Publicat: 14 Martie, 2019 - 08:34
Share

„Dacă în România noi am face numirea procurorului-șef prin negociere între partidele politice, cred că ar lua toată țara foc și apoi negocierea să se întâmple între Parlament și Guvern. Asta am văzut la Parlamentul European și nu cred că este exemplu de bune practici”, a răbufnit președintele Senatului invitat la Digi 24.

Când moderatorul i-a sugerat lui Tăriceanu că fosta șefă a DNA ar fi ajuns ‘pe lista scurtă’, în baza unei selecții pe criterii de competență, președintele Senatului a reacționat:

„În România cred că sunt sute de procurori care din punct de vedere profesional sunt bine pregătiți, mai bine decât doamna Kovesi, cu un profil moral corect, cu integritate și probitate profesională. Ceea ce la doamna Kovesi, îmi pare rău, avem deficit enorm. DNA-ul a fost în ultimii ani o sursă de abuzuri și de excese care ies acum la suprafață. Oameni care au fost anchetați incorect, care au fost aruncați în închisoare, în detenție preventivă, care au ajuns chiar să fie condamnați, în baza protocoalelor, doar pe baza mărturiilor false sau forțate obținute de procurori precum Onea și Negulescu. Cu toate acestea eu cred că există și oameni care au probitate profesională”, a precizat Tăriceanu.

 

Tag-uri Institutii: