Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 14:00

1. Turul 1: Favorurile pentru Diaspora și votul dedicat / 2. Iohannis respinge confruntarea „unu la una” în favoarea uneia cu sine / 3. Coaliția ALDE - PRO n-a avut zile multe / 4. Cioloș face presiuni pentru fuziunea cu USR-ul rănit / 5. De Black Friday, suedezii ne-au făcut cadou eliminarea de la EURO 2020

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 15:55

Biroul Electoral Central a anunțat, joi, rezultate finale la alegerile prezidențiale 2019. Klaus Iohannis a obținut 37,82% din voturi, Viorica Dăncilă 22,26%, iar Dan Barna 15,02% din voturi.

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 16:40

Viorica Dăncilă anunță că îi va trimite lui Klaus Iohannis o scrisoare oficială prin care îl va invita la o dezbatere, în marja turului doi al alegerilor prezidenţiale.

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 14:00

Agenția AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna ce a trecut.

1. Tandemul Klaus - Viorica, „unu la unu” în Turul 2
2. Guvernul Orban validat prin „trădători”
3. Nu e pentru cine se pregătește: Adina, nu Sigfried, comisar european
4. Isărescu combate teoria prăpăstioasă a prăpastiei economice
5. FMI evaluează o creștere economică de 4% în 2019

 

Duminică, 10 Noiembrie, 2019 - 21:04
Estimările (care vizează situația de la ora 19) nu includ repartiția celor 7 procente aparținând votului din Diaspra

Exit Poll-ul de la ora 21 care evaluează situația votului la ora 19, în absența celor aproximativ 7 procente ale Diasporei, oferă următoarea ordine:

1. Klaus Iohannis - 39%

2. Viorica Dăncilă - 22,5%

3. Dan Barna - 16,4%

4.Mircea Diaconu - 7,9%

5.Toader Paleologu - 6,1%

6 Kelemen Hunor - 3%

Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 12:24

„Încă din primele trei zile ale acestei guvernări vedem cum se confirmă, din păcate, toate avertismentele PSD. Guvernul lui Iohannis nici nu s-a instalat bine la Palatul Victoria şi anunţă deja tăieri de salarii în Sănătate, scumpirea medicamentelor, închiderea magazinelor cu mâncare românească ieftină, sistarea căldurii şi a apei calde în prag de iarnă, concedieri în masă şi noi taxe. Acesta este, dragi români, noul Guvern al României. Echipa de majorete a lui Klaus Iohannis, oameni puşi acolo ca să răspundă la comenzi şi să îi mai asigure un mandat.

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 18:30
„Un președinte dictator, abuziv, într-un mandat monstruos”

Declarații ale Vioricăi Dăncilă după părăsirea cabinetului: Atac frontal la Iohannis!

           E ziua în care președintele a călcat în picioare Constituția și a reușit să-și impună locotenenții la Palatul Victoria.

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 18:00

Premierul demis, Viorica Dăncilă, a anunţat că executivul discută în şedinţa de luni, în primă lectură, proiectul de act normativ privind majorarea salariului minim brut la 2.262 de lei pentru studii medii şi la 2.620 de lei pentru studii superioare, de la 1 ianuarie 2020.

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 14:00

1. A picat! Guvernul, nu moțiunea! / 2. Depunerea moțiunii și scandalul programării votului / 3. Surpriză: Iohannis chiar îl nominalizează pe Orban cu facerea Guvernului! / 4. Dăncilă se consultă „de-ndată” cu Iohannis pentru noile propuneri de comisar / 5. MAE: 832 secții de vot „cu dedicație” în Diaspora / 6. Scandal la TAROM. Prostie sau terorism?

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 11:40

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat luni că pregătirile pentru alegerile prezidenţiale sunt în grafic.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 12:00

Premierul demis Viorica Dăncilă a lansat un nou apel către contracandidatul Klaus Iohannis să accepte o dezbatere publică pe realizările de până acum şi proiectele pe care le au ambii candidaţi.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 09:47

Mesajul premierului Viorica Dăncilă la comemorarea victimelor Colectiv

"30 octombrie 2015 rămâne în memoria noastră una dintre cele mai triste zile, în care s-au frânt destinele a zeci de tineri.

Această cumplită tragedie trebuie să păstreze vie conştiinţa societăţii şi să redeştepte cele mai profunde sentimente: iubirea faţă de semeni, compasiunea, solidaritatea, dar şi respectul pentru viaţa şi siguranţa cetăţeanului.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 08:47
Scrisoare Deschisă pentru Viaţa Pacienţilor Români

29 octombrie 2019: Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) este o organizaţie de pacienţi care în ultimii 12 ani şi-a dedicat activitatea pentru protecţia reală a pacienţilor.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 20:05
Comisia nu a mai avut răbdare să se clarifice treburile de la București

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a primit marţi după-amiază scrisoarea Guvernului Viorica Dăncilă cu noua propunere pentru postul de comisar european, a declarat un oficial UE, precizând că sunt cunoscute disensiunile de la Bucureşti, dar că procedura este urgentă.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 13:38
A făcut-o: a transmis propunerea lui Victor Negrescu!

Premierul demis Viorica Dăncilă a decis să procedeze la fel ca Iohannis, neținînd cont de cutume, trimițând o nouă propunere de comisar european la Bruxelles. Se pare că decizia vine ca urmare a discuțiilor purtate cu oficialii europeni, care nu mai sunt dispuși să aștepte clarificările politice de la București care blochează funcționarea Comisiei

Premierul desemnat Ludovic Orban spunea că atributul numirii unui comisar european va reveni viitorului Guvern și a făcut apel la Dăncilă să nu trimită nicio propunere.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 12:50

Semnarea contractului pentru reabilitarea Cazinoului Constanta nu va mai avea loc marţi, deşi, premierul Viorica Dancila anunţase că se va întampla! Semnarea se amână deoarece, luni, cu doar cateva ore inainte de expirarea termenului limita pentru contestatii, a fost depusa una de catre o asociere condusa de SC Eldiclau SRL, conform publicatiei Ziua de Constanta.

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 15:39

Pe ultima sută de metri, guvernul demis condus de Viorica Dăncilă alocă bani primarilor pentru achitarea facturilor din Programul Național de Dezvoltare Locală. A renunțat însă la creșterea salariului minim, măsură pe care a lăsat-o în seama viitorului Executiv.

Guvernul a aprobat alocarea sumei de 400 de milioane de lei pentru facturile curente legate de derularea PNDL.

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 12:30

Guvernul demis a pregătit mai multe proiecte de acte normative pe care viitorul Executiv să le poată adopta, a declarat prim-ministrul demis Viorica Dăncilă.

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 10:50

Agenția de marketing online și SEO TargetWeb a realizat un studiu cu privire la ceea ce caută românii pe Internet în ultima luna cu privire la alegerile prezidențiale. Studiul a avut în vedere volumul de căutări după numele candidaților, dar și alte cuvinte relevante alegerilor prezidențiale. 
Datele furnizate de către agenția TargetWeb arată că topul căutărilor în ultimele 30 de zile este următorul: 

Marţi, 22 Octombrie, 2019 - 13:49
iar zilele trecute s-a aprobat un împrumut de 500 de milioane de lei de la trezorerie pentru plata gazelor

Primarul General, Gabriela Firea şi Premierul Viorica Dăncilă, s-au întâlnit cu reprezentanţi ai sindicatului Regiei Autonome de Transport şi Distribuţie a Energiei Termice, pentru a discuta pe tema asigurării cu apa caldă şi căldura a Capitalei, precum şi despre legislaţia privind energia termică.

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 18:43
Deși România oferă condiții mult mai bune

Viorica Dăncilă a declarat că România este în vizorul gigantului producător de mașini Volkswagen dar există piedici de la Bruxelles. Concret, este vorba despre grupul politic PPE, din care face parte și PNL. Se pare că aceștia susțin Bulgaria pentru construirea unei noi fabrici Volkswagen:

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 18:33
Fostul președinte al Senatului era acuzat că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

Viorica Dăncilă a declarat că a fost o greșeală protejarea președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, prin respingerea Senatului a cererii DNA pentru începerea urmăririi penale.

Întrebată dacă protejarea lui Călin Popescu Tăriceanu, în cazul începerii urmăririi penale a liderului ALDE, a fost o greșeală a PSD, Viorica Dăncilă a răspuns: "Cred că da. Eu nu am fost parlamentar, deci nu am votat".

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 11:28

Partidul Social Democrat nu vede o soluţie în alegerile anticipate, dar este pregătit pentru acestea, a declarat luni preşedintele formaţiunii, Viorica Dăncilă.

Duminică, 20 Octombrie, 2019 - 11:16
O angajare fictivă, plătită cu salariul minim pe economie

Liviu Dragnea a depus prin avocat la Curtea de Apel București, unde se judecă dosarul în care contestă noua conducere a PSD, mai multe cereri, între care și cea privind sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).
În acest context, instanța a stabilit următorul termen pentru 31 octombrie, când vor fi discutate cererile fostului lider PSD.

Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 11:08

Update: Cortegiul funerar cu sicriul Reginei-Mamă Elena a plecat, vineri, de la Palatul Elisabeta spre Curtea de Argeş.
Cortegiul funerar a plecat spre Curtea de Argeş pe traseul Chitila - Titu - Găeşti - Topoloveni - Piteşti.

Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 10:21

Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media.
Acțiunea de control vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent și are următoarele obiective:
1. Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă la nivelul TAROM SA.

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 13:05

PSD nu va merge la votul pentru învestirea Guvernului, pentru că nu doreşte să gireze un cabinet care nu semnează Pactul pentru bunăstarea românilor şi nu va duce mai departe proiectele pentru România, a declarat joi premierul demis Viorica Dăncilă, în judeţul Constanţa.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 18:57

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat marţi că îl invită pe preşedintele Klaus Iohannis, candidat la un nou mandat pentru alegerile prezidenţiale, la o confruntare "unu la unu".

Duminică, 13 Octombrie, 2019 - 10:00

Călin Popescu-Tăriceanu a participat la o şedinţă a femeilor din ALDE organizată în staţiunea Păltiniş (judeţul Sibiu).Liderul ALDE susţine că a ieşit de la guvernare pentru că premierul Viorica Dăncilă nu a putut să îndeplinească câteva dintre condiţiile puse de ALDE, printre care reducerea numărului de miniştri, de secretari de stat şi de consilieri ai demnitarilor.

Sâmbătă, 12 Octombrie, 2019 - 15:25

În prima zi a campaniei electorale pentru prezidențiale, Viorica Dăncilă și-a lansat candidatura pentru Cotroceni, la Romexpo, în prezența câtorva mii de pesediști cărora le-a vorbit despre "forțele care vor distrugerea PSD" și pentru care moțiunea de cenzură "a fost doar primul pas dintr-un plan elaborat și meschin".

Subscribe to Viorica Dăncilă