Luni, 15 Iulie, 2019 - 14:00

1. Simona Halep în cursa pentru președinție? / 2. Legea pensiilor validată pe... cuvântul de onoare al premierului / 3. Juncker ne-a oferit un post de comisar fără portofoliu / 4. Boicot prezidențial la festivitatea de închidere a „rotativei” / 5.Toader se leapădă de SIIJ

Luni, 15 Iulie, 2019 - 12:40

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, luni, referitor la afirmaţiile ministrului demisionar de Interne Carmen Dan, conform cărora motivele pentru care i s-a cerut demisia sunt unele politice, că aceasta este dezinformată.

Sâmbătă, 13 Iulie, 2019 - 18:48

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, la Călăraşi, că s-a făcut evaluarea a opt miniştri, iar luni, la Comitetul Executiv Naţional al PSD, se va decide remanierea guvernamentală.

„S-a lucrat la evaluarea miniştrilor în această săptămână. Nu am terminat această evaluare. Luni, în Comitetul Executiv Naţional, vom vorbi despre o remaniere. Am făcut evaluarea pe opt ministere. După ce o să prezint această evaluare în CEx, vom hotărî împreună ce miniştri sunt remaniaţi şi ce miniştri nu sunt, bineînţeles la propunerea primului ministru”.

Sâmbătă, 13 Iulie, 2019 - 10:42
După ce a cules felicitările Bruxelles-ului

Guvernul a marcat, vineri, încheierea preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene – pe care România a deținut-o până la 30 iunie 2019. Festivitatea a avut loc tot la Ateneu, acolo unde a debutat și preluarea președinției rotative.

Vineri, 12 Iulie, 2019 - 17:14

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, l-a primit vineri, 12 iulie 2019, pe șeicul Abdulla Bin Ahmed Al Khalifa, secretar de stat pentru afaceri internaționale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Regatului Bahrain, aflat în vizită oficială în România. 

Întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a stadiului relațiilor bilaterale, context în care cei doi oficiali au reiterat interesul comun pentru dezvoltarea și consolidarea cooperării dintre România și Regatul Bahrain, în ansamblul acesteia. 

Vineri, 12 Iulie, 2019 - 16:48

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat vineri că, atât timp cât mai există unele aspecte legate de persoana fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi, nu este oportună o susţinere a sa pentru funcţia de procuror şef european, dar a subliniat că aceasta este opinia sa personală, iar o decizie va fi luată în forurile statutare ale PSD.

Vineri, 12 Iulie, 2019 - 09:29

Premierul Viorica Dăncilă a felicitat-o, într-o postare pe facebook, pe Simona Halep pentru meciul "excepţional" din semifinala turneului de la Wimbledon.

"Felicitări campioanei noastre pentru meciul excepţional din semifinala de la Wimbledon! Mulţumim, Simona, pentru încă o filă în istoria sportului românesc scrisă atât de frumos! Succes în marea finală! Suntem cu toţii alături de tine", a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de facebook.

 

Joi, 11 Iulie, 2019 - 12:40

Premierul Viorica Dăncilă a sugerat, pentru a nu mai exista suspiciuni la prezidenţialele din toamnă, să existe o alternativă la sistemul actual de monitorizare a voturilor, inclusiv numărătoarea paralelă.

Joi, 11 Iulie, 2019 - 11:43

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că sunt bani de pensii şi salarii.

Joi, 11 Iulie, 2019 - 11:05

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că este posibil ca prima parte a remanierii să aibă loc până în luna august, dar nu este exclusă şi o restructurare.

"E clar că este nevoie de remaniere. Luăm în calcul şi o restructurare, dar trebuie o analiză atentă. Să vedem ce obţinem din această restructurare şi apoi să venim în faţa Parlamentului. Facem restructurarea pentru a uni ministere, nu pentru persoane, pentru a veni cu o altă configuraţie a Guvernului. Acum, unde este nevoie de o remaniere, o vom face", a spus Viorica Dăncilă, la DCNews.
 

Joi, 11 Iulie, 2019 - 11:00

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, joi, că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidenţiale, va accepta.

Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 13:52

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că aşteaptă ca premierul Viorica Dăncilă să vină cu propunerile de remaniere.
"Sunt foarte nemulţumit de cum acţionează PSD. Nu ascund acest lucru şi prefer să spun în public. Există chestiuni care ţin de funcţionearea statului unde şi dacă suntem politic pe poziţii foarte diferite, cu doamna premier trebuie să discutăm aceste lucruri. (...) Cu siguranţă sunt oportune şi sincer mă aştept ca cel puţin cei doi miniştri Interne şi Externe să fie schimbaţi", a spus Klaus Iohannis, întrebat de relaţia cu PSD.
 

Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 13:10

Obiectivul Guvernului este ca fondurile alocate înzestrării armatei să se întoarcă într-o măsură cât mai mare în economia românească, a declarat premierul la semnarea Memorandumului de înţelegere între Romaero Bucureşti şi Raytheon Company.

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 14:53

Guvernul va adopta, în şedinţa de marţi, o hotărâre prin care va stabili data de 10 noiembrie pentru alegerile prezidenţiale

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 13:58

Premierul Viorica Dăncilă, a declarat, la începutul şedinţei de Guvern de marţi, că a cerut demiterea şefului interimar CNAIR, Narcis Neaga, deoarece conducerea companiei şi-a asumat termene nerealiste.

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 12:30

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, în Parlament, că nu se teme de o eventuală remaniere efectuată de premierul României, Viorica Dăncilă. 

Luni, 8 Iulie, 2019 - 15:10

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că îl va propune pe fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu să ocupe interimar locul de comisar european la Dezvoltare Regională, lăsat vacant de Corina Crețu. Pe de altă parte, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a spus că el nu-și dorește să-i înlocuiască pe comisarii plecați în funcțiile de europarlamentari și va funcționa cu echipa rămasă.

Locul României a rămas vacant în comisia condusă de Jean Claude Juncker, după ce Corina Crețu a fost aleasă europarlamentar și a renunțat la mandatul de la Dezvoltare Regională. 

Luni, 8 Iulie, 2019 - 14:00

1. După patru amânări CCR admite „obiecția Iordache” / 2. CSM boicotează confirmarea Adinei Florea la ISSJ sub pretext „GRECO” / 3. Mâna de fier în mănușa de catifea lovește în stil „Dragnea” / 4. În democrație eternitatea se măsoară în mandate: Isărescu, a șasea oară reales! / 5. Bilanțul președinției agricole: competență și performanțe certificate european

Duminică, 7 Iulie, 2019 - 18:06
Dăncilă i-a scris lui Juncker în acest sens

Președintele și premierul au avut o convorbire telefonică legată de acest subiect și au convenit să susțină varianta unui comisar interimar, în condițiile în care Corina Crețu, fostul comisar european din partea României, a devenit europarlamentar.

Duminică, 7 Iulie, 2019 - 12:05
De ce lipsesc nume de membri ai Executivului din sondaj?

Viorica Dăncilă calcă pe urmele Elenei Udrea, pe când aceasta, proaspăt ministru al Dezvoltării, făcea turnee de popularizare cu alaiul de jurnaliști după ea. Secvențele de la Sulina au rămas în memoriaobservatorilor. Sâmbătă premierul a avut două momente în care a renunțat la stilul obișnuit și, înconjurată de ziariști, a ieșit din programul oficial. A jucat ping pong cu ministrul de Finanțe  care l-a amenințat în glumă că îl remaniază dacă o învinge, după care s-a plimbat desculță pe plajă în Sulina..

Duminică, 7 Iulie, 2019 - 11:46

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, referitor la modificările făcute deja la OUG 114, că guvernul e dispus și la alte amendări ale ”ordonanței lăcomiei”.

„Am spus de prima dată că vom da dovadă de flexibilitate pe ordonanţa 114. Pe diferite domenii care au fost incluse în această ordonanţă am făcut modificări acolo unde lucrurile nu funcţionează bine, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu partenerii sociali. Suntem deschişi să facem noi modificări în alte domenii”.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 18:04

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat vineri că pe lista candidaţilor la alegerile prezidenţiale de anul viitor sunt mai multe nume din partid, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dar şi un candidat independent.

Ei urmează să fie incluşi în sondaje, iar candidatul la alegerile prezidenţiale va fi votat de un congres PSD care va avea la sfârşitul lunii iulie - începutul lunii august, a adăugat Dăncilă.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 15:12

Premierul Viorica Dăncilă anunță că de săptămâna viitoare va avea loc o evaluare pe fiecare minister, iar în urma acesteia se va decide cu ce ministru merge mai departe.

"De săptămâna viitoare începem o evaluare pe fiecare minister în parte și pe urmă vom vedea unde vom remania sau vom merge cu același ministru. Am văzut că au apărut discuții în spațiul public, nume, dar nu s-a vorbit despre un nume sau altul", a declarat Viorica Dăncilă. 

Printre numele vehiculate că ar urma să fie remaniate se află Răzvan Cuc, Petre Daea, Bogdan Trif sau Carmen Dan.

Joi, 4 Iulie, 2019 - 13:27

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu prilejul Zilei Naţionale a Statelor Unite ale Americii

Celebrarea Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii îmi oferă plăcutul prilej de a evoca relaţia strânsă şi dinamică pe care România o dezvoltă cu unul dintre cei mai puternici aliaţi şi parteneri ai săi.

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 11:53

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit, marţi dimineaţă, la Guvern, pe omologul său din Republica Moldova, Maia Sandu.  Premierul Dăncilă a declarat că cele două guverne vor lucra la proiecte noi care să „susţină avansul european” al Republicii Moldova.

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 08:25
Ca să explice cum au făcut de au rămas fără bani în condițiile unor alocări majorate

În urma unei solicitări scrise, trimisă zilele trecute Guvernului României, o delegaţie de directori din instituţii aflate în subordinea Ministerului Culturii va fi primită în cursul zilei de marţi la Palatul Victoria de către premierul Viorica Dăncilă.

Luni, 1 Iulie, 2019 - 17:34

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți, că va avea o discuție cu actorii, pentru a vedea nemulțumirile acestora, "astfel încât să fie luată o decizie cât mai bună". Cu o zi în urmă, aproximativ 250 de actori nemulțumiți de tăierile bugetare și de concedierile de la instituţiile de cultură au protestat în Piața Victoriei.

"Vreau să am o discuție cu actorii, mâine, o să fixez o oră să vedem care sunt nemulțumirile, vreau să chem și ministrul Culturii, astfel încât să luăm o decizie cât mai bună", a declarat premierul Viorica Dăncilă la finalul ședinței coaliției de guvernare.

Luni, 1 Iulie, 2019 - 14:00

1. Congresul PSDăncilă. Reconstituirea algoritmului puterii: premier=președinte de partid / 2. Deși nu l-a chemat nimeni, Iohannis nu se mai duce la Consiliu / 3. „Succesuri” marca DNA. Achitări în serie: Greblă și David / 4. Reevaluări: Pașcu - comisar european, Weber - avocat al poporului / 5. Isteria națională „Sorina”. Doar președintele nu s-a pronunțat...

Luni, 1 Iulie, 2019 - 11:11
Cine greșește trebuie să plătească

Premierul Viorica Dăncilă spune că Guvernul nu va mai da nicio ordonanţă pe Justiţie, iar acest lucru înseamnă că nu va da ordonanţă nici pentru desfiinţarea Secţiei Speciale de investigare a magistraţilor (SIIJ). Dăncilă a precizat că dacă cineva greşeşte, inclusiv în justiţie, trebuie să plătească. “Aici sunt persoane care se contrazic. Salută un referendum ca guvernul să nu mai dea ordonanţă de urgenţă pe justiţie. Acum tot acele persoanele ne cer ordonanţă de urgenţă să desfiinţăm secţia specială. Deci trebuie să se hotărască, ori vor să mai dăm, ori nu vor să mai dăm.

Luni, 1 Iulie, 2019 - 09:16

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să promulge Legea pensiilor.

Subscribe to Viorica Dăncilă