Publicat: 28 Aprilie, 2012 - 09:00
Share
Deschiderea oficială va fi transmisă în direct pe postul Radio România Timişoara

 Timp de cinci zile, între 2 şi 6 Mai, Caravana GAUDEAMUS invită publicul în Piaţa Victoriei la un spectacol de carte şi cultură: Târgul GAUDEAMUS Timişoara, ediţia a VIII-a. Organizat de Radio România, în parteneriat cu studioul teritorial Radio România Timişoara, Târgul reuneşte în acest an edituri din România şi din străinătate reprezentate de agenţii de difuzare de carte, dar şi instituţii de învăţământ care îşi vor aştepta la Târg viitorii studenţi cu o variată ofertă educaţională.

Noutăţile ediţiei vor fi prezentate în cadrul conferinţei de presă, care va avea loc Miercuri, 2 Mai, ora 10.00 la sediul Radio Timişoara.

În acest an, Caravana GAUDEAMUS ajunge la Timişoara însoţită de expoziţia itinerantă de fotografie Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului, o selecţie de 30 de fotografii originale având ca unic personaj Cartea în ipostaze inedite şi revelatoare. Lucrările aparţin fotografului francez Jean Marc Godès, artist vizual cu un portofoliu impresionant de fotografii dedicate promovării cărţii şi culturii scrise. Fotografiile pot fi vizualizate pe site-ul artistului: http://photolivre.canalblog.com/.

Din programul ediţiei:

GAUDEAMUS Timişoara premiază olimpicii internaţionali ai judeţului Timiş. Tinerii timişoreni medaliaţi la concursurile internaţionale la diverse discipline vor fi Invitaţii de nota 10 ai Târgului şi protagoniştii unui moment special desfăşurat în faţa publicului şi a presei.

Liceenii timişoreni sunt invitaţi la competiţia şoarecilor de bibliotecă: e vorba despre Concursul Lectura... la doi paşi!, etapa zonală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”. Câştigătorul locului I va participa la finala Concursului, care va avea loc în cadrul Târgului Internaţional GAUDEAMUS din noiembrie.

Continuă campania de donaţie de carte pentru bibliotecile rurale din Banat, derulată în parteneriat cu studioul teritorial Radio România Timişoara. În acest an, proiectul Cărţile se întorc acasă are un nou partener: Fundaţia Noua Generaţie, iniţiatoarea campaniei Ai în plus o carte, dă-o mai departe, care invită părinţii şi copiii să doneze cărţi pentru grădiniţele fără bibliotecă proprie din oraşele şi comunele din România.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc Miercuri, 2 Mai, ora 13.15 şi va fi transmisă în direct pe postul Radio România Timişoara.

Târgul GAUDEAMUS Timişoara este un eveniment cultural-expoziţional organizat de Radio România şi susţinut de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara.

Parteneri: Teatrul Naţional Timişoara, Departamentul de Sociologie, Facultatea de Sociologie şi Psihologie (Universitatea de Vest din Timişoara), Fundaţia „Noi Citim”, Fundaţia Noua Generaţie.

Program de vizitare:

miercuri - sâmbătă: 11.00 - 21.00

duminică: 10.00 - 14.00

Intrarea este liberă.