26 mai 2022

Țara-i în șanț și boii politici se prefac că trag

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Nimic nu ne mai iese. Vorba ceea: „la omul sărac nici boii nu-i trag!”. Cum să scoți țara cu două animale politice, chitite să se opintească dar să tragă în direcții diferite? Și toată puterea lor se anulează într-un fel de fornăială din burdihanele gonflate de animale fioroase. Vasilică Cîțu, organul de execuție al președintelui, se încruntă și rămâne nemișcat pe povară, semn că și capul care gîndește pentru el a rămas tot cu coarnele în priviri și îndreptate către același dușman închipuit.

De cealaltă parte, de unde ar trebui să ne vină un ajutor, boul de om, adică de stînga, animalul politic este la fel de încruntat, de furios și de nefolositor. Se face doar că trage în contră, ca povara să rămînă de partea celuilalt.

Toate promisiunile lui Marcel Ciolacu s-au dovedit a fi doar parte dintr-o păcăleală. Cele 10 măsuri nu au valoare salvatoare pentru țară. Sunt numai o prefăcătură de treabă menită a ține lumea nevoiașă în spatele său. De fapt, cu acele 10 măsuri zise salvatoare, PSD-ul trage ca boul de om, adică din stînga jugului, doar să-și fixeze pe mai departe electoratul captiv, lăsîndu-l pe cel de dreapta să ducă povara arăturii. De-aia, la cîmp, i se și spune „de brazdă”. Nouă nu ne trage nici animalul politic „de om” și nici acela „de brazdă”. Și nici gospodarul care-i mînă nu știe drumul și este la fel de căpos și de amenințător.

Amăgirile PSD-ului dublate de prostia liberalilor le-ar putea asigura o nouă victorie politică. Peste un an, peste trei, peste un milion de morți. Nu contează! Asta și duce lupta lor într-un război de sumă nulă. Nu mai rămîne nici locul pe care s-au bătut orbește. Unii vor să ia toată prada dintr-o înghițitură. Ceilalți o pîndesc. Par hotărîți să aibă răbdare și să fumeze mai departe promisiuni pentru că, într-o bună zi, vorba proverbului chinezesc, hoitul dușmanului tot va veni plutind pe rîu la vale.

Cu ce păcălește PSD-ul lumea necăjită că o salvează? Și, odată cu ea, țara! Recitiți cu atenție cele 10 măsuri salvatoare ale PSD-ului. Reproduc mai jos cele zece condiții zise și salvatoare, puse de PSD pentru sprijin. Și la Porțile Raiului dacă s-ar duce cu ele ar fi refuzat!

1. Plafonarea prețurilor la energie 

2. Compensarea facturilor plătite de consumatorii casnici și IMM-uri la nivelul din decembrie 2020.

3. Subvenționarea gigacaloriei pentru consumatorii din sistemul centralizat la nivelul din luna decembrie 2020. 

4. Aplicarea legii consumatorului vulnerabil. 

5. Creșterea alocațiilor pentru copii de la 214 la 300 de lei pentru copiii între 1 și 18 ani

6. Creșterea salariului minim de la 2300 de lei la 2740 lei

7. Creșterea pensiilor de la 1442 la 1600 de lei. 

8.Gestionarea pandemiei, vaccinare plus testare, 1500 de paturi la ATI. 

9. Planul Național de Redresare și Reziliență

10. Alocarea fondurilor la nivel local pentru finalizarea investițiilor din fonduri UE.

Toate zece sînt măsuri sociale, unele urgente pentru o categorie, altele sunt incontestabile dar îngroapă bugetul public. Toate presupun bani de la un buget care nu prea adună și mai este devalizat. Tot pe împrumuturi și pe taxe se bazează!

Ce fac Iohannis și Cîțu? Împrumută orbește pentru a menține un status quo în bunăstarea unui aparat de stat elefantin (vreau să zic umflat, neputincios și ineficient) care îi menține la putere și îi apără de mișcări sociale și de pușcărie.

Altfel, dar aproape la fel, procedează și PSD-ul. Vrea mulțumirea celor care îl susțin promițînd mereu cît nu are de unde să dea și fără să fie capabil să miște eficient o economie. Și, pe drumul nesfîrșit al promisiunilor, își umflă conturile, sprijinit de același stat elefantin pe care nu-l deranjează de nici un fel. Ba îl folosesc vîrtos, devenind pe nesimțite parte a acestuia.

România nu se mișcă din șanț pentru că boii politici obligați să o scoată se prefac doar că trag și că se luptă pentru asta.

Care să fie cauza și care scăparea?