26 mai 2022

Talibanii, interesați de construcția unui gazoduct

Taliban Steag
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Mohammad Sohail Shahin, purtător de cuvânt al biroului politic al mișcării din Qatar, a menționat că talibanii sunt interesați să dezvolte afaceri în țară, să își dezvolte resursele naturale și să atragă investitori pentru a crea locuri de muncă și dezvoltare economică.

Mișcarea radicală talibană  este interesată de construcția unui gazoduct transnațional Turkmenistan – Afghanistan – Pakistan – India (TAPI) și de implementarea altor proiecte majore de infrastructură în țară. Reprezentantul oficial al biroului politic al mișcării din Qatar, Mohammad Sohail Shahin, a spus acest lucru într-un interviu acordat marți pentru Sky News .

„Avem alte proiecte majore în țara noastră. Acestea sunt conducta de gaz TAPI, proiecte de construcții de căi ferate și altele. Aripa noastră [politică] speră că vor începe lucrările la implementarea lor”, a spus el.

Potrivit acestuia, mișcarea talibană este interesată de dezvoltarea afacerilor în țară, exploatarea resurselor sale naturale și atragerea investitorilor pentru crearea de locuri de muncă și dezvoltare economică. El a subliniat că Afganistanul este un „pod între Asia Centrală și Asia de Sud” important, iar talibanii ar dori să folosească acest potențial.

Ciprian Pop