Marţi, 11 Iunie, 2019 - 16:18
Cu participarea ministrului Petre Daea

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 11 iunie 2019, o întrevedere cu Vytenis Andriukaitis, comisar european pentru sănătate și siguranța alimentelor. La întrevedere a participat, de asemenea, Petre Daea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 17:02
Daea: „Pentru a avea succes în combaterea bolilor  la animale, este necesar să fie menținute standarde ridicate în privința investițiilor în structuri veterinare bine organizate”

Exact la un an de la depistarea primului focar de pestă porcină în Tulcea, s-a desfășurat la Palatul Parlamentului Conferința la nivel înalt privind bolile transfrontaliere la animale, eveniment organizat de MADR în marja Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 18:17
 Într-un serial de județe dunărene: Călărași și Brăila

 Insensibil lazvonurile lansate de unele canale media în goană după senzațional, cum că s-ar afla pe o listă de remanieri, ministrul Petre Daea este prezent pe toate canalele. De irigații. Abia întors de la Bruxelles, la începutul săptămânii s-a deplasat în județul dunărean Călărași, la amenajarea Gălățui, unde a luat cunoștință de stadiul lucrărilor de reabilitare desfășurate în ritm susținut de către ANIF.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 20:00
Ministrul și Comisarul European au abordat o paletă de subiecte fierbinți, din care nu a lipsit febra porcină și sprijinul acordat de Comisie

La ministerul Agriculturii a avut loc în această dupăamiază o întâlnire oficială între ministrul Petre Daea, președinte în exercițiu al Comisiei AGRIFISH și principalii săi colaboratori și Comisarul European pe Sănătate și Siguranță Alimentară, lituanianul Vytenis Andriukaytis.

Întîlnirea a avut ca temă discutarea aspectelor privind pesta porcină africană (PPA), precum și situația neonicotinoidelor. 

Joi, 14 Martie, 2019 - 20:10
FUMIGENE DE WEEKEND (77)

FUMIGENE DE WEEKEND (77)

În ciuda a ceea ce s-ar putea crede, în general, și a activiștilor, în special, termenul „influencer” s-a născut în anii ‘90 ai secolului trecut, fiind inventat de Michael Blatter. „Trend Influence” e o strategie care se predă și astăzi la cursurile de marketing și care a urmărit inițial plasarea țigărilor Camel într-o rețea de cluburi de noapte - arata Vice STOP De la Zidul lui Trump la gardul lui Borboly, sau ce au în comun mexicanii și urșii. Un gard electric împotriva urșilor va fi instalat în jurul Spitalului din Miercurea Ciuc, a declarat presedintele CJ Csaba Borboly. Pentru că pe urși îi protejează de oameni directivele europene, dar pe cetățenii din Harghita nu-i protejează nimeni de urşii care coboară în localități STOP Raportul Public Health England asupra țigărilor electronice arată că vapatul în mod regulat rămâne la un nivel scăzut în rândul tinerilor și s-a plafonat la adulți”

Joi, 14 Februarie, 2019 - 13:30
Emisarii comisarului Andriukaitis au promis că vor propune suplimentarea fondurilor destinate combaterii pestei porcine

La solicitarea ministrului Agriculturii Petre DAEA, adresată comisarului european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Vytenis Andriukaitis, în perioada 11-13 februarie a.c., o echipă de experți ai Comisiei Europene a venit la București. Aceștia, împreună cu experți de la ANSVSA s-au deplasat în țară, examinând la fața locului situații diferite, în vederea stabilirii celor mai potrivite măsuri pentru eradicarea bolii și reducerea pierderilor economice.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 19:11

Falsificarea medicamentelor este de prea mult timp o amenințare gravă pentru sănătatea publică în Uniunea Europeanǎ. Este motivul pentru care Uniunea a introdus, din aceastǎ săptămână, mǎsuri noi privind elementele de siguranță pentru medicamentele eliberate pe bază de rețetă care sunt vândute în UE, respectiv va exista un cod de bare suplimentar pe cutiile de medicamente.

Sâmbătă, 9 Februarie, 2019 - 13:25
Măsurile intră în vigoare din 9 februarie

Falsificarea medicamentelor este de prea mult timp o amenințare gravă pentru sănătatea publică în UE. Se vor aplica noi norme privind elementele de siguranță pentru medicamentele eliberate pe bază de rețetă care sunt vândute în UE.

08/02/2019

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 11:02
Pentru o nouă abordare a cazuisticii ultimei perioade

La solicitarea ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, adresată comisarului european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară Vytenis Andriukaitis, în perioada 11-13 februarie a.c., va sosi la București o echipă de experți ai Comisiei Europene.

Aceștia, împreună cu specialiștii din cadrul MADR si cu experți de la ANSVSA, vor analiza o nouă abordare a cazuisticii Pestei Porcine Africane din ultima perioadă, ministrul Petre DAEA apreciind în mod deosebit răspunsul prompt venit din partea Comisiei Europene.

Miercuri, 19 Decembrie, 2018 - 15:20
România va aborda subiectul pestei porcine la Conferința la nivel înalt privind bolile transfrontaliere organizată pe perioada Președinției Consiliului UE

La invitația comisarilor europeni Vytenis Andriukaitis și Karmenu Vella adresată miniștrilor agriculturii și mediului din statele membre, Petre DAEA a participat la Bruxelles, la o întâlnire privind problematica controlului și a eradicării Pestei Porcine Africane în Uniunea Europeană.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 08:36

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, se află în această perioadă la Bruxelles, acolo unde pregăteşte preluarea Preşedinţiei Consiliului UE pe domeniul Sănătăţii

În această după amiază, Pintea a avut o întâlnire bilaterală cu Vytenis Andriukaitis, Comisarul pentru Sănătate şi Securitate Alimentară în cadrul căreia au discutat despre priorităţile României pe Sănătate în timpul deţinerii Preşedinţiei, precum şi despre stadiul pregătirilor pentru preluarea Preşedinţiei CE.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 11:15

Comisarul european pentru Sănătate și siguranță alimentară, social-democratul lituanian Vytenis Andriukaitis a acordat un interviu unei agentii de presa din Romania în care a menționat faptul că Guvernul României a întreprins măsurile de combatere și prevenire a bolii, cerute de Comisie. 

Subscribe to Vytenis Andriukaitis