Joi, 19 Septembrie, 2019 - 22:22
Dacă acuzațiile care planează asupra lui Kovesi se dovedesc adevărate

„A fost opinia altor state membre, repet, punctul meu de vedere, că legea trebuie respectată, în faţa legii toţi trebuie să fim egali şi că este important ca înainte de a ocupa un post să poţi să clarifici toate Dacă cu siguranţă imaginea României ar avea de suferit”, persoanei tale. Mă întreb, dacă doamna Codruţa Kovesi ajunge procuror general şi dacă din aceste afirmaţii sunt unele adevărate, eu îmi doresc să nu fie adevărate, dar dacă sunt adevărate aceste acuzaţii, atunci cine va avea de suferit?

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 19:19

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, l-a primit la Palatul Victoria, pe președintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Linos-Alexandre Sicilianos, aflat în vizită în România. 

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre progresele realizate de
Curte în vederea eficientizării activității, ca parte a procesului de reformă a
instituției, cu accent pe viitorul sistemului Convenției Europene a Drepturilor
Omului.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 16:22

Președintele PSD Viorica Dăncilă este primul politician care și-a depus candidatura pentru președinția României. Zeci de simpatizanți ai social democraților au sosit în fața sediului BEC pentru a o susține pe Viorica Dăncilă.

În zonă au fost mobilizate mai multe echipaje ale Jandarmeriei și Poliției.

Și Theodor Paleologu își va depune astăzi candidatura, de la ora 17.00, a anunțat PMP.

Prezidențiabilii PNL și USR, Klaus Iohannis și Dan Barna, își vor depune candidaturile mâine, urmând ca sâmbătă să își depună candidatura Kelemen Hunor din partea UDMR.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 13:00

Viorica Dăncilă şi-a depus, joi, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 12:00

Viorica Dăncilă a racolat trei membri ALDE în funcții de top la Guvern, dar și un fost consilier al lui Dacian Cioloș. Deciziile au apărut în Monitorul Oficial.

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 15:21

Palatul Victoria se va colora în portocaliu, în această seară, începând cu  ora 19.30, pentru a marca Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.
    „Este foarte important pentru pacienți să beneficieze, pe lângă investiţiile pe care le-am făcut în achiziţia de aparatură medicală performantă, și de utilizarea corectă a tehnologiilor şi instrumentelor, astfel încât oamenii să primescă îngrijiri medicale în condiţii de siguranţă”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 10:10

Premierul Viorica Dancila, ministrul de Externe Ramona Manescu si ministrul de Finante Eugen Teodorovici vor participa la evenimentul din 27 septembrie de la New York, a anuntat directorul executiv al Camerei de Comert Romano-Americana din SUA Elias Wexler.

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 09:34

Premierul Viorica Dăncilă va pleca în SUA, pe 27 septembrie, pentru a se întâlni cu oamenii de afaceri români care activează în SUA, dar și cu oficiali de la Washington.
 
Surse politice apropiate Palatului Victoria au declarat presei că premierul se va întâlni și cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, în timpul vizitei în SUA. De altfel, premierul Viorica Dăncilă a avut o convorbire telefonică, la începutul acestui an, cu vicepreședintele SUA, Mike Pence.
 

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 18:18

Premierul Viorica Dăncilă a eliberat din funcţie mai mulţi secretari de stat, precum şi pe secretarul general adjunct al Guvernului Ioana-Andreea Lambru.

Astfel, potrivit deciziilor publicate în Monitorul Oficial, Maria Magdalena Grigore a fost eliberată din funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, Silviu-Dănuţi Măcuţă din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării şi Inovării şi Cezar Caleap din funcţia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 10:40

Premierul Viorica Dăncilă a hotărât amânarea votului de încredere din Parlament după data de 18 septembrie, conform unor surse din conducerea PSD.

De asemenea, Viorica Dăncilă ar putea să amâne şedinţa Comitetului Executiv al PSD, care era programată pentru marţi.
Asta, în condiţiile în care Dăncilă a spus că nu îi este teamă să vină în Parlament pentru un vot pe remaniere guvernamentală.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 10:31

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu prilejul Zilei Pompierilor

"Stimaţi pompieri militari,
Dragi salvatori,

13 septembrie este un prilej de mândrie pentru că îi sărbătorim pe unii dintre cei mai apreciaţi şi îndrăgiţi angajaţi ai sistemului public: pompierii.

Lumea, în general, dar şi România vremurilor noastre, se confruntă cu numeroase situaţii de urgenţă, iar dumneavoastră sunteţi mereu în mijlocul acţiunii, ca salvatori.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 20:02
Guvernul nu va ceda în faţa blocajului guvernamental creat de Klaus Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că prin refuzul de a numi miniştri, preşedintele Klaus Iohannis se poziţionează împotriva românilor, prin continuarea abuzului de putere. Şeful Executivului a adăugat că va continua să lupte împotriva blocajului guvernamental.

„Am asistat astăzi la un record personal al preşedintelui: reacţie rapidă la propunerile de miniştri, la doar o zi distanţă. Pentru domnul Iohannis, simţul urgenţei se activează doar în campanie. Din păcate însă, abuzul de putere continuă, sfidarea românilor continuă, nepăsarea faţă de problemele ţării continuă.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 12:00

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care termenul limită pentru înregistrarea cetăţenilor români cu drept de vot în străinătate în Registrul electoral, pentru alegerile prezidenţiale, va fi extins până la 15 septembrie.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 11:03

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că salută iniţiativa ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, depusă în Parlament, prin care propune impozitarea suplimentară a pensiilor speciale.

Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 18:18

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va trimite miercuri seară și noi propuneri de miniștri pentru portofoliul de la ministerul Afacerilor Interne, unde-l va nominaliza pe Dan Chirilă, la Educație, unde o propune Camelia Gavrilă și pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 10:17
S-a dumirit și Tomac...

Eugen Tomac a declarat că Viorica Dăncilă ştie că Rovana Plumb are şanse minime fie comisar european. 

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 09:32

Comitetul Executiv Național al PSD a decis ca premierul Viorica Dăncilă să se prezinte în fața Parlamentului cu o nouă structură a cabinetului și să ceară un vot de încredere în cursul săptămânii viitoare, cel mai probabil miercuri.

Numărul miniștrilor va fi redus de la 27 la 20, inclusiv premierul. Votul de încredere din Parlament va fi precedat de o nouă ședință a CEx al PSD, care va avea loc marți, ședința fiind  convocată pentru validarea noii componențe a Guvernului.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 09:21

Senatul îşi va alege conducerea în plenul de marţi, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. PSD îl propune pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului, în timp ce ALDE îl susţine pe Ion Popa pentru această funcţie. Alina Gorghiu este propunerea facuta de PNL.

Biroul Permanent a decis săptămâna trecuta ca preşedintele Senatului să fie votat marţi, 10 septembrie.

Tot marţi, înainte de plen, va exista o altă şedinţă a Biroului Permanent în Senat.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 11:30

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, în localitatea Sântămăria Orlea, din judeţul Hunedoara, că Guvernul va continua programele dedicate domeniului educaţiei, fiind resurse bugetare suficiente.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 09:35

Viorica Dăncilă a declarat, la deschiderea anului şcolar, că doreşte ca un număr cât mai mare de elevi să ajungă la facultate şi să facă performanţă. 

Duminică, 8 Septembrie, 2019 - 03:42
Adică, deocamdată, nu le cere să treacă la PSD

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a dat asigurări că nu li se va cere celor din ALDE să se înscrie în PSD drept condiție pentru continuarea colaborării. Astfel îi încurajează practic pe toți reprezentanții ALDE cu funcții obținute politic și pe care nu vor să le piardă să preia modelul Teodor Meleșcanu, prin care rămân nominal membri ai partidului lui Tăriceanu, dar rămân totodată și la putere, contrar deciziei conducerii ALDE.

Joi, 5 Septembrie, 2019 - 15:33

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că a cerut Autorităţii Electorale Permanente să extindă termenul pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul electoral, pentru a creşte numărul celor care pot vota prin corespondenţă.

„Îmi face o deosebită plăcere să particip la acest eveniment ce reunește români din țară și de pretutindeni, deschiși să lucreze împreună pentru a cauta soluții în sprijinul tuturor.

Joi, 5 Septembrie, 2019 - 13:43

Premierul Viorica Dăncilă a transmis condoleanţe familiei militarului român căzut, joi, în Afganistan, la Kabul.

Joi, 5 Septembrie, 2019 - 10:20

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că a cerut Autorităţii Electorale Permanente să extindă termenul pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul electoral.

"Am cerut Autorităţii Electorale Permanente să extindă termenul pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul electoral, pentru a creşte numărul celor care pot vota prin corespondenţă", a declarat Dăncilă la deschiderea Forumului românilor de pretutindeni, eveniment ce are loc în Bucureşti. 

Marţi, 3 Septembrie, 2019 - 14:19

Viorica Dăncilă a declarat că nu a primit inca un raspuns de la şeful statului legat de miniştri interimari si a facut apel la Klaus Iohannis să nu tina Guvernul blocat, din cauza unei vendete politice.

Marţi, 3 Septembrie, 2019 - 08:19

Secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) are pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, 3 septembrie, cererea de renunţare la demisia din magistratură a Danei Gîrbovan.

Dana Girbovan a hotarat, saptamana trecuta, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis respingerea numirii acesteia în funcţia de ministru al Justiţiei, sa isi retraga demisia din magistratură. 

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 13:21

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la Parlament, că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre propunerile de interimari în locul miniştrilor ALDE, iar şeful statului i-a promis că va da un răspuns într-un timp scurt.

„Am vorbit cu domnul preşedinte şi mi-a spus că legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut pentru portofoliile ALDE îmi va da un răspuns într-un timp scurt. Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă. Mi-a spus că într-un interval de timp scurt va veni cu un răspuns”, a precizat Viorica Dăncilă.

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 12:59

Liderii alianţei USR-PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, apreciaza că Rovana Plumb, propunerea pentru funcţia de comisar european, ridică semne de întrebare la nivel european, asupra integrităţii sale şi există o mare posibilitate de a fi respinsă, iar România ar fi umilită.

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 11:25

Dan Barna a declarat, luni, că Alianţa USR-PLUS cere din nou partidelor şi preşedintelui Klaus Iohannis să sprijine un acord politic în vederea organizării alegerilor anticipate, imediat după alegerile prezidenţiale. 
Liderul USR că îşi asumă obiectivul alegerilor anticipate şi cere Guvernului Dăncilă să vină pentru votul de încredere al Legislativului, deoarece a pierdut majoritatea parlamentară.

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 09:26

Deputaţii şi senatorii se întorc luni în Parlament pentru începutul sesiunii 
parlamentare. Aceştia vor alege noua componenţă a Birourilor Permanente ale Camerei
Deputaţilor şi Senatului. Un nou preşedinte al Senatului va trebuie ales în cazul în care
Călin Popescu Tăriceanu va demisiona din funcţie.

Tăriceanu şi-a anunţat astăzi demisia oficială din funcţia de preşedinte al Senatului

Subscribe to Viorica Dăncilă