Publicat: 29 Martie, 2015 - 15:28
Share

În Sectorul 4 sunt în plină desfășurare pregătirile pentru organizarea ediției din acest an a TÂRGULUI DE MIEI din Piața APĂRĂTORII PATRIEI.

Astfel, în incinta acestui complex agroalimentar situat pe șos. Berceni nr. 183 B, a demarat deja amenajarea țarcurilor care vor găzdui miei aduși pentru sacrificare.

Totodată, abatorul în suprafață totală de 280 mp, dotat cu o hală de asomare ultramodernă, a fost igienizat, urmând ca activitatea să fie supravegheată permanent de medici reprezentând A.N.S.V.S.A.

Până în prezent și-au anunțat participarea 50 de ciobani din zone precum Dobrogea, Sibiu, Dâmbovița, cât și din cele limitrofe Capitalei.

Dacă situația o va impune, solicitările de participare depășind capacitatea țarcurilor estimate, numărul acestora poate fi suplimentat.

Devenit tradiție în Sectorul 4 și singurul de acest gen de pe raza Capitalei, Târgul de Miei este autorizat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, urmând să funcționeze în perioada 30 martie — 11 aprilie a.c.

'Piața de Miei de la Apărătorii Patriei rămâne singura de acest gen din Capitală, mieii fiind adăpostiți în condiții corespunzătoare de igienă, iar sacrificarea lor va avea loc într-un abator salubru, modern, dotat conform standardelor europene în vigoare.

Prin organizarea anuală a acestui târg urmărim încurajarea producătorilor autohtoni, care au posibilitatea de a-și valorifica munca. Marfă proaspătă va fi din belșug, iată un cadou pe care ne străduim și considerăm noi, am reușit să îl dăruim anual, de Paște, locuitorilor Sectorului 4, dar și din toată Capitala'. (Cristian Popescu-Piedone, Primarul Sectorului 4).

SERVICIUL IMAGINE, MASS-MEDIA