21 septembrie 2021

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România Ediţia Oradea 2021, 7 – 11 iulie, Piaţa Unirii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cea mai cunoscută şi mai îndrăgită serie de târguri de carte din ţara noastră, Gaudeamus Radio România, revine la formula clasică de derulare, adaptată însă condiţiilor specifice ale acestei perioade şi normelor legale în vigoare. Prima ediţie cu participarea fizică a expozanţilor şi a publicului, organizată în acest an, va avea loc în Piaţa Unirii din Oradea, în perioada 7 – 11 iulie, şi va fi găzduită în mai multe pavilioane expoziţionale deschise. Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus şi Radio România Cluj-Napoca, cu sprijinul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune.

Târgul va fi deschis zilnic în intervalele orare 9.00 – 14.00 şi 17.00 – 21.00, iar accesul publicului va fi permis conform Ordinului comun al Ministerului Culturii şi al Ministerului Sănătăţii (nr. 3.107/851/2021, cu modificări şi reactualizări ulterioare), care stabileşte că participarea la evenimentele culturale de acest tip este permisă doar pentru persoanele care sunt „vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.”

Iubitorii de carte care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani sunt exceptaţi de la aceste norme, dar, pentru siguranţa tuturor celor implicaţi, în spaţiul alocat târgului este necesară respectarea regulilor de prevenţie individuală, cum ar fi portul măştii de protecţie – cu excepţia copiiilor cu vârste sub 5 ani – şi dezinfectarea mâinilor la intrare. În situaţia în care normele de desfăşurare aplicabile evenimentelor culturale se vor modifica, înainte de debutul sau pe parcursul evenimentului, cu efecte asupra modului în care acesta va decurge, regulile de prevenţie vor fi adaptate noilor condiţii.

În premieră, pentru a oferi celor interesaţi de ofertele editoriale ale celor aproape 40 de participanţi, posibilitatea de a „răsfoi”, fie şi virtual, volumele prezentate la Târgul Gaudeamus Radio România, evenimentul în format fizic va fi dublat de o ediţie online, găzduită de website-ul www.gaudeamus.ro.

Deschiderea oficială a celei de a şaptea ediţii orădene a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România va avea loc miercuri, 7 iulie, la ora 11.00.

Conferinţa de presă care precede evenimentul se va desfăşura marţi, 6 iulie, începând cu ora 10.00, la sediul Primăriei Oradea (etaj 1, camera 117 – 118).