Publicat: 1 Decembrie, 2016 - 08:48

Devenit deja o tradiție a Capitalei, Târgul de Crăciun deschide oficial sezonul Sărbătorilor de Iarnă din Capitală. Organizat în acest an în Piața Constituției, Târgul de Crăciun îi întâmpină pe vizitatori cu o serie de atracții care celebrează Crăciunul autentic românesc: Spectacole artistice, Casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, personaje de poveste, bucate tradiționale și daruri de sărbători.

Târgul de Crăciun București are loc în perioada 1 — 30 decembrie 2016 și poate fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10:00 —22:00.

Peste 100 de căsuțe

Cele peste 100 de căsuțe ale Târgului de Crăciun vor aduce în stradă bucătăria autohtonă, obiecte artizanale și decorațiuni de Crăciun. În acest an, căsuțele au fost grupate pe categorii, precum: Handmade, Colțul de decorațiuni, Fabricat în România, Zona culinară sau Dulce de Crăciun. Vor putea fi achiziționate sculpturi în lemn și os, țesături,  împletituri din fibre vegetale, instrumente muzicale, icoane, păpuși, măști tradiționale, coșuri din lemn, vitralii, icoane pe sticlă, globuri pictate manual, ghirlande, clopoței, ceramică de Horezu, produse ecologice din lavandă și trandafiri, articole din piele, costume populare, ii, cămăși, pălării, basmale, magiun, dulcețuri, prăjituri de casă, cozonaci, ciocolată de casă, turtă dulce, înghețată la butoi, salam de biscuiți, covrigei, plăcinte, scovergi, poale-n brâu, alivenci moldovenești, sarmale maramureșene, țuică, palincă, vin fiert și multe altele.

Casa lui Moș Crăciun

Casa lui Moș Crăciun va fi deschisă în perioada 1 — 24 decembrie,  în intervalul orar 11:00 - 13:00 și 17:00 —22:00 și reprezintă una dintre surprizele pregătite îndelung și așteptate cu nerăbdare de cei mici. Aici, într-un decor magic, toți copiii se vor întâlni cu Moș Crăciun și spiridușii săi. De asemenea, cei mici pot face cunoștință cu Pachețica, Prăjiturică, Spiridușul Poștaș, Meșterul de jucării și cu Povestitorul, ajutoarele de nădejde ale Moșului, care, prin joacă, află dorințele copiilor. Tot în acest spațiu se află și cutia poștală unde copiii își pot lăsa scrisorile cu dorințele lor. Moș Crăciun poposește în târg în perioada 10 - 24 decembrie,  în intervalul orar 11:00 - 13:00 și 17:00 - 22:00 și îi așteaptă cu nerăbdare pe copii,  care îi pot spune o poezie și îl pot cunoaște mai bine.

Carusel, patinoar și trenuleț

Tot în perioada 1 — 30 decembrie, între orele 10:00 — 22:00, părinții sunt așteptați cu cei mici pentru a se bucura de un carusel de poveste, patinoar în aer liber și trenuleț, toate cu intrare liberă.