22 septembrie 2021

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac – ofertele turismului rural, gastronomie, expoziţii şi spectacole de folclor 4- 5 septembrie 2021

Staţiunea turistică Albac din Munţii Apuseni găzduieşte, în perioada 4 – 5 septembrie 2021, Târgul Naţional de Turism Rural – unul dintre cele mai importate târguri de turism rural din România. Evenimentul este cel mai longeviv târg de promovare a turismului rural, reunind reprezentanţii din turism la nivel regional şi naţional care promovează oferta zonelor cu potenţial agroturistic. Ediţia din acest an este adaptată contextului epidemiologic actual, fiind organizată cu respectarea tuturor măsurilor legale de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2.

Târgul va debuta, sâmbătă, 4 septembrie 2021, la ora 14:00, cu vizitarea expoziţiei în care este prezentată oferta turistică şi agroturistică în spaţiile de cazare rurale din judeţul Alba, a atelierelor şi expoziţiilor de meşteşuguri tradiţionale româneşti. Nu vor lipsi nici demonstraţiile de gastronomie tradiţională din Munţii Apuseni, iar apoi participanţii vor fi invitaţi să viziteze expoziţia etnografică din staţiunea turistică Albac şi expoziţia de artă fotografică „Spectacolul naturii” semnată de Carmen Barna.

La ora 17:30, este programată deschiderea oficială a târgului printr-un recital al Grupului tradiţional de tulnicărese din zonă şi premierea locuitorilor din Albac la 50 de ani de căsătorie. În program este inclus şi un concert cu muzică de fanfară susţinut de Fanfara Judeţului Alba, dirijor Coriolan Honcaş. Manifestările continuă cu un spectacol folcloric în care vor evolua Taraful „Moţul” din Horea, Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” (dirijor Alexandru Pal), alături de soliştii vocali Leontina Fărcaş, Nicolae Plută, Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Nariţa, Nicolae Tuhuţ, Ciprian Roman, Mihaela şi Ciprian Istrate.

Târgul de Turism Rural de la Albac va continua, duminică, 5 septembrie 2021, cu vizitarea expoziţiei în care este prezentată oferta turistică şi agroturistică în spaţiile de cazare rurale din judeţul Alba, a atelierelor şi expoziţiilor de meşteşuguri tradiţionale româneşti precum şi cu demonstraţii gastronomice. De asemenea, vizitatorii târgului vor putea vedea şi expoziţia de artă fotografică „Aurarii din Munţii Apuseni” semnată de Vasile Sârb. La ora 17:00, pe scena din centrul comunei Albac, va avea loc Concursul de Interpretare la Tulnic „In Memoriam Elena Pogan”, care în acest an a ajuns la ediţia a IV-a.

Şi pentru ziua de duminică organizatorii Târgului Naţional de Turism Rural de la Albac au pregătit un spectacol folcloric cu Tulnicăresele din Albac, Ansamblul folcloric „Cununa de Sânziene” Dipşa, Bistriţa-Năsăud, Corul bărbătesc „Voivozii munţilor” din Covasna, Grupul vocal „Crăişori moţeşti” din Albac, Andrada Mateş, Sergiu Sotelecan, Ancuţa Matei Olar, Adriana Irimieş, Ionela Moruţan, Cristian Pomohaci.

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac este organizat de Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Comunei Albac. Târgul este o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.