Publicat: 18 Iunie, 2017 - 11:11

Muzeul ASTRA în parteneriat cu Universitatea 'Lucian Blaga' și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, în contextul în care Sibiul va fi în 2019 Regiune Gastronomică Europeană, va organiza episodul doi din acest an al programului Târgul de țară. De această dată, este vorba despre tradițiile și cultura gastronomică din Țara Oltului, o zonă etnografică din județul Sibiu.

Tradiții și cultură gastronomică din Țara Oltului se va desfășura în Târgul de țară din cadrul Muzeului în aer liber din Dumbravă Sibiului. Invitați sunt reprezentanții comunităților din Arpașul de Jos și Nou Român, din zona etnografică a Țării Oltului. Dorim prin acest eveniment să prezentăm publicului vizitator gastronomia tradițională din această zonă și tehnicile tradiționale de pregătire a diverselor preparate locale. Vizitatorii vor putea degusta din plăcintele de mălai, plăcintele împăturite și tocănița de purcel din rasa mangalița. Porcul mangalița (porcul cu părul creț sau porcul somon) este una dintre cele mai vechi rase de porci din Europa. Domnul David-Daniel Limbășan din comuna Racovița, județul Sibiu, continuă să crească acești porci, cu toate că animalul este mai pretențios și se crește mai greu, preparatele însă meritând tot efortul.', a declarat Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA

Publicul va avea posibilitatea să interacționeze cu meșterii populari, dar și să afle mai multe despre meșteșuguri tradiționale din Țara Oltului precum: confecționarea de pălării, costume populare, cojoace și pantofi. Atmosferă va fi animate prin jocul popular al ansamblului Comorile Arpașului. De asemenea, în cadrul acestui eveniment vizitatorii vor putea lua parte la obiceiul împodobirii cailor, tradiție specifică la sărbători și festivități în localitatea Arpașu de Jos.
Locație: Muzeul în aer liber din Dumbravă Sibiului (Târgul de țară)

Dată: 18 iunie 2017

Orar: între orele 10-18