Publicat: 22 Iulie, 2015 - 18:00

Tânăra de 18 ani violată de cei şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni va beneficia de consiliere psihologică din partea specialiştilor de la Institutul de Psihiatrie Iaşi. 

O unitate mobilă a instituţiei se va deplasa, miercuri după-amiază, la locuinţa victimei pentru o primă evaluare, scrie Antena 3.

"Am luat legătura cu domnul doctor Tudor Ciuhodaru şi cu directorul Spitalului Socola pentru a trimite o unitate mobilă de la Institutul de Psihiatrie Iaşi pentru a o evalua pe elevă şi a-i oferi consiliere de specialitate. De altfel, mă voi ocupa personal pentru a dispune pe viitor de orice mijloace necesare oferirii de consiliere psihologică şi monitorizare a victimelor unor abuzuri sexuale astfel încât să nu se mai ajungă la situaţii asemănătoare celei pe care o urmărim cu toţii zilele acestea", a declarat prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică.

Potrivit acestuia, în judeţul Vaslui se va constitui un grup de lucru, format din reprezentanţi ai Poliţiei Judeţene, Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi Institutului de Psihiatrie Iaşi, care va avea ca sarcină prevenirea şi înlăturarea consecinţelor unor abuzuri sexuale. 

Rolul principal îl va avea Poliţia, care va trebui să anunţe în timp real sesizările primite, urmând ca acest grup de lucru să acţioneze imediat.