28 noiembrie 2021

Târgul de Crăciun din Sibiu este pregătit să îşi redeschidă porţile

Distribuie pe rețelele tale sociale:

După un an de pauză forţată, Târgul de Crăciun din Sibiu este pregătit să îşi redeschidă porţile şi să primească vizitatori din toate colţurile ţării.

Vineri se reaprind luminiţele în Piaţa Mare. Târgul de Crăciun din Sibiu îşi deschide porţile.

După un an de pauză forţată, Târgul de Crăciun din Sibiu este pregătit să îşi redeschidă porţile şi să primească vizitatori din toate colţurile ţării. Vineri, 26 noiembrie, cupola de lumini ce acoperă Piaţa Mare se va aprinde din nou, dând startul unui sezon de sărbători ceva mai apropiat de normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii.
Târgul de Crăciun va fi organizat diferit anul acesta faţă de anii precedenţi. Măsurile de limitare a pandemiei de coronavirus impuse de autorităţi schimbă la faţă Târgul, aşa cum îl ştiaţi.
„Ne-am concentrat toate eforturile înspre a oferi o experienţă cât mai în siguranţă, pentru toţi participanţii, atât public cât şi expozanţi. Avem încheiate mai multe parteneriate, cu diferite companii şi instituţii, pentru a oferi publicului o experienţă cât mai plăcută, chiar şi în aceste condiţii atipice”, spune Andrei Drăgan Răduleţ, organizatorul Târgului.

Faţă de anii precedenţi, Târgul de Crăciun din Sibiu din acest an va fi organizat în interiorul unei perimetru închis, ce va permite verificarea tuturor participanţilor. Accesul se va face în baza Certificatului Verde valid, eliberat conform cerinţelor autorităţilor, în urma vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile. Cei mici, sub 12 ani, vor putea intra la Târg doar însoţiţi de un adult, care, la rândul său, trebuie să îndeplinească unul dintre criteriile de mai sus.
În urma unui parteneriat, IT Genetics şi Vaccin.Live vor furniza echipamente de scanare rapidă a certificatelor verzi, ca accesul să se facă rapid şi simplu. Compania Continental a dat o preţioasă mână de ajutor organizării târgului, asigurând implementarea tuturor măsurilor de protecţie anti-Covid iar Crucea Roşie ne-a oferit ajutorul pentru testarea săptămânală a tuturor persoanelor care lucrează la Târgul de Crăciun.
„Suntem foarte atenţi, la fiecare detaliu, şi am pregătit amănunţit toate aspectele ce ţin de siguranţa publicului. Vom avea grijă ca spaţiul să nu se aglomereze, prin urmare există posibilitatea ca, temporar, accesul persoanelor să fie restricţionat ca să nu depăşim criteriile de spaţiu impuse de autorităţi”, mai spune Andrei Drăgan Răduleţ.

Dar destul despre reguli şi măsuri anti-Covid, haideţi să vedem ce surprize îi aşteaptă pe vizitatori la ediţia din 2021. Cea mai căutată atracţie în ultimii ani, gigantica roată panoramică, revine în Piaţa Mare pe toată durata Târgului. De asemenea, patinoarul va fi funcţional încă de la deschidere şi pe întreaga durată a evenimentului. Cei mici şi cei mari vor putea patina în fiecare zi, între orele 09:30 şi 21:00. Cei care nu au echipament îl pot închiria de la centrul patinoarului, costul fiind de 15 lei iar biletul de intrare tot 15 lei.

Moş Crăciun nu a uitat de cei mici şi îi aşteaptă la Atelier, ca în fiecare an. Cu sprijinul Lidl, accesul celor mici la Atelierul lui Moş Crăciun va fi în acest an gratuit şi vor beneficia şi de surprize noi. În fiecare an, Atelierul lui Moş Crăciun este vizitat de peste 4000 de copii. „Pentru ediţia de anul acesta am luat în considerare o paletă variată de propuneri, cu scopul de a veni în întâmpinarea dorinţei de manifestare artistică, estetică şi plastică a celor mici. Astfel, ne-am propus stimularea unor aptitudini şi a unor deprinderi creative, oferindu-le copiilor oportunitatea de a lucra în echipă, într-un ambient festiv, sub îndrumarea unor specialişti, în cadrul Atelierului lui Moş Crăciun”, mai spune Andrei Drăgan Răduleţ, organizatorul evenimentului.
În contextul COVID-19 grupele de copii nu vor veni combinate, ci aşa cum sunt ele organizate deja la şcoală sau grădiniţă, iar spaţiul va fi dezinfectat cu lumină UV şi soluţie dezinfectantă la ieşirea fiecărei grupe. Copiii vor putea să păstreze opera realizată la Atelier, vor primi o diplomă şi tradiţionala fotografie de grup. De asemenea, învăţătorii şi educatorii ce vin la Atelierul lui Moş Crăciun cu grupuri de elevi vor primi un certificat pentru participarea la activităţi extraşcolare. Durata unui atelier este de 40 de minute iar toate locurile destinate grupelor din şcoli şi grădiniţe au fost epuizate în mai puţin de 24h de la deschiderea sistemului de rezervări.
Detalii despre Ateliere se găsesc aici:

Atelierul lui Moș Crăciun

Deschiderea ediţiei din acest an a Târgului de Crăciun va avea loc vineri, 26 noiembrie. Porţile Târgului vor fi deschise zilnic între orele 11:00 şi 21:00, până în data de 2 ianuarie iar patinoarul va funcţiona până când va permite vremea, după această dată.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural iniţiat în anul 2007, anul în care Sibiul a deţinut titlul de Capitală Culturală Europeană. Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii ţări pentru amploarea şi tradiţia creată şi este organizat de Asociaţia Events for Tourism, în parteneriat cu municipalitatea sibiană.