Publicat: 22 August, 2014 - 13:44
Share

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că în eventualitatea unei suspendări din funcţie a preşedintelui, ar refuza să preia interimatul la Palatul Cotroceni, ţinând cont că este angajat în cursa prezidenţială şi că acest lucru îl poate face preşedintele Camerei.

"În cazul în care preşedintele ar fi suspendat şi eu aş fi candidat la funcţia prezidenţială, vă asigur că voi refuza să preiau prerogativele de preşedinte interimar. Acest lucru va putea foarte bine să fie făcut de preşedintele Camerei Deputaţilor", a spus Tăriceanu.

El a precizat că va refuza să preia această funcţie pentru a nu introduce o distorsiune în cursa electorală şi să se considere căar putea să beneficieze de un avantaj, din poziţia de preşedinte interimar.

Tăriceanu a mai afirmat că nu a avut nicio discuţie cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, despre preluarea funcţiei de preşedinte interimar.

"Nu am discutat, dar aceasta este o atitudine corectă din partea mea", a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a mai menţionat, referitor la o eventuală instabilitate politică, creată de iniţierea procedurilor de suspendare a preşedintelui, că această teamă nu trebuie să inhibe "reacţiile sănătoase la încălcarea Constituţiei".

"Dacă Constituţia este încălcată, nu există nicio scuză pentru ca lucrurile să fie repuse în ordinea firească a lucrurilor şi procedurile prevăzute de lege şi Constituţie să fie declanşate", a mai spus Tăriceanu.