Publicat: 6 Octombrie, 2017 - 18:36
Share

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a avut o întrevedere vineri, 6 octombrie a.c., cu Paolo Alli, președintele Adunării Parlamentare NATO, în marja celei de-a 63-a Sesiuni Anuale a Adunării Parlamentare a NATO  (6-9 octombrie 2017).  La întrevedere a participat și  David Hobbs, secretarul general al AP NATO.

În cadrul discuțiilor, președintele Senatului a exprimat satisfacția pentru găzduirea de către țara noastră, pentru a treia oară, a acestui eveniment marcant care aduce în prim plan rolul diplomației parlamentare în promovarea unei legături solide între dezideratele NATO și cetățeni. Demnitarul român a menționat totodată că temele de actualitate aflate pe agenda sesiunii de toamnă a AP NATO, precum stabilitatea în regiunea Mării Negre, cooperarea NATO-UE, evoluțiile din Rusia și din Balcanii de Vest, reflectă rolul Alianței Nord-Atlantice în actualul context de securitate caracterizat prin impredictibilitate și provocări multiple, iar concluziile desprinse în urma dezbaterilor se vor constitui în contribuții relevante în pregătirea Summit-ului NATO din 2018.

Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat totodată că parlamentelor naționale le revine obligația de a veghea asupra manierei în care guvernele dispun de instrumente adecvate pentru implementarea deciziilor care contribuie la siguranța cetățenilor.
În cadrul discuțiilor au fost abordate și subiecte ale relației bilaterale excelente între România și Italia, respectiv România și Regatul Unit, accentuându-se dorința părților de a identifica noi oportunități de dezvoltare a relațiilor economice, președintele Senatului subliniind că situația macroeconomică a României este una dintre cele mai bune din UE în termeni de creștere a PIB-ului, deficit fiscal și datorie publică.