27 septembrie 2022

Talibanii și-au anunțat intenția de a primi 1 milion de barili de petrol din Rusia

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Ministrul Industriei și Comerțului în guvernul format din talibanii radicali, Nuriddin Azizi a spus că în timpul discuțiilor de la Moscova, delegația talibană a cerut Rusiei să vândă aproximativ 1 milion de barili de petrol părții afgane. El a subliniat că talibanii iau în considerare opțiunea comerțului de barter dacă partea rusă este interesată de „unele produse afgane” în schimbul resurselor energetice, relatează Kommersant .

„Am cerut Rusiei aproximativ 1 milion [barili], dacă [Rusia] poate trimite mai mulți, atunci aceasta nu este o problemă… Am dori, de asemenea, să luăm în considerare opțiunea comerțului de barter, cu condiția ca Federația Rusă să aibă nevoie de niște produse afgane”, a spus șeful Ministerului Industriei și Comerțului din partea talibanilor.

De menționat că, în iunie, în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF), șeful Camerei de Comerț și Industrie a Afganistanului, Mohammadyounis Hossein , a anunțat intenția Afganistanului de a achiziționa 5.000 de tone de petrol și 2 milioane de tone de cereale din Rusia.

Delegația talibană a sosit la Moscova pentru discuții ieri, 14 august. În ciuda faptului că autoritățile afgane sunt formate din mișcarea teroristă talibană, ambasadorul Rusiei la Kabul a spus că partea rusă ar trebui să coopereze cu talibanii în problemele care corespund intereselor Moscovei. El s-a oferit să accepte interacțiunea cu talibanii ca pe o realitate, „din care nu se poate scăpa”, acesta fiind punctul de vedere al Moscovei.

sursa foto: Calator pe mapamond
Ciprian Pop