Publicat: 27 Aprilie, 2017 - 12:14
Share

"Personajele care au fost în noaptea alegerilor din 2009 în casa lui Gabriel Oprea reprezintă o adunătură de tip mafiot", a declarat, în cadrul unei emisiunI TV, Călin Popescu Tăriceanu

Şeful Senatului a subliniat că acesta este modul de operare al celor care vor sa funcţioneze pe lângă lege. "Mafia nu are numai interese economice, ci are interese şi în sfera politică. O astfel de adunare de tip mafiot urmăreşte să obţină influenţă politică, favoruri politice, influenţarea deciziilor politice. Vor accesul la decizii importante politice, vor avantaje. Nu stăteau să sărbătorească ziua domnului Neculai Onţanu aşa cum zicea domnul Gabriel Oprea. Era o frăţie cu şefii instituţiilor de forţă. Aceste persoane voiau să facă jocuri politice, să îi slujească pe unii sau pe alţii. Lucrurile astea în democraţie nu sunt admisibile. Parlamentul ţine cont de principiul separaţiei puterilor în stat. Noi suntem preocupaţi de latura politică, nu penală. E un demers şmecheresc al Parchetului General. Au copiat din documentul nostru ca să ne oprească", a punctat Tăriceanu.

Alegerile au fost fraudate spun eu. Ce s-a întâmplat la Paris? S-a votat o dată la 17 secunde. Votul nu îţi iese sub nicio formă. Ăsta e un exemplu de posibilă fraudare a votului. Am aflat că funcţionarii completau fişele pentru unii. Dacă voi fi chemat, voi merge şi eu la comisie. Kovesi stătea cu politicienii prin vie la Sebastian Ghiţă, cu lăutari, acasă la Gabriel Oprea. Parcă spunea că nu are nicio legătură cu politicienii cu dosare", spune Tăriceanu.

"SRI e un serviciu care in baza unor protocoale si-a implantat oameni in diverse institutii. Ce facem cu ei? Noi avem 2 servicii, SRI si SIE. SRI nu e un serviciu de spionaj, ci de contraspionaj. SRI trebuie sa apere institutiile, cetatenii, statul in asa fel incat deciziile sa nu fie influentate. Nu e rolul lui sa participe la anchete penale, sa urmareasca cetateni certati cu legea, lucrand mana in mana cu procurorii. Nicaieri in nicio tara nu lucreaza mana in mana cu institutiile care trebuie sa infaptuiasca justitia. Lucrurile astea se intampla si acum, dar lucrurile se schimba. Comisia de supraveghere va prezenta un bilant si ne va informa care e starea actuala de lucru. Si astept asta cu mare interes. As vrea sa nu fim tara cu cel mai mare numar de microfoane pe cap de locuitor. Vreau sa fim o tara in care domneste legea. Procurorii au si ei treaba lor importanta, altii se achita bine, altii calca in strachini", a subliniat Tariceanu la România TV.