17 octombrie 2021

Taiwanul se pregătește pentru un posibil război din cauza conduitei agresive a Chinei

taiwan
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Taiwanul se pregătește pentru un posibil război din cauza conduitei agresive a  Chinei: „Am mobilizat forțele aeriene, navale și terestre”, susține Ambasadorul Taiwanului la Madrid, care avertizează vineri despre creșterea incursiunilor avioanelor de război chineze în strâmtoarea care separă Statul suveran Taiwan de China Populară.

Tensiune maximă în Taiwan

 Guvernul insulei se pregătește pentru cel mai rău scenariu. Conflictul cu China este o posibilitate din ce în ce mai reală, iar taiwanezii cred că va fi inevitabil. Regimul care face jocurile globaliștilor , al lui Xi Jinping, de la Beijing,  a sporit incursiunea avioanelor militare chineze care amenință zilnic cerul de deasupra Taiwanului.

Creșterea tensiunii în strâmtoare este o certitudine  și China nu-și mai ascunde intenția de a prelua controlul asupra insulei taiwaneze. În 2020, Partidul Comunist Chinez (PCC) a trimis nu mai puțin de 5.704 de avioane de război care au intrat  în zona de apărare aeriană a Taiwanului, cu până la 1.563 de avioane militare mai mult decât în ​​2019, potrivit datelor furnizate de Taipei.

În acest an, 2021, de la 1 ianuarie până la 7 aprilie, până la un total de 204 de avioane aparținând Forței Aeriene a Armatei a Chinei Populare (PLAAF) au intrat în zona de apărare aeriană din Taiwan.

Aceste „parade aeriene chinezești”,  pentru a-și demonstra puterea și pretențiile, au loc aproape zilnic peste apele dintre sudul Taiwanului și insulele Pratas, controlate de Taiwan, în Marea Chinei de Sud. Zona a devenit un veritabil butoi cu pulbere, care poate exploda în orice moment.

„Pentru a contracara acțiunile ostile ale Chinei în Taiwan, a trebuit să ne mobilizăm capacitățile de apărare navală, aeriană și terestră. Vom continua să ne consolidăm capacitățile de autoapărare. China a anunțat recent manevre militare în apele apropiate Taiwanului. Acest lucru, pentru noi, este un alt semn de și mai multe pretenții de expansiune hegemonică „, transmite vineri pentru presa locală de la Madrid ambasadorul Taiwanului în Spania, Jose Maria Der-li LIU.

„Dacă taiwanezii știu foarte clar ceva, este că nu  se vor preda dorințelor gigantului asiatic de peste strâmtoare  și, dacă trebuie să meargă la război, vor spune: „Este posibil un război de apărare că răspuns  Chinei!”

„China face tot posibilul să folosească constrângerea. Trebuie să știți că „China încalcă drepturile omului în Tibet, erodează autonomia Hong Kongului și încearcă să submineze democrația din Taiwan „, a spus diplomatul acreditat in Spania.

„Singura țară care joacă cu focul este regimul chinez de la Beijing. Președintele nostru, Tsai Ing-wen, a reamintit că istoria a dovedit  că a arăta slăbiciune și a face concesii nu duce la pace, doar o determinare puternică și capacități solide de apărare ne pot proteja. Suntem dispuși să dialogăm cu China Populară,  dar numai sub principiile parității și demnității „, spune Liu.

OMS și alianța sa cu China

 O organizație internațională pe care China Populară a reușit să o păcălească a fost Organizația Mondială a Sănătății (OMS). La fel cum Trump a criticat deturnarea OMS de către guvernul de la Beijing, ambasadorul Taiwanului semnalează, o dată în plus, faptul  că Tedros Adhanom, directorul OMS, s-a pus în slujba Chinei și a împiedicat prezența Taiwanului în cadrul acestui for international de sănătate. Trebuie reamintit că taiwanezii au dat prima notificare pandemică către OMS la 31 decembrie 2019, dar acest mesaj a fost ignorat de OMS, la cererea Chinei, de așa manieră încât lucrurile sa evolueze după cum s-a dorit dintr-o parte pentru a putea închide lunea (lockdown-ul global) după modelul paria de la Wuhan.

„OMS nu a permis prezența Taiwanului, înclinându-se în fața intereselor Chinei. Nici o țară nu poate înfrunta China singură. Anul acesta apelăm din nou la comunitatea internațională pentru ca Taiwanul să fie invitat la OMS, așa cum dorește. Taiwan are drept să participe că un observator, pentru arată lumii modelul său de succes cu gestionarea pandemiei și marile noastre progrese științifice și medicale și cum am reușit să controlăm situația fără lockdown”, spune Liu. .

La rândul său, OMS nu intenționează să integreze Taiwanul anul acesta, în ciuda faptului că țara a avut doar 7 decese din cauza coronavirusului. O realizare pe care medicii taiwanezi doresc din tot sufletul  să o împărtășească lumii, dar nu sunt lăsați.

Foto:Voice of America

Ciprian Pop