25 aprilie 2024

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cea de a doua ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, organizată în acest an, s-a deschis miercuri, 25 august, în Piaţa Sfatului din Braşov. Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus şi Radio România Braşov FM, în colaborare cu Primăria Municipiului Braşov.
Deschiderea oficială a ediţiei a avut loc miercuri, 25 august, la ora 11.30.

Preşedintele de onoare al ediţiei este doamna Elena Vieru, cunoscut scriitor şi cadru didactic.

Timp de cinci zile, cartea e la înălţime în oraşul de la poalele Tâmpei!

Cel mai îndrăgit târg de carte din ţară transformă Piaţa Sfatului într-un punct de atracţie atât pentru braşoveni, cât şi pentru miile de turişti aflaţi în aceste zile în oraş. Cei peste 30 de participanţi, printre care se regăsesc majoritatea editurilor prestigioase din România, distribuitori de carte, jocuri educaţionale
şi muzică, îi aşteaptă pe toţi cei aflaţi în fie în căutarea unor cărţi şi cadouri de vacanţă, fie a titlurilor utile în noul an şcolar, care va începe în curând.

Seria lansărilor de carte organizate în acest an la ediţia braşoveană a Târgului Gaudeamus Radio România se va deschide joi, 26 august, la ora 18.00, iar în următoarele zile, pasionaţii evenimentelor culturale se vor putea delecta cu un adevărat maraton de lansări de volume recent publicate: peste 30 de titluri vor fi prezentate în următoarele zile, în cadrul câtorva întâlniri cu scriitori şi editori din întreaga ţară.

Târgul este deschis zilnic în intervalele orare 9.00 – 14.00 şi 16.00 – 21.00, iar accesul publicului este permis în funcţie de destinaţia spaţiilor care vor găzdui standurile şi evenimentele culturale organizate cu prilejul acestei ediţiii.

Astfel, în spaţiile dedicate prezentării şi vânzării de carte, sunt aplicate, atât de către organizator şi participanţi, cât şi de către vizitatori, normele de prevenţie specifice activităţilor de natură comercială. Accesul în pavilionul dedicat exclusiv evenimentelor editoriale se va realiza conform Ordinului comun al Ministerului Culturii şi al Ministerului Sănătăţii (nr. 3.107/851/2021, cu modificări şi reactualizări ulterioare).

Iubitorii de carte care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani sunt exceptaţi de la aceste norme, dar, pentru siguranţa tuturor celor implicaţi, în spaţiul alocat târgului este necesară respectarea regulilor de prevenţie individuală.

Ca şi la ediţia precedentă a evenimentului, organizată în cursul lunii iulie la Oradea, pentru a oferi celor interesaţi de ofertele editoriale ale celor peste 30 de participanţi, posibilitatea de a „răsfoi”, fie şi virtual, volumele prezentate la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, evenimentul în format fizic va fi dublat de o ediţie online, găzduită de website-ul www.gaudeamus.ro.