Miercuri, 16 Ianuarie, 2019 - 08:49
în cadrul reuniunii Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European

În cadrul vizitei pe care o efectuează la Strasbourg, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat, astăzi, 15 ianuarie 2019, prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în cadrul reuniunii Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

În alocuțiunea sa, prim-ministrul Viorica Dăncilă a arătat că principalul obiectiv al Președinției române este acela de a contribui la crearea unei Europe mai unite, mai coezive și mai aproape de cetățeni.

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 16:28
Discursul premierului Viorica Dăncilă în Parlamentul European

„Doamnelor și domnilor,Sunt onorată să fiu prezentă astăzi aici, în fața dumneavoastră, în calitate de Prim-ministru al României.

Am preluat mandatul european de la Austria și aș dori să reiterez, cu această ocazie, mulțumirile mele pentru Președinția austriacă. În același timp, țin să adresez mulțumiri și partenerilor noștri din Trio, Finlanda și Croația, cu care am avut o coordonare foarte bună în pregătirea unui program comun, echilibrat de lucru pentru următoarele 18 luni.

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 12:35

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu prilejul Zilei Culturii Naționale

”Sărbătorim, astăzi, Ziua Culturii Naționale și marcăm 169 de ani de la nașterea <omului deplin al culturii românești>, așa cum îl numea Constantin Noica pe Mihai Eminescu, în creația căruia românii îşi identifică una dintre cele mai valoroase moșteniri, împărtășite de toate generațiile.

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 10:24

Aflata de luni la Parlamentul de la Strasbourg, premierul Viorica Dancila prezinta  in plen prioritatile presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Dupa prezentarea din plen, care are loc la ora locala 15:00, Viorica Dancila si presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, vor sustine declaratii de presa comune.

Premierul va avea apoi o intalnire cu grupul social-democratilor din PE, fiind singurul grup politic din Parlamentul European cu care se va intalni .

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 08:38

În cadrul vizitei pe care o efectuează la Strasbourg pentru prezentarea priorităţilor Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat luni, 14 ianuarie, la o cină oficială oferită de preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Duminică, 13 Ianuarie, 2019 - 15:18

Priorităţile Preşedinţiei României a Consiliului UE şi evaluarea rezultatelor preşedinţiei austriece din ultimele şase luni, precum şi regulile de îngheţare a plăţilor UE către statele membre care intervin în instanţele judecătoreşti sau care nu iau măsuri împotriva fraudei şi a corupţiei, se află pe agenda primei sesiuni plenare a Parlamentului European (PE) ce va avea loc în perioada 14-17 ianuarie la Strasbourg.

Duminică, 13 Ianuarie, 2019 - 14:00

1. O „rotativă” emoțională - festivitatea de la Ateneu / 2. Ping pong cu miniștri între Cotroceni și Victoria / 3. Codruța plânge la CEDO drepturile omului / 4. „Unitatea de elită” s-a devoalat în „grup infracțional organizat” / 5. Criza corvetelor. Suspendarea achizițiilor militare navale

Vineri, 11 Ianuarie, 2019 - 11:44

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut joi, 10 ianuarie 2019, o întrevedere cu  ministrul delegat pentru afaceri europene al Franței, Nathalie Loiseau. În cadrul convorbirilor au fost abordate teme de interes aflate pe agenda relațiilor bilaterale, precum și teme de actualitate de pe agenda europeană, în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. 

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 18:45
„Reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidențiale de numire”

Răspunsul oficial al premierului Viorica Dăncilă la motivările privind respingerea nominalizărilor miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, în cursul zilei de astăzi, președintelui României, Klaus Iohannis, un răspuns oficial la scrisorile prin care șeful statului a prezentat motivările privind respingerea nominalizărilor miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării.

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 13:05

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că, indiferent de modul în care vor evolua negocierile cu Marea Britanie privind Brexit-ul, prioritatea UE trebuie să rămână protejarea drepturilor cetăţenilor europeni din Regatul Unit.

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 12:58
„Apreciez că persoana nominalizată nu are expertiza necesară gestionării domeniului ”

Scrisori transmise de către Președintele României,  Klaus Iohannis, Prim-ministrului României,  Vasilica-Viorica Dăncilă

 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis joi, 10 ianuarie a.c., două scrisori Prim-ministrului României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, referitoare la propunerile de numire în funcțiile de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice și de ministru al transporturilor.

Vă prezentăm, în continuare, textul celor două scrisori:

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 09:11

Preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România va fi marcată printr-o ceremonie organizată la Ateneul Român la care vor fi prezenţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi premierul Viorica Dăncilă.

Toţi cei patru demnitari vor susţine discursuri, înainte de concertul inaugural care va avea loc pe scena Ateneului. Concertul va fi susţinut de Orchestra Uniunii Europene, formată din muzicieni din cele 28 de state UE.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că lansarea oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE are loc în două clădiri simbol pentru ţara noastră - Ateneul Român şi Palatul Victoria.

"Vă asigur că ne vom îndeplini rolul de mediator imparţial, de facilitator de consens, că vom avea ca şi priorităţi provocările existente la nivel european. (...) De asemenea, vreau să vă asigur că fiecare ministru al Cabinetului are pe masa de lucru dosarele la nivel european şi că, începând cu data de 21 luna aceasta, vor merge în comisiile de specialitate din cadrul Parlamentului European", a arătat Dăncilă.

Miercuri, 9 Ianuarie, 2019 - 17:52
La care Klaus Iohannis a chiulit din nou!

Proiectele de acte normative aprobate sau de care s-a luat act în ședința Guvernului României din 9 ianuarie 2019

 

Miercuri, 9 Ianuarie, 2019 - 00:00

[]

Duminică, 6 Ianuarie, 2019 - 14:00

1. Președintele în zodia refuzurilor / 2. Toader nu poate evalua un prof de fizică / 3. Teodorovici reușește să scape de Mișa / 4. Corina Crețu pune România pe „site-ul rușinii” / 5. Iohannis nu renunță: a reconfirmat intenția de a obține al doilea mandat

Marţi, 1 Ianuarie, 2019 - 11:32
Mesajul premierului Viorica Dancila la preluarea președinției Consiliului European

Premierul Viorica Dancila afirma în mesajul său la preluarea de către România a președinției Consiliului European, ca Uniunea Europeana poate progresa "in spiritul ideilor fondatoare ale proiectului european doar mentinand coeziunea si depasind decalajele intre statele membre". "Ne-am propus ca la predarea mandatului sa fim reconfirmati ca o voce puternica, un partener serios care lasa o baza solida pentru definirea urmatorului capitol al constructiei europene".

Luni, 31 Decembrie, 2018 - 11:28

România va prelua, începând de mâine, pentru o perioadă de șase luni, Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Pentru marcarea acestui eveniment, pe fațada Palatului Victoria vor fi proiectate steagurile României și Uniunii Europene, precum și logo-ul oficial al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Elementele vizuale vor fi proiectate pe clădirea sediului Guvernului în această noapte, în intervalul orar 19.00 – 3.00. 

Luni, 31 Decembrie, 2018 - 09:05
Viorica Dăncilă: Dacă scade prețul barilulului de petrol, e normal ca acest lucru să se reflecte în prețul carburantului

Așa cum era de așteptat, în interviul acordat Antena 3 Viorica Dăncilă neagă că ordonanța ce prevede măsuri fiscale și "taxa pe lăcomie" are ca scop colectarea de fonduri pentru acoperirea pensiilor și salariilor, iar legat de resursele naturale, premierul anunță legi care vor viza domenii precum minele sau exploatarea apelor minerale.

Duminică, 30 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Anul Nou - fără armistițiu între puteri: Guvernul în echipă incompletă / 2. Apărarea națională provoacă război în CSAT / 3. Guvernul în deplasare - la întâlnirea cu Colegiul Comisarilor, la Bruxelles / 4. Parada militară de 1 decembrie - o vitrină a achizițiilor din 2% PIB / 5. Revoluția omagiată de procurorii militari cu „crime împotriva umanității” / 6. Efectele „razelor” Stanciu-Tarcea asupra completelor incomplete

Duminică, 30 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Apărarea națională provoacă război în CSAT / 2. Anul Nou - fără armistițiu între puteri: Guvernul în echipă incompletă / 3. Interviu-fluviu al lui Dragnea despre păpușari și păpuși / 4.Toader insistă să-l transforme pe Lazăr în martir al justiției / 5. Revoluția fiscală face primul pas în Monitorul Oficial

Duminică, 30 Decembrie, 2018 - 12:40

Premierul Viorica Dăncilă a spus, vineri, că salariul minim brut va creşte de la 1 ianuarie la 2.080 de lei, respectiv 2.350 de lei pentru angajaţii cu studii superioare şi un an vechime în domeniu. 

Duminică, 23 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Moțiunea „rușinii” și testul de graviditate al Opoziției / 2. Revoluția omagiată de procurorii militari cu „crime împotriva umanității”  / 3. „Revoluția fiscală” și crima de lăcomie bancară / 4. Efectele „razelor” Stanciu-Tarcea asupra completelor incomplete / 5. Predarea ștafetei președinției Consiliului către „paznicul” inelelor democrației

Sâmbătă, 22 Decembrie, 2018 - 09:48
Măsurile din OUG au fost luate fără ca Iohannis să participe la ședință (așa cum acesta se angajase anterior), discutate în prealabil cu Ion Țiriac

Guvernul a adoptat vineri seară, în absența președintelui Iohannis, OUG privind măsurile fiscale. „Introducem un mecanism de protejare a populaţiei care vrea să ia credite bancare. La un ROBOR mai mare de 2% va fi taxată orice depăşire a acestui nivel. În România este cea mai mare diferenţă între dobânda la credite şi dobânda la depozite”, a declarat ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, în cadrul unei conferinţe comune cu Darius Vâlcov de la finalul ședinței.

Vineri, 21 Decembrie, 2018 - 21:59

Ca să scape de o grijă, junele premier al Austriei, Sebastian Kurz, a venit la București cu 10 zile mai devreme ca să predea ștafeta președinției Consiliului lui Iohannis, pe care l-a și  felicitat pentru că „a avut grijă de democrație” STOP Cu omoloaga sa de la Victoria a avut o relație mai rece, datorită îngrijorării exprimate față de efectele revoluției fiscale asupra companiilor austriace, care s-ar putea să își ia jucăriile și să plece din România, dacă vor câștiga mai puțin STOP  Dacă era Dragnea în locul ei probabil că i-ar fi trântit un proverb româ

Vineri, 21 Decembrie, 2018 - 10:49

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, va avea, vineri, o întrevedere la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis şi o întâlnire la Palatul Victoria cu premierul Viorica Dăncilă.

Joi, 20 Decembrie, 2018 - 16:17

Premierul Viorica Dăncilă a lăsat deschisă posibilitatea adoptării ordonanței de urgență care introduce noi taxe chiar în ședința de Guvern de joi, dacă se finalizează discuțiile din Consiliul Economic și Social.

Dăncilă a fost întrebată la Palatul Parlamentului, după dezbaterea moțiunii de cenzură și înainte de a pleca spre Palatul Victoria, dacă este posibilă adoptarea ordonanței în ședința de Guvern programată să înceapă la ora 15,00.

„Dacă vom avea această discuție în cadrul Comitetului Economic și Social adoptăm această ordonanță”, a răspuns Viorica Dăncilă.

Joi, 20 Decembrie, 2018 - 11:40
UPDATE 15:18: Moţiunea de cenzură a fost respinsă cu mai puține voturi decât semnături!

UPDATE 15:18: Moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!", iniţiată de PNL, USR şi PMP, a fost respinsă de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu a menţionat că au votat "pentru" 161 de parlamentari şi 3 "împotrivă". Pentru a putea fi adoptată, moţiunea avea nevoie de minim 233 de voturi în favoarea sa. Au lipsit doar 73 de voturi...

Parlamentarii de la PSD, ALDE şi UDMR au fost prezenţi în sală, dar nu au votat.

 

Marţi, 18 Decembrie, 2018 - 23:46

Întrecerea capitalistă a declarațiilor belicoase continuă fără a da un câștigător. Începe să ajungă la nivelul dialogului dintre Becali și Borcea: Cooperăm: eu îl fac zdreanță, el mă face idiot! STOP  Dăncilă răspunde politicos cererii președintelui de a fi informat în avans despre subiectele ședințelor de Guvern (ca să știe când să dea buzna la Victoria), reamintindu-i însă prevederea constituțională că nu poate veni acolo când vrea el, ci doar când e cazul STOP  Iohannis acuză guvernul de autism (alo! Discriminarea?

Marţi, 18 Decembrie, 2018 - 13:59

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu prilejul Zilei minorităţilor naţionale din România

"Cu prilejul Zilei Minorităţilor Naţionale vreau să felicit toate comunităţile minoritare, care prin diversitatea socio-culturală au însufleţit şi întregit patrimoniul valorilor naţionale. 

Celebrarea acestei zile este încă o recunoaştere a contribuţiei pe care comunităţile minorităţilor naţionale au avut-o la construirea României de astăzi: un stat puternic, care a sărbătorit Centenarul Marii Uniri şi este pregătit să exercite Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. 

Marţi, 18 Decembrie, 2018 - 13:41
„Vă voi adresa, cu celeritate, invitația de a participa la ședința de Guvern, dacă voi considera necesară participarea dumneavoastră”

Premierul Viorica Dăncilă a transmis în cursul zilei de astăzi președintelui României, Klaus Werner Iohannis, următoarea scrisoare:

”Domnului Klaus Werner Iohannis,

          Președintele României,

Am luat notă cu satisfacție de declarațiile dumneavoastră recente prin care admiteți, în sfârșit, că este necesar să colaborăm pentru România. De asemenea, salut faptul că ați răspuns apelului meu de colaborare politică pentru asigurarea, de către România, a unei bune președinții a Consiliului Uniunii Europene.

Subscribe to Viorica Dăncilă