Publicat: 21 Octombrie, 2012 - 17:33
Share

Marea Medalie de Aur pentru vin alb a fost câştigată, la cea de-a III-a ediţie a Concursului Naţional de Vinuri „Bachus 2012”, de către Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie (SCDVV) Pietroasa, judeţul Buzău cu o Tămâioasă Româneacă din 2003, iar Marea Medalie de Aur pentru vin roşu a fost câştigată de către Senator Prodimpex SRL Focşani cu o Fetească Neagră din 2009. Vincon Vrancea SA a obţinut Marea Medalie de Aur pentru Jad, un vinars vechi de 28 de ani.
La cea de-a treia ediţie a concursului organizat în municipiul Focşani de către Consiliul Judeţean Vrancea şi Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România, membrii juriului au acordat, pentru cele 246 de probe înscrise, 32 de medalii de aur şi 37 medalii de argint.
Cele mai multe medalii de aur – şase - au fost câştigate de către Vincon Vrancea SA. Medalii de aur au mai fost căştigate de : Apcovin Impexp SRL Focşani (1 medalie), Bucium SA (2 medalii), Budureasca SRL, Gura Vadului (1 medalie), Carl Reh Winery SRL (1 medalie),  Domeniile Anastasia SRL (1 medalie), DVFR Sahateni (1 medalie), Jidvei SRL (3 medalii), Mera Com SRL International (2 medalii), Natura SRL Ţifeşti (1 medalie), Nicoară şi Fiul SRL Bucureşti (1 medalie), SCDVV Pietroasa (3 medalii), Senator Prodimpex SRL Focşani (1 medalie), Speed SRL Huşi (1medalie), Vinex Odobeşti SRL (3 medalii), Vinexport Trade Mark SA (1 medalie), Vinicola Avereşti (3 medalii).
Câte 4 medalii de argint au câştigat vinurile de la Vincon Vrancea SA, Senator Prodimpex SRL Focşani şi Speed SRL Huşi. Au mai câştgat medalii de argint: Agrofarm Grup SA Piteşti (1 medalie), Bucium SA ( 2 medalii), Budureasca SRL Gura Vadului ( 1 medalie), Domeniile Anastasia SRL (1 medalie), Grand Via (1 medalie), Jalba Ionel- Unirea Odobeşti (1 medalie),  Jidvei SRL (3 medalii), Mera Com SRL International (2 medalii), Mustăţea Nicuşor (1 medalie) Natura SRL Ţifeşti (3 medalie), PF Nica Vasile (1 medalie), Rovit SA Valea Călugărească (1 medalie), SCDVV Pietroasa (3 medalii), Vinex Odobeşti SRL (1 medalie), Vinexport Trade Mark SA (1 medalie), VioVin Prodserv SRL Odobeşti (1 medalie) şi Vitipomicola SA Sâmbureşti (1 medalie).
Concursul Naţional de Vinuri „Bachus 2012” s-a desfăşurat la Ateneul Popular „Maior Ghe. Pastia” din Focşani, fiind înscrise în concurs probe de vin alb, vin roşu, şampanie şi cognac din podgoriile Vrancei, dar şi din restul regiunilor viticole din România.

Concursul Naţional de Vinuri organizat la Focşani, în prioada 19-20 octombrie 2012, în cadrul Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului a devenit deja o tradiţie, cu fiecare ediţie înregistrându-se un număr din ce în ce mai mare de participanţi.
La ediţia precedentă, marele câştigător al Concursului Naţional de Vinuri a fost Vincon Vrancea SA, care a luat cele două medalii de aur ale festivalului, pentru o Tămâioasă Românească din 2008 şi pentru o Fetească Neagră din 2009.
În anul 2010 Concursul Naţional de Vinuri, la care au participat 38 de podgoreni, a fost câştigat de către societatea viti-vinicolă din Vrancea, Mera Com International, cu o Fetească Regală din 2009 (Marea Medalie de Aur pentru vin alb)  şi Apcovin cu un Cabernet Sauvignon din 2009 (Marea Medalie de Aur pentru vin roşu).