19 august 2022

Târgul de Jucării, ediţia a XV-a

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Stimaţi colegi&colaboratori, pe această cale vă reamintim că în perioada 28 mai – 1 iunie 2022, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, va avea loc evenimentul Târgul de Jucării, ediţia a XV-a.

Timp de 5 zile, de sâmbătă până miercuri, de Ziua Copilului, 25 de meşteri populari din toate colţurile ţării vor susţine o serie de ateliere (meşteşugăreşti) interactive.

În acest mod, vizitatorii vor învăţa cum se fac jucăriile de altădată. În attach veţi regăsi programul complet, pe zile, al acestui eveniment.

De asemenea, duminică, 29 mai 2022, ora 13, va fi inaugurată Platforma Educaţională Etno Tehno Parc

BACKGROUND INFO

Platforma Educaţională Etno Tehno Parc

Zona dedicată activităţilor educaţionale în aer liber, Etno Tehno Parc din Muzeul ASTRA, atat de cunoscută publicului din Sibiu şi din toată ţara, va deveni, probabil, unică prin modul de valorificare şi în ceea ce priveşte infrastructura cultural-educaţională prezentă în acest moment din România, dar şi din muzeele de profil din Europa.

La Etno Tehno Parc am extins suprafaţa construită cu o şură din Mărginimea Sibiului, mai exact din Cacova, care va deveni multifuncţională deservind astfel nevoile publicului vizitator prin cele 4 spaţii utilizabile atât în sezonul de vizitare cât şi în extrasezon. Mai mult decât atât, şura va fi un exemplu de bună practică despre cum poţi reutiliza o construcţie specifică arhitecturii vernaculare în zonele rurale din România.

În spatele pavilionului educaţional, platforma s-a extins asigurând astfel un spaţiu generos pentru un număr mai mare de beneficiari. S-a intervenit şi peisagistic pe o suprafaţă de cca 2000 mp, unde tinerii vizitatori ai muzeului pot desfăşura diverse activităţi sportive, în curtea şcolii de odinioară.

Zona va deservii şi altor activităţi, cum ar fi conferinţe, simpozioane, teambuildinguri dar şi întâlniri de afaceri. Cu astfel de realizări/ fapte, Muzeul ASTRA demonstrează încă o dată plierea pe noile nevoi din societate, dar şi modalităţi concrete de valorizare a infrastructurii existente.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Departamentul Marketing
Muzeul ASTRA
www.muzeulastra.ro – www.muzeulastra.com