21 septembrie 2021

Talibanii au plantat un steag la granița cu Tadjikistanul

armata afganistan
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Militanții talibani  au atârnat un drapel la granița afgano-tadjică, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din administrația regiunii autonome Gorno-Badakhshan din Tadjikistan.  „Talibanii , care au preluat postul de frontieră al trupelor guvernului afgan în 5 iulie, au plantat astăzi un steag pe partea afghana a podului peste râul Panj, care face legătura între cele două țări, vizavi de punctul de control Tajik Tem”, a spus sursa.

În noaptea de 5 iulie, polițiștii de frontieră afgani și-au predat punctul de control fără luptă, 312 de soldați au trecut acest pod în Tadjikistan.

În Afganistan, există acum o confruntare între forțele guvernamentale și talibanii , care au cucerit teritorii semnificative din zonele rurale și au lansat o ofensivă împotriva orașelor mari. Escaladarea are loc pe fondul retragerii trupelor americane, pe care ministrul rus de externe Serghei Lavrov a numit-o recunoașterea eșecului misiunii SUA în republică.
Unii soldați afgani pleacă pe teritoriul Tadjikistanului. La Dușanbe, le-a cerut aliaților din cadrul organizației CSTO să ajute aceasta tara să facă față provocărilor din Afganistan și eforturilor comune de consolidare a frontierelor sudice.

Ciprian Pop