Publicat: 24 Februarie, 2017 - 16:13
Share

Sub ”oblăduirea” preşedintelui Klaus Iohannis, DNA va ajunge să ancheteze creşterea salariului minim sau înăsprirea politicii fiscale faţă de multinaţionale, spune preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

 De asemenea, -Tăriceanu susţine că, prin motivarea deciziei referitoare la sesizarea făcută de CSM cu privire la OUG 13, Curtea Constituţională a României transmite Consiliului să respecte separaţia puterilor în stat. 

"Motivarea Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte sesizarea făcută de CSM referitoare la ordonanţa adoptată de Guvern reprezintă nu doar o lovitură pentru conducerea CSM, dar şi o readucere aminte a menirii acestui for. CCR transmite CSM un mesaj clar: respectaţi separaţia puterilor în stat. Este un mesaj pe care l-am dat şi eu, în nenumărate rânduri, ca preşedinte al Senatului, când CSM a intervenit brutal în activitatea Parlamentului. (...) De curând, componenţa CSM s-a schimbat, înnoit şi sper ca aceste voci noi să atragă atenţia asupra exceselor instituţiei. Mai ales acum, când au de partea lor această motivare a CCR. Este timpul ca CSM să respecte separaţia puterilor în stat şi rolul său în arhitectura sistemului de justiţie", a scris Tăriceanu, vineri, pe Facebook.
Începe DEMOLAREA clubului Bamboo: LOVITURĂ DURĂ primită de patroni din partea autorităților

În opinia sa, România se află într-un "moment de cotitură" în care "instituţiile de forţă - nedemocratice - încearcă să devină stat în stat şi să decidă politica economică, socială, politica de investiţii şi chiar cea externă". 

"Spre asta ne îndreptăm. În curând, vom vedea DNA anchetând parlamentari şi miniştri pentru că au decis să crească salariul minim sau pentru că au decis să înăsprească politica fiscală faţă de multinaţionalele care îşi exportă profitul. Deja se fac paşi în acest sens, sub oblăduirea preşedintelui Iohannis", a adăugat Tăriceanu.