Publicat: 26 Noiembrie, 2018 - 10:20
Share

Cel mai așteptat târg al sărbătorilor de iarnă - Târgul „Poveste de Crăciun” al Operei Comice pentru Copii - se deschide peste numai trei zile! Din 29 noiembrie 2018 până în 15 ianuarie 2019, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe cei mici alături de familiile lor să se bucure de activitățile și surprizele de sărbători la târgul tematic din curtea instituției, din Calea Giulești nr. 16, pe o suprafață de aproape 8.000 de metri pătrați! De Ziua Națională a României, pe 1 decembrie, intrarea la toate punctele de atracție va fi gratuită!

În decembrie, toți copiii vor putea participa la o mulțime de activități special pregătite pentru ei: Patinoarul Copiilor, Curtea Renilor, Caruselul cu jucării, Derdelușul OCC sau Tărâmul Oamenilor de Zăpadă. Cei mici vor avea ocazia să îi demonstreze lui Moș Crăciun că sunt cuminți și pricepuți, ajutându-i pe spiriduși în cadrul atelierelor de pictat personaje ori de confecționat globuri, coronițe, jucării de pluș, stele de hârtie, felicitări sau ornamente tradiționale de Crăciun. Atmosfera de sărbătoare va fi întregită de colindele și cântecele de sărbători interpretate de sute de copii din Programul Național Cantus Mundi, de brazii împodobiți și de mâncărurile tradiționale de sezon puse la dispoziția tuturor vizitatorilor. De la debutul evenimentului până în 22 decembrie, însuși Moșul va poposi la târg pentru a se întâlni cu cei mici!

Târgul „Poveste de Crăciun” va fi deschis de luni până vineri între orele 16:00 – 21:30, iar sâmbăta și duminica între orele 10:00 – 22:00. Intrarea la târg este liberă, însă accesul la unele dintre obiective se face pe baza tichetelor care pot fi achiziționate de la punctele de informare. 

Ultimele bilete la „Poveste de Crăciun”

Au mai rămas mai puțin de 200 de locuri disponibile la spectacolul mozaic „Poveste de Crăciun” din 4 decembrie, de la Sala Palatului! Cei care doresc să vadă superproducția Operei Comice pentru Copii, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, mai pot cumpăra încă bilete din rețeaua www.bilete.ro. A patra ediție a „Poveștii de Crăciun” va aduce în fața publicului invitați de marcă, momente de balet clasic și modern, momente muzicale susținute de coruri de copii din toată țara și o mulțime de alte surprize.

Spectacolul „Joc și Rock” – 5 reprezentații de gală, cu daruri, de Ziua Națională 

Ziua Națională a României aduce o mulțime de surprize pentru cei mici la Opera Comică pentru Copii! Echipa OCC îi așteaptă pe bucureșteni la cele 5 reprezentații de gală ale spectacolului „Joc și Rock”, adaptare după opereta „Crai nou” de Ciprian Porumbescu, pe versuri de Vasile Alecsandri. Toți cei care și-au cumpărat bilete la spectacolele din 30 noiembrie (ora 18:30) și 1 și 2 decembrie (orele 11:00 și 15:00) vor primi cadouri ce constau în DVD-uri cu spectacolele OCC sau căni personalizate, la alegere.

Din 7 decembrie, celebrul balet „Spărgătorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, în coregrafia lui Cătălin Caracaș și scenografia Adrianei Urmuzescu, revine la Opera Comică pentru Copii. Împărăția dulciurilor va fi destinația celor mici, care vor călători alături de Clara și de prietenii ei în minunatul spectacol de balet. „Spărgătorul de Nuci” va avea reprezentații în 8, 9, 15 și 16 decembrie. De asemenea, cei care nu au apucat să vadă spectacolul de teatru „Ivan Turbincă”, parte a trilogiei „Ion Creangă 180”, o vor putea face în zilele de 1, 2, 8 și 9 decembrie 2018 în Sala UnderGrant. 

Echipa Operei Comice a pregătit și alte surprize pentru copii, la final de an. Pe 15 și 16 decembrie, copiii care doresc să încerce tobele, timpanele, xilofonul sau clopoțeii, vor putea să afle cum funcționează aceste instrumente muzicale la concertele-lecție susținute de prof. univ. dr. Alexandru Matei, unul din cei mai renumiți și pasionați maeștri percuționiști, în cadrul Salonului de percuție.

Anul se va încheia la Opera Comică pentru Copii cu trei reprezentații de gală ale operetei „O Noapte la Veneția” de Johann Strauss. Până în 29 decembrie, spectatorii care cumpără bilete la una din cele trei reprezentații pot participa la concursul organizat pe site-ul instituției, www.operacomica.ro. Premiul este un sejur de două nopți la Veneția în perioada 1 martie – 1 iunie 2019, oferit de agenția Magic Holiday, și cuprinde biletele de avion și cazarea, cu mic dejun, pentru maxim trei persoane. Formularul online este disponibil la adresa https://bit.ly/2PN3cxE, iar regulamentul concursului poate fi consultat pe http://www.operacomica.ro/evenimente/.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar în stagiunea 2018-2019 are programate peste 600 de reprezentații, dintre care 11 premiere.