Publicat: 24 Septembrie, 2015 - 13:00

Filarmonica de Stat Sibiu a programat, în deschiderea ediției a XIV-a a Sibiu Opera Festival, o serie de mici concerte de arii în spații publice din Sibiu. Conceptul, intitulat sugestiv 'Take an Opera Break', este organizat pentru al doilea an consecutiv și s-a desfășurat în Aeroportul Sibiu, Curtea Primăriei Sibiu, Shopping City Sibiu și Curtea Consiliului Județean. Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar la Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Protagoniștii ediției de anul acesta a evenimentului 'Take an Opera Break' au fost mezzosoprana Oana Andra, baritonul Iordache Basalic și pianistul Alexandru Petrovici. 'Intenția și scopul acestor mici recitaluri a fost acela de a merge în locuri în care publicul să rămână surprins, să ia o pauză pentru a asculta câteva arii de operă' a declarat Ioan Bojin directorul general al Filarmonicii de Stat Sibiu. Locațiile alese pentru această ediție au fost Aeroportul Sibiu, Curtea Primăriei Sibiu, Shopping City Sibiu și Curtea Consiliului Județean.

Genericul 'Take an Opera Break' reprezintă o inițiativă cu caracter de unicitate la noi în țară, care, născută la ediția anterioară a festivalului, a înregistrat un succes peste așteptări. Sub forma unor scurte concerte de arii din opere, desfășurate pe întreaga perioadă a festivalului, muzica este desprinsă din spațiul închis, pretențios al sălii de concert, fiind răspândită în mijlocul publicului larg, în spații publice, neconvenționale.

Laurențiu Străuț

Comunicare și Relații Publice

Filarmonica de Stat Sibiu