Publicat: 17 August, 2014 - 17:38
Share

Liderul PNL, Klaus Iohannis, candidat al ACL pentru Preşedinţie, nu este mai mult decât un personaj de faţadă, care n-are nici cele mai vagi cunoştinţe şi cultură politică pentru funcţia de şef al statului, afirmă, duminică, într-un comunicat de presă, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Comunicatul liderului PLR şi candidat al acestei formaţiuni pentru prezidenţiale vine în urma unor declaraţii făcute sâmbătă, la Braşov, de Vasile Blaga, liderul PDL şi şef al campaniei pentru prezidenţiale a candidatului Klaus Iohannis, potrivit cărora Călin Popescu-Tăriceanu a fost inclus printre cei care au rupt Alianţa Dreptate şi Adevăr în 2007.

'Iohannis ? El nu este mai mult decât un personaj de faţadă, care n-are nici cele mai vagi cunoştinţe şi cultură politică pentru funcţia la care l-aţi pus să candideze. Zgârcenia în exprimare nu ascunde idei benefice, ci lipsă de idei. I-ar mai fi necesară multă pregătire şi mulţi ani să ajungă la un nivel cât de cât acceptabil. Jocurile le veţi face în continuare dumneavoastră alături de Băsescu. De altfel, în discursul său rostit tot la Braşov regăsim metodele şi planurile neavenite şi împotriva spiritului Constituţiei folosite de Băsescu. În ciuda actualei majorităţi parlamentare solide, domnul Iohannis vrea un alt Guvern. Dacă va deveni preşedinte, el, Iohannis, va fi o copie la indigo a lui Băsescu, îşi propune să facă şi să desfacă majorităţi parlamentare, indiferent de votul electoratului la alegerile parlamentare. Ce dovadă ne mai trebuie că 'marele partid' rezultat din fuziunea PDL+PNL este continuatorul regimului Băsescu ?', afirmă Tăriceanu.