Publicat: 4 Aprilie, 2019 - 07:45
„Institutiile statului au fost confiscate de un mic grup din care facea parte si doamna Kovesi”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu reacționează  după avertismentele Comisiei Europene și a ambasadelor privind justiția din România. 

”Vreau sa va explic pozitia mea bazată pe doua elemente - primul element - oficialii europeni nu sunt in masura, nu sunt capabili sa ofere un singur element concret. Ce a facut Guvernul gresit. Ei vorbesc de niste intentii de aprobare a unor ordonante cu consecinte gresite. Eu nu am vazut proiectul, nu stiu cum sunt ei capabili sa defineasca intentiile guvernului.

Al doilea lucru pe care vreau sa il subliniez in legatura cu aceste declaratii e ca ele se circumscriu toate campaniei electorale pentru PE. Colegii nostri de la PE au gasit o tema cu care sa se laude in fata publicului propriu, uite cum sunt ei vigilenti. Și eu sunt preocupat ca justiția in Romania sa functioneze independent. Pana una alta, Guvernul nu intervine in functionarea justitiei, parlamentul nu intervine, dar vad ca primim de la UE diverse mesaje si indemnuri prin care ni se spune: interveniti voi in justitie ca sa ii fie ridicate masurile de control judiciar aplicate dnei Kovesi. E vorba de un dublu standard pe care nu il inteleg.

Una dintre chestiunilepe care incep sa le cred e ca toate abuzurile din Romania, toate excesele din justitie s-au facut cel putin cu cunostinta comisiei europene prin MCV si cu girul lor. Si acest lucru e grav, dar evident ca nimeni nu recunoaste asa ceva. Noi discutam de coruptia financiara care este grava, dar nu discutam de coruptia de putere. Cred ca Comisia Europeana, prin MCV, ori nu si-a dat seama, ori a inchis ochii. Institutiile statului au fost confiscate de un mic grup din care facea parte si doamna Kovesi” a declarat Călin Popescu Tăriceanu la RomâniaTV.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: