20 septembrie 2021

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, ediţia Oradea 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio din România revine la formula de desfăşurare (aproape) tradiţională, adaptată însă condiţiilor speciale din acest an: miercuri, 7 iulie, se deschide Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, ediţia Oradea 2021, primul eveniment de acest gen de o asemenea anvergură, organizat în ultimele 15 luni în ţara noastră.

Evenimentul, găzduit de Piaţa Unirii, este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus şi Radio România Cluj-Napoca, cu sprijinul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune şi al Primăriei Oradea.

Deschiderea oficială a celei de a şaptea ediţii orădene a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România va avea loc miercuri, 7 iulie, la ora 11.00. Târgul va fi deschis zilnic în intervalele orare 9.00 – 14.00 şi 17.00 – 21.00, iar accesul publicului va fi permis în condiţiile stabilite prin Ordinul comun al Ministerului Culturii şi al Ministerului Sănătăţii (nr. 3.107/851/2021), pentru categoriile de vizitatori care, conform ordinului, prezintă un risc epidemiologic redus.

Minorii sunt exceptaţi de la aceste norme, dar siguranţa tuturor primează, astfel încât regulile de protecţie individuală, precum portul măştii şi dezinfectarea mâinilor la intrare se vor aplica tuturor celor aflaţi în incinta evenimentului.

Ediţia Oradea 2021 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România va fi prima organizată într-o formulă care reuneşte toate avantajele târgurilor în format clasic şi ale celor derulate exclusiv online: cele aproape 40 de standuri amenajate în pavilioanele expoziţionale din Piaţa Unirii vor fi dublate de standuri virtuale, reunite pe website-ul www.gaudeamus.ro. Astfel, târgul oferă oportunităţi suplimentare atât publicului, cât şi editurilor care nu au putut participa la ediţia din Oradea, dar care au totuşi posibilitatea de a-şi promova oferta editorială pe această cale – aspect confirmat de faptul că numărul standurilor virtuale este puţin mai mare decât al celor fizice.

În acest format, vizitatorii care nu pot ajunge la târg au acces, prin intermediul standurilor virtuale, la noutăţile editoriale prezentate la târg şi, în măsura în care participanţii îşi vor corela ofertele de la târg cu cele din campaniile online, le pot achiziţiona în aceleaşi condiţii. Evenimentele organizate cu aceast prilej se vor derula în aceeaşi formulă mixtă, atât cu participarea fizică a invitaţilor şi a publicului, cât şi exclusiv online, toate evenimentele fiind transmise în direct pe pagina de Facebook Radio România Gaudeamus.

Opt lansări şi prezentări de carte au fost propuse până în acest moment de către participanţii la această ediţie, dar, dat fiind intervalul redus în care au fost realizate demersurile de organizare, este încă posibilă programarea de noi evenimente.

Programul integral al evenimentelor va fi disponibil şi pe www.gaudeamus.ro începând de marţi, 6 iulie, ora 16.00, cu menţiunea că, în funcţie de solicitările participanţilor, acesta se poate îmbogăţi constant. Pentru vizitatorii pasionaţi deopotrivă de carte şi de mişcare, am pregătit o serie de surprize constând în jocuri şi echipamente sportive, oferite de SportPartner.ro, ca premii pentru concursurile pe care le vom derula online cu prilejul acestei ediţii.

Partenerii acestei ediţii a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România Sponsor: SportPartner.ro Parteneri media: Agenţia de Presă RADOR, Bihoreanul, InfoOradea.ro