6 iulie 2022

Talibanii au cerut Chinei să promoveze recunoașterea mișcării în lume

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Talibanii au cerut Chinei să promoveze recunoașterea guvernului mișcării pe scena mondială
Ministrul de Interne interimar al Afganistanului, Sirajuddin Haqqani, în timpul unei întâlniri cu ambasadorul chinez la Kabul , Wang Yu, a cerut Chinei să promoveze recunoașterea guvernului taliban în lume, aspect care reiese dintr-o declarație a Ministerului de Interne afgan.
„Ministrul de Interne a spus că R. P. Chineza ar trebui să ajute guvernul afgan să recunoască sistemul (talibanilor)”, se arată în raport.Haqqani a subliniat, de asemenea, că Afganistanul trebuie să „își îndeplinească promisiunile făcute lumii și țărilor vecine că teritoriul Afganistanului nu va fi folosit împotriva nimănui”.

La rândul său, Wang Yu a remarcat că Beijingul continuă să ofere asistență umanitară Afganistanului. El a spus că „comunitatea internațională ar trebui să permită afganilor „să formeze guvernul la alegerea lor”, iar SUA ar trebui să își asume responsabilitatea pentru criza umanitară din Afganistan”.
Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe,  Zhao Lijian, a declarat că sancțiunile unilaterale și înghețarea activelor străine afgane exacerba catastrofa umanitară din țară, toate bunurile înghețate trebuie să fie returnate adevăraților lor proprietari cât mai curând posibil. China a donat, de asemenea, un milion de doze de vaccinuri COVID-19 și 1,6 milioane de seringi Afganistanului.

foto: www.wsj.com

Ciprian Pop