Publicat: 13 Iulie, 2015 - 09:06
Share

Decizia lui Victor Ponta de a se retrage de la conducerea PSD până când își va demonstra nevinovăția în fața justiției este una care trebuie salutată deoarece a fost luată tocmai pentru a proteja partidul, a declarat, copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Coaliția de guvernare va merge înainte, a subliniat acesta.

”Respectăm decizia dar în același timp alianța politică și coaliția de guvernare va merge înainte. Nu există niciun motiv pentru a pune sub semnul întrebării, mai ales în contextul în care rezultatele guvernării (...) alianței noastre se văd atât de bine. Am reușit să ne îndeplinim cea mai mare parte a angajamentelor din programul de guvernare (..) și nu văd niciun motiv pentru care nu ar trebui să continuăm”, a declarat copreședintele ALDE.

Întrebat dacă această decizie nu va afecta partidul, Tăriceanu a răspuns: ”Acum sigur că e un gest care nu este uzual. Nu știu dacă ar fi motive de dezamăgire. (...). Trebuie să vedem partea pozitivă a lucrurilor. Victor Ponta lasă să se înțeleagă că atâta vreme cât această hărțuire la care este supus de către DNA va continua, nu vrea să afecteze partidul și eu cred că colegii domniei sale trebuie să salute decizia pe care Victor Ponta a luat-o tocmai pentru a proteja partidul și imaginea lui și trebuie cu toții să se strângă și să găsească o formulă mai degrabă interimară pentru că Ponta practic se autosuspendă din partid, nu a demisionat”.