8 decembrie 2021

Talibanii nu plănuiesc să închidă ambasadele afgane

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Potrivit reprezentantului mișcării radicale, Mohammad Sohail Shahin, diplomaților li s-a permis să-și continue munca cu condiția ca „să servească poporul din Afganistan și noul lor guvern”.

Mișcarea talibană nu intenționează să închidă actualele ambasade afgane din străinătate. Acest lucru a fost raportat purtătorul de cuvânt al talibanilor corespondentului agenției ruse de știri TASS la Kabul. Mohammad Sohail Shaheen a fost recent numit în postul de ambasador al talibanilor afgani la ONU.

„Nu vom închide ambasadele. Dar ca guvern, desigur, vom transfera niște diplomați de la o ambasadă la alta sau îi vom transfera la Ministerul de Externe din Kabul. Acest lucru este normal”, a spus Shahin.

El a menționat că diplomații afgani au primit permisiunea de a continua să lucreze cu condiția ca „să servească poporul din Afganistan și noul lor guvern”.

Reprezentanții mișcării au cerut în mod repetat personalului misiunilor afgane să-și continue activitatea ca de obicei, deși o serie de misiuni diplomatice afgane au declarat deja că nu recunosc autoritățile talibane.
Autor: Pop Ciprian-Dorel