Publicat: 17 Noiembrie, 2015 - 20:45
Share

Din cauza fugii de responsabilitate a partidelor politice s-a ajus la ipostza în care i s-a oferit pe tavă preşedintelui Klaus Iohannis posibilitatea de a numi el un prim ministru, a declarat, marţi seara, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Acest Guvern este o formulă improprie şi periculoasă pentru democraţie. Neagă democraţaţia repreyentativă şi deschide calea către un regim prezidenţial. Acest Guvern  nu are o majoritate în Parlament. Se întâmplă aşa cum s-a întâmplat în timpul lui Băsescu".

"În Parlament astăzi a fost foarte interesant. Toate partidele, inclusiv Grupul minorităţilor naţionale, cu o singură excepţie - ALDE, au votat "pentru". Dar, pe mine nu m-a surprins numărul mare de voturi "pentru". M-a surprins numărul consistent, 115 voturi, "împotrivă".  ALDE nu are decât 37 de parlamentari", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

 "Eu am vorbit cu colegii mei dela celelalte partide şi mi-au zis ca-mi împărtăşsesc punctul de vedere cu privire la trecerea la o formulă care nu e democratică, nu e constituţională. Dar şi aşa ei au votat..."