26 iunie 2022

Tânăr afgan, salvat după ce a fost descoperit fără cunoştinţă în remorca unui TIR ce venea din Turcia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, la controlul de frontieră, doi cetăţeni din Afganistan, care se aflau ascunşi într-un autocamion încărcat cu anvelope. Unul dintre ei îşi pierduse temporar cunoştinţa, fapt pentru care poliţiştii de frontiera i-au acordat primul ajutor şi au solicitat de îndată sprijin medical. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a transportat persoana în cauză la sediul Spitalului Judeţean Giurgiu, în vederea acordării de îngrijiri medicale, starea acestuia fiind stabilizată.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 10.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare in ţară, un cetăţean român, în vârstă de 39 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, anvelope auto din Turcia pentru Germania.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că prelata semiremorcii era tăiată în partea din spate.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autocamionului, ocazie cu care au descoperit, ascunşi printre marfa transportată, doi bărbaţi.

Unul dintre aceştia se afla în stare de leşin, motiv pentru care colegii noştri l-au preluat imediat din remorca mijlocului de transport, acordându-i primul ajutor si solicitând imediat sprijin medical.

Astfel, la faţa locului a sosit un echipaj SMURD care i-a acordat tânărului primul ajutor de specialitate şi, ulterior, acesta a fost transportat la sediul Spitalului Judeţean Giurgiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În jurul orei 16.00, starea de sănătate a bărbatului a devenit stabilă, acesta fiind condus pentru continuarea verificărilor în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu rutier.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că cei doi tineri, în vârstă de 22 respectiv 24 de ani sunt din Afganistan şi s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca şoferul să aibă cunoştinţă despre acest aspect. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.

Conform protocolului româno-bulgar, cele două persoane au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

VIDEO
tan–r-afgan-salvat-dup–ce-a-fost-descoperit-f–r–cuno–tin––in-remorca-unui-tir-ce-venea-din-turcia.mp4

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/giurgiu/i-tanar-afgan-salvat-dupa-ce-a-fost-descoperit-fara-cunostinta-in-remorca-unui-tir-ce-venea-din-turcia-24257.html

Comunicat de presă – Poliţia de Frontieră Română