
Unde s-a lăudat cu realizările președinției române a Consiliului

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a participat astăzi, la Varșovia, la  reuniunea șefilor de Guvern ai statelor din Europa Centrală și de Est care au aderat la Uniunea Europeană după 2004.

La Conferință au fost prezenți, de asemenea, șefii Guvernelor și înalți reprezentanți ai acestora din Republica Bulgaria, Republica Cehă, Slovacia, Cipru, Republica Croația, Republica Estonia, Republica Lituania, Letonia, Malta, Slovenia, Ungaria, precum și vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen.

Duminică, 28 Aprilie, 2019 - 14:00

1. Ayatollahul Johannis declară Jihadul anti-PSD prin Referendum / 2. Parlamentul a adoptat modificările Codului Penal / 3. Președintele respinge - din nou - propunerile de remaniere / 4. Achitarea lui Tăriceanu - un „penal” mai puțin la vârf / 5. La final de mandat Lazăr cere daune morale de 1 leu

Vineri, 26 Aprilie, 2019 - 09:02
Dragnea vrea remanierea prin Parlament, prin schimbarea structurii Guvernului

 Liviu Dragnea a declarat, joi seara, că există o majoritate confortabilă în Parlament şi premierul Viorica Dăncilă poate apela oricând la varianta restructurării prin votul Parlamentului, dar că nu îşi permite să forţeze premierul, dacă nu vrea varianta menţionată.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 13:47

Guvernul PSD - ALDE a reuşit să facă funcţională şi atractivă schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, atât pentru companiile cu capital românesc, cât şi pentru cele cu capital străin, a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 12:51

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri că aşteaptă ca premierul Viorica Dăncilă să stabilească dacă vrea să vină cu remanierea Guvernului în Parlament.

"Am avut o discuţie luni (...) Am stabilit ca doamna premier să decidă dacă merge pe această variantă sau vine cu o propunere în Parlament. Oricum, după ziua de ieri când preşedintele a ieşit şi ne-a spus că nu este de acord cu ţinuta unora nu mai era timp să vină în Parlament astăzi. Premierul să decidă de sărbători dacă vrea să vină în Parlament", a spus Liviu Dragnea.
 

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 13:01

Educaţia este o prioritate a Guvernului PSD - ALDE, alături de Sănătate, a declarat marţi premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria, la evenimentul de lansare a unei iniţiative de creştere a calităţii sistemului de învăţământ.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 08:42

Ana Birchall: Creşterea nivelului investiţiilor americane în România, dar şi încurajarea companiilor româneşti care vor să investească în SUA rămân obiective prioritare ale guvernării PSD-ALDE

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, luni, 22 aprilie 2019, la recepţia oferită de Ambasada SUA din România, în parteneriat cu Camera de Comerţ Americană din România (AmCham), cu ocazia promovării participării companiilor româneşti la programul guvernamental SelectUSA 2019, din luna iunie de la Washington.

Duminică, 21 Aprilie, 2019 - 14:00

1. Pildă biblică: „Lazăre, ridică-te și mergi!”. La pensie... /  2. Răsplata jertfei patriotice Iohannis face cadou o pensie-record /  3. Seism în GDS. fondatorii se leapădă de satana... anticomunistă /  4. Dar din dar: Lazăr îi transferă distincția sa victimei  /  5. Bilanț la unu-zero-zero” zile de președinție europeană

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 18:18

România a înregistrat, în primele 2 luni, un nivel record al investițiilor străine directe, depășind un miliard de euro, cel mai ridicat nivel după criza economică, a declarat, joi, în deschiderea şedinței de guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 10:00

Întâlnirea dintre premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, de la Palatul Victoria, unde s-a discutat schimbarea lui Toader din funcţie s-a încheiat.

Subscribe to Viorica Dăncilă