Publicat: 9 August, 2019 - 11:15
Share

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, critică, vineri, pe Facebook, discursul lui Klaus Iohannis de la Consiliul Naţional PNL.

"Am urmărit discursul de ieri al dlui Klaus Iohannis la Consiliul Naţional al PNL, for care de doi ani încoace nu se mai întruneşte decât pentru preşedinte. Echidistanţă şi neutralitate, ce să zic.
Nu am ce comenta despre ce a spus dl.preşedinte, poate pentru că nu a spus mai nimic. Aş comenta mai degrabă ce nu ne-a spus. Nu am văzut la această lansare în cursa electorală nici umbră de bilanț. Nimic despre realizări în cinci ani de mandat.
Preşedintele la final de mandat s-a străduit să ne vorbească despre ceea ce va face pentru că nu ne-a putut vorbi nimic despre ce a făcut!
O observație totuși aș face: pentru că are zero realizări în cinci ani, dl preşedinte a trecut la strategia gloriosului predecesor Băsescu. După un mandat de primar în care nu a făcut nimic, ne amintim cum acesta a venit cu mesajul ”dați-mi și consiliul general ca să pot face treabă”. Vreo trei ani mai târziu, ca președinte, cerea românilor să-i dea şi un guvern condus de PD ca să poată face treabă. Azi, simţim pe pielea noastră unde ne-a dus experimentul ”Băsescu”.
După cinci ani, tot cu asta vine și dl Iohannis în fața românilor : ”Războiul va fi câștigat atunci când România va fi condusă de o echipă care crede în democrație, pro-europeană – nu doar cu preşedinte, dar şi cu guvern şi majoritate parlamentară (...) Voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni, la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate”.
Daţi-mi, daţi-mi, daţi-mi!!...
Domnule Iohannis, ai primit mai mult decât ai meritat vreodată. Când veţi începe să daţi ceva poporului care v-a ales? Pentru că timpul e scurt!
P.S. O notă de final ușor malițioasă, dar cu anume semnificații: îmi spuneau colegii, în mod repetat, că între discursurile (întotdeauna) citite de dl. Iohannis şi textele postate pe site-ul preşedinţiei câteva minute mai târziu nu există nici cea mai mică diferență. Avem un preşedinte care chiar nu se poate abate o virgulă de la ce îi scriu alţii?", a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Tag-uri Institutii: