Publicat: 31 Ianuarie, 2017 - 14:32
Share

În data de 30 ianuarie, în jurul orei 09,00, Poliția Municipiului Sibiu a fost sesizată cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 07,45, unui tânăr în vârstă de 17 ani, din orașul Săliște i-a fost sustras telefonul mobil de către o persoană necunoscută în timp ce se afla pe strada Hipodromului din municipiul Sibiu.

În scurt timp de la sesizarea faptei, polițiștii Secției 1 Poliție Urbană au reușit identificarea și prinderea presupusului autor, în vârstă de 18 ani, domiciliat în localitatea Tălmăcel, asupra căruia a fost găsit telefonul victimei.

Față de persoana în cauză, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Cercetările continuă pentru stabilirea și documentarea întregii activități infracționale.

A împrumutat o mașină, apoi a vândut-o

În data de 30 ianuarie, în jurul orei 17,30, pe raza comunei Poplaca, în urma investigațiilor efectuate de către polițiștii Secției I Poliție Rurală Șelimbăr, a fost identificat un bărbat în vârstă de 26 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, pe numele căruia polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere.

În fapt, în data de 28 decembrie 2016, un sibian i-a încredințat autoturismul pentru rezolvarea unor probleme, înțelegerea fiind ca, la final, mașina să fie returnată. În data de 30 decembrie, persoana în cauză a vândut autoturismul fără a da explicații proprietarului de drept al mașinii.

Autoturismul a fost recuperat și returnat părții vătămate, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Polițist și în timpul liber, hoți prinși

În data de 30 ianuarie, în jurul orei 18,30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr au fost solicitați să acorde sprijin unui alt polițist din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni, care, aflat în timpul liber în incinta Centrului Comercial Șelimbăr, a surprins în flagrant patru tineri care sustrăgeau bunuri dintr-o societate comercială.

Cei patru au fost prinși și identificați, au vârsta de 13,16,17, respectiv 18 ani și domiciliază în municipiul Sibiu și localitatea Poplaca. Prejudiciul, în valoare de 1.200 de lei, a fost recuperat în totalitate.

Polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.