29 iunie 2022

Talibanii au dezvăluit cine va face parte din noul guvern al Afganistanului

talibani
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Talibanii  au spus că noul guvern afgan va include nu numai membri ai mișcării

Noul guvern al Afganistanului îi va include și pe cei care nu erau membri ai talibanilor, a declarat pentru CNN reprezentantul biroului politic al talibanilor din Qatar,  Suheil Shahin . „Când vorbim despre un guvern islamic afgan inclusiv, înseamnă că și alți afgani vor face parte din guvern”, a spus Shahin în timp ce se afla în Capitala Qatarului, Doha.

Potrivit acestuia, acum este prematur să numim care funcționari din guvernul anterior se vor alătura noului guvern. Shahin a menționat că talibanii vor ca și unele „figuri cunoscute” să fie la putere.

De asemenea, un reprezentant al biroului politic taliban a spus că toți acei membri ai armatei și poliției care depun armele și se alătură talibanilor vor fi iertați și siguranța lor va fi garantată. Numele lor vor fi incluse într-o listă specială, vor fi folosite ca forță de rezervă și vor fi chemați după cum este necesar, a adăugat el.

Anterior, înalți lideri talibani  au declarat ziarului britanic The Times că vor să aibă puterea absolută și nu sunt de acord cu formarea unui guvern de tranziție.

Ciprian Pop