6 iulie 2022

Târgul european al castelelor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul Naţional al Bucovinei invitat să promoveze Cetatea de Scaun a Sucevei la TÂRGUL EUROPEAN AL CASTELELOR de la Castelul Corvinilor – Hunedoara, în perioada 27 – 28 mai 2022

Muzeul Naţional al Bucovinei participă în perioada 27 – 28 mai 2022, la a VII-a ediţie a TARGULUI EUROPEAN AL CASTELELOR.

Evenimentul, unic în România, organizat de Primăria Municipiului Hunedoara împreună cu Muzeul Castelul Corvinilor, se desfăşoară la Muzeul CASTELUL CORVINILOR şi are drept scop promovarea monumentelor istorice iconice, cu valoare cultural-turistică deosebită, din ţară şi din Europa.

În cadrul Târgului European al Castelelor, Muzeul Naţional al Bucovinei îşi face cunoscută oferta cultural-turistică şi prezintă principalele elemente de atracţie ale Cetăţii de Scaun a Sucevei, expoziţii permanente, temporare şi evenimentele culturale devenite atracţii turistice naţionale şi internaţionale.

La ediţia de anul acesta, 21 de expozanţi vor fi prezenţi, în cele două zile, de la ora 9 până la ora 17, în curtea exterioară a Castelului Corvinilor.

Cetăţi, palate, castele, muzee, case memoriale şi centre de informare turistică din România se prezintă publicului, în cadrul unor standuri dedicate, amplasate în Curtea Husarilor, obiective importante din România alegând să îşi prezinte oferta turistică la Muzeul Castelul Corvinilor.

La ediţia din acest an a Târgului European al Castelelor se vor prezenta cu standuri:
– Cetatea Alba Iulia
– Castelul Bran
– Castelul Karolyi, Carei
– Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva
– Cetatea Medievală Mălăieşti / InfoTurism Sălaşu de Sus
– Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte
– Cetatea Feldioara – Marienburg
– Cetatea Medievală Râşnov
– Cetatea Medievală Târgu Mureş
– Cetatea Făgăraş
– Cetatea Rupea
– Cetatea Devei
– Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică Hunedoara
– Muzeul Octavian Goga
– Cetatea de Scaun a Sucevei – Suceava Princely Fortress
– Castelul Sturdza – Miclăuşeni
– Cetatea Ardud
– Centrul de Turism Arad
– Cetatea Neamţ
– Palatul Culturii – Iaşi
– Muzeul Castelul Corvinilor.

În cadrul evenimentului, în data de 28 mai 2022, va avea loc şi Cupa „Ioan Corvin” la tir cu arcul, tot la Castelul Corvinilor, iar duminică, 29 mai 2022, va avea loc evenimentul History Run.

Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai impresionante obiective de arhitectură gotică şi renascentistă din Europa, fiind adesea plasat printre cele mai frumoase castele din lume. Obiectivul turistic de la Hunedoara îşi asumă în continuare un rol activ în promovarea României şi a obiectivelor turistice importante din ţară.

Iuliana Roşca,
Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare
Muzeul Naţional al Bucovinei
0230-216439, interior 116

Sursa foto Muzeul Naţional al Bucovinei