29 ianuarie 2022

Târg de Crăciun, dedicat producătorilor şi produselor tradiţionale, în curtea Ministerului Agriculturii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Am solicitat ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian-Ionuţ Chesoniu, organizarea unui târg de Crăciun, dedicat producătorilor şi produselor tradiţionale, în curtea instituţiei pe care o conduce.

Am transmis această solicitare în calitate de preşedinte al Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România şi sunt convins că ea va fi aprobată de către colegul meu Adrian Chesnoiu, un adevărat profesionist al domeniului pe care îl reprezintă.

Pe lângă că ofer producătorilor locali un nou, inedit, în care îşi pot valorifica produsele, prin organizarea acestui târg, în punctul 0 al agriculturii româneşti, doresc să transmit un mesaj ferm: pentru PSD producătorii locali sunt pe primul plan!

Strategiile agriculturii româneşti trebuie să pornească de la sprijinirea producătorilor noştri. Producţia proprie este mai bună, sănătoasă şi gustoasă, decât cea de export. În şcolile, spitalele, cantinele publice, centrele sociale şi de persoane vârstnice, penitenciare şi alte instituţii publice sau care utilizează bani publici, trebuie să se prepare hrana utilizând doar produsele noastre româneşti.

Pandemia de COVID-19 a afectat producţia de produse alimentare româneşti, cât şi comercializarea acestora, şi sunt convins că producătorii locali, agricultorii şi crescătorii de animale vor fi sprijiniţi de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Dorim să organizăm Târgul de Crăciun în curtea Ministerului Agriculturii în data de 15 decembrie 2021. O astfel de manifestare este binevenită pentru membrii Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România, dar şi pentru toţi producătorii care obţin produse alimentare atestate conform schemelor de calitate.

Sper ca astfel de manifestări să aibă continuitate şi să reprezinte un simbol al respectului şi bunei cuviinţe faţă de cei care produc în România!

Călin Gheorghe Matieş,
Senator PSD de Alba