Publicat: 13 Mai, 2012 - 17:41
Share

Liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, Călin Popescu -Tăriceanu a luat cunoştinţă cu indignare de faptul că unul dintre candidaţii la Primăria Sectorului 2, Neculai Onţanu, se foloseşte de numele său în campania electorală aflată în desfăşurare, se arată într-un comunicat de presă al PNL.
Prezentăm comunicatul de presă:

"Neculai Onţanu nu are în nici un fel acordul lui Călin Popescu -Tăriceanu pentru a-i folosi numele pe afişele şi bannerele sale electorale, care au apărut în Sectorul 2.

Călin Popescu -Tăriceanu declară cu fermitate că nu îl sprijină în niciun fel pe Neculai Onţanu în prezenta campanie electorală, reiterând faptul că sprijină numai candidaţii USL şi apreciază că la Primăria Sectorului 2 este nevoie de o schimbare radicală pe care o poate aduce numai o victorie electorală a actualui candidat al USL.

Fostul prim-ministru reaminteşte că în ultimii ani a criticat cu consecvenţă traseismul politic al unor primari şi parlamentari care au creat UNPR. Astfel, liderul deputaţilor PNL consideră că UNPR este un partid imoral, lipsit de orice fel de legitimitate, iar crearea sa, prin folosirea funcţiei de Ministru al Apărării Naţionale de către Traian Băsescu şi prin oferirea de sprijin financiar pentru anumiţi aleşi locali este în afara practicilor democratice. 

Referitor la această situaţie, Călin Popescu -Tăriceanu a declarat următoarele: „Dezaprob cu tărie crearea UNPR şi consider că acest partid este rezultatul corupţiei politice practicate de regimul Băsescu. Am protestat întotdeauna împotriva practicilor regimului Băsescu de a cumpăra o majoritate parlamentară folosind resursele financiare ale bugetului de stat sau funcţii de răspundere în stat, precum cea de Ministru al Apărării Naţionale. Declar că niciodată nu voi sprijini alţi candidaţi decât cei ai USL. Privitor la competiţia electorală pentru Primăria Sectorului 2, sunt de părere că este nevoie de o schimbare radicală pentru că deja s-au acumulat multe semne de întrebare legate de activitatea domnului Onţanu. Îl indemn pe actualul primar al Sectorului 2 să facă o campanie onestă şi să arate cetăţenilor realizările sale şi proiectele de viitor. Astfel de trucuri ieftine nu sunt permise într-o campanie electoală civilizată, care respectă regulile dezbaterilor publice.  Voi analiza situaţia apărută pentru a lua măsurile legale ce se impun". 

Călin Popescu -Tăriceanu anunţă că va sesiza Biroul Electoral de Circumscripţie nr 2 - Sectorul 2. Totodată, Liderul Grupului Parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor îl somează public pe Neculai Onţanu să demonteze imediat afişele electorale menţionate.

În cazul în care aceste afişe nu vor fi retrase, Călin Popescu -Tăriceanu este gata să întreprindă demersuri legale pentru a face astfel încât astfel de comportamente imorale să dispară din campania electorală".