Publicat: 20 Septembrie, 2014 - 12:00
Share
19 – 21 septembrie 2014, între orele 10.00 – 18.00

În perioada 19 – 21 septembrie, la Muzeul Țăranului, trece baba cu colaci, plăcinte și cozonaci!

Cu ocazia deschiderii expoziției Materia martir. Grâul, vizitatorii Zilelor Muzeului Țăranului sunt așteptați la un târg special. 

Meșteri și mesteșugari vă vor îmbia cu tot felul de produse de toamnă: de la pâine la cuptor, cozonaci, prăjituri de casă, kürtős kalács și plăcinte, la conserve de fructe și legume, miere, brânzeturi și cârneturi.

La târgul din curtea interioară mai puteți târgui și mâncăruri gata preparate: sarmale maramureșene cu păsat, tocăniță de vițel sau fasole la ceaun cu cârnați; și vă puteți cinsti cu vin sau palincă.

Pe cei care vor să învețe să facă plăcinte, Iulia Corău vă așteaptă sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 17.00, la un atelier care se va ține în zona cuptoarelor. Taxa de participare este de 10 lei de persoană. Înscrierile se fac la telefon: 0729.329.909.

Prin târg mai puteți găsi lucruri vechi și noi, numai bune de pus în casă: obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat, icoane.

Sâmbătă, 20 septembrie și duminică, 21 septembrie, de la ora 20.00, va avea loc proiecția în aer liber a filmului documentar Grâul, din producția DigiLife, Ingrediente. În caz de vreme rea, filmul va rula în Studioul Horia Bernea. 

În toate cele trei zile de târg, vizitatorii vor putea admira dansurile folclorice susținute de copiii Ansamblului Valea Izei din județul Maramureș.

Intrarea este liberă.