Publicat: 19 Mai, 2016 - 20:51

Timp de patru zile, în perioada 19-22 mai, la Patinoarul Vákár Lajos din Miercurea-Ciuc se desfășoară a XXVI-a ediție a Expo-Ciuc 2016. 
În deschiderea evenimentului oaspeții și expozanții au fost salutați de Csipor Attila, directorul Expo-Har, organizatorul târgului, de viceprimarul Füleki Zoltán, iar din partea Consiliului Județean Harghita de președintele Borboly Csaba. Șeful CJH a reamintit faptul că participarea la târguri și expoziții are un impact hotărâtor în dezvoltarea afacerilor și reprezintă o oportunitate majoră de promovare a activității firmelor care își desfășoară activitatea în sfera comercială. „Am încredere că acest târg va fi o ocazie bună de stabilire a noilor legături comerciale prospere. Consider că este nevoie de numeroase inițiative, cum ar fi susținerea tinerilor întreprinzători, sprijinirea învățământului profesional, o atitudine pro-activă a autorităților publice față de antreprenori, facilități fiscale și acordarea unei mari atenții vieții antreprenoriale județene. Rog pe această cale pe candidații la alegerile locale, indiferent de partidele din care fac parte, să sprijine antreprenorii, propunerile și nevoile acestora”, a spus Borboly Csaba.
La eveniment a fost prezent și atașatul diplomatic al Consulatului Ungariei, Lázár Zoltán care a transmis mesajul de susținere al guvernului ungar, menținând că este nevoie de susținere a activității antreprenorilor în vederea unei cât mai prospere economii județene.
În acest an printre expozanți se numără firme cu profil medical, producători de îmbrăcăminte, de produse alimentare și de  utilaje agricole, dar și standuri ale editurilor din zone. Sunt prezenți de asemenea și producători care au obținut marca Produs secuiesc pentru produsele de artizanat, produse alimentare și de larg consum. Astfel, vizitatorii sunt așteptați cu drag la standurile târgului.

Miercurea-Ciuc, 19 mai 2016