Publicat: 8 Martie, 2019 - 08:42

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 a adus bucatele sibiene cu gust de poveste la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin

Consorţiul Sibiul Regiune Gastronomică Europeană 2019 a organizat astăzi o degustare de produse sibiene la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin, la invitaţia şi în standul Ministerului Turismului.

Bufetul a cuprins produse sibiene de la Lactate Seviş, Bătrânu' Sas, Carmangeria Mangaliţa de la Racoviţa, Carmangeria Cristea Gura Râului, brânză de burduf de la Râu Sadului, unt din Mărginimea Sibiului, legume, murături şi pâine de la producători locali, păstrăv afumat, iar la desert hencleş, plăcinte cu mere şi cu prune.

Bufetul a fost asezonat cu o vinurile Gorgandin, berea artizanală (1717, Bere Sibiu, Eco-Zen, Nembeer, Urban Brewery) şi ţuică de prune şi de pere pădureţe de la Michael Weisz. Bufetul a fost pregătit de o echipă de bucătari, condusă de Radu Zărnescu, din care au făcut parte şi Marius Greav de la The Gallery şi Vasile Bădilă de la centrul de evenimente Şelimbăr.

Aproape 600 de persoane au apreciat savoare deosebită a produselor sibiene, având parte de un aperitiv la bucatele pe care le pot degusta anul acesta în Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019.

ITB este cel unul din cele mai mari târguri de profil din Europa, la care participă peste 10.000 de expozanţi din 180 de ţări.

Informarea participanţilor la târg este asigurată de o echipă formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Sibiu şi ai Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu, care participă în standul Ministerului Turismului, alături de mai multe agenţii de turism sibiene: Carpathian Travel Center, Inter Pares, Sibiu Reisen, Siebenburgen Reisen.

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este gestionat de un Consorţiu format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaş, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu.