Publicat: 9 August, 2015 - 15:17

Caravana Gaudeamus revine anul acesta în Mamaia, pe faleza din fața studioului Radio Vacanța ! Radio România organizează, prin Centrul Cultural Media al Radio România și Radio Constanța, în perioada 13-17 august, cea de-a șaptea ediție a Târgului Gaudeamus Litoral. Zilnic, între orele 15:00 și 23:00, turiștii aflați în vacanță și constănțenii iubitori de carte sunt așteptați la malul mării, pentru o cură estivală de lectură.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc joi, 13 august, la ora 17:00.

Și în acest an Târgul Gaudeamus Litoral își propune să promoveze lectura ca modalitate de reconectare cu sine. Desprins de agitația cotidiană, cititorul modern (re) găsește în vacanță unul din tot mai rarele prilejuri de a se dedica lecturii. Amuzante sau incomode, spumoase sau melancolice, incitante sau revelatoare, titlurile oferite de expozanții Târgului Gaudeamus Litoral își caută cititorii în rândul vizitatorilor de toate vârstele.

Bestseller-urile momentului, seriile de autor și cele mai recente titluri de ficțiune sau nonficțiune sunt pregătite să devină parteneri de vacanță ai iubitorilor de carte din toate colțurile țării, aflați pe Litoral.

Dintre surprizele pregătite de gazdele de la Radio Constanța, amintim expoziția de fotografie 'EU aleg România', un proiect al Studiourilor Regionale Radio România și seria de proiecții video reunite sub genericul 'Dobrogea sentimentală', susținute de reprezentanți ai școlilor de fotografie din Constanța.

Cu prilejul târgului vor fi reluate și câteva proiecte tradiționale, inițiate și derulate de Radio România: campania de donații 'Cărțile se întorc acasă' și 'Poliția Gaudeamus'. Nu vor lipsi nici Tombola Gaudeamus derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului său concursul Miss Lectura adresat celor mai frumoase vizitatoare.

Gaudeamus Litoral reprezintă ultima etapă a Caravanei Gaudeamus 2015 (după edițiile de la Craiova, Cluj-Napoca și Oradea) și este evenimentul cu numărul 88 în seria Târgurilor Gaudeamus, inițiate și organizate de Radio România din 1994.