Publicat: 24 Noiembrie, 2016 - 10:40

British Council organizează a patra ediție a târgului educațional dedicat exclusiv instituțiilor de învățământ din Marea Britanie — Education UK Exhibiton. În acest an, 22 de universități și 2 colegii își vor prezenta oferta educațională pentru tinerii din România.

Guvernul Marii Britanii a anunțat, printr-un comunicat de presă din data de 11 octombrie, că studenții din Uniunea Europeană care se înscriu la o universitate britanică în anul academic 2017-2018 vor continua să beneficieze de împrumuturi și burse pe întreaga durată a studiilor.

Târgul educațional se desfășoară în București, în data de 26 noiembrie, la Sheraton Bucharest Hotel (Calea Dorobanților, nr. 5-7), între orele 10:00 — 18:00. Intrarea este liberă.

În cadrul evenimentului Education UK Exhibiton vor avea loc și o serie de prezentări și seminarii pe diverse teme, susținute de reprezentanții universităților participante la târgul educațional.

CJ Lim, profesor de arhitectură și urbanism și Director de Dezvoltare Internațională la Bartlett School of Architecture, University College Londra, va susține o prezentare cu titlul 'Imaginarium of Urban Future'. CJ Lim are peste 25 de ani de exepriență în dezvoltare urbanistică, iar firma de arhitectură fondată de el, Studio 8 Architects, a primit numeroase premii internaționale pentru proiecte de dezvoltare urbanistică, arhitectură și peisagistică.

Prezentarea va avea loc începând cu ora 11:00.

Conferința #We Are International, organizată în parteneriat cu Liga Studenților Români din Străinătate, reunește la București lideri ai universităților din Marea Britanie și reprezentanți de seamă ai mediului academic din România, ai căror instituții au parteneriate și programe de cercetare cu universități din UK.

#We Are International este o campanie inițiată de organizația Universities UK, în care peste 100 de universități și instituții din Marea Britanie pledează pentru internaționalizarea învățământului superior. De mai bine de 90 de ani, organizația Universities UK reprezintă 'vocea' învățământului superior din Marea Britanie.

Conferința se va desfășura între orele 16:00 — 17:30, iar accesul este liber și se face în limita locurilor disponibile.

Alte prezentări din cadrul târgului educațional se referă la tehnici de scriere a unui eseu motivațional, necesar pentru înscrierea la o universitate britanică, la sfaturi de a alege portofoliul potrivit de subiecte de studiu, sau cum se fac înscririle la universitățile din Regat.

'Despre burse și bani. Ce urmează după Brexit?' este tema aleasă de Universitatea Bedfordshire pentru prezentarea sa din cadrul târgului educațional. Profesorul Ashraf Jawaid OBE, Prorector pentru Relații Internaționale la Universitatea Bedfordshire va fi unul dintre vorbitorii prezenți la conferința #We Are International.

În universitățile din Marea Britanie studiază 6800 de studenți din România, iar un număr de 860 de români sunt angajați ca personal universitar.

Peste 125.000 de studenți din Uniunea Europeană sunt înscriși la universitățile britanice, reprezentând 5% din numărul total de studenți. Mai mult de 25% din personalul academic provine din afara Marii Britanii, ceea ce înseamnă 55.000 de persoane din peste 180 de țări

O parte dintre reprezentații universităților prezente la Education UK Exhibiton și-au arătat disponibilitatea pentru interviuri, atât înainte de eveniment, via Skype sau e-mail, cât și la fața locului, în ziua târgului educațional.

Aceștia sunt:

Profesorul CJ Lim, de la University College Londra

Jim Green, Regional Manager for Europe, De Montfort University

Reprezentați ai Universities UK:

Miranda Thomas, Director de Relații Internaționale, Universities UK

Stephanie Kleynhans, Universities UK, Policy Officer, Europe

Profesor Ashraf Jawaid, Prorector, University of Bedfordshire

Profesor Ian Marshall, Prorector, Coventry University

Profesor Andrew JT George, Prorector, Brunel University London

Luise Vuiu

Head of Programmes and Communication

British Council România

Calea Dorobanților nr. 14, București

Tel: 021 307 9600

luise.vuiu@britishcouncil.ro

British Council este organizația internațională a Marii Britanii pentru relații culturale și educaționale ce oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea și realizările britanice și stabilește relații durabile între Marea Britanie și alte țări. Activitatea sa este axată în special pe domeniile educație, limba engleză și artă. British Council este o organizație apolitică ce se bucură de o strânsă colaborare cu guvernul britanic. Pentru mai multe informații despre activitatea British Council în România, vizitați: www.britishcouncil.ro.