Publicat: 28 Martie, 2020 - 10:39
Share
Închisoare și amenzi uriașe

Guvernele naționale din întreaga lume introduc reglementări stricte pentru a stopa răspândirea coronavirusului

Singapur

Guvernul din Singapore a anunțat o nouă regulă care poate duce la o condamnare reală pentru oricine a fost găsit încălcând protocoalele de „distanțare socială”.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Singapurii care nu reușesc să mențină o distanță de un metru față de alte persoane în   interacțiuni publice „netransitive” pot fi amendați până la 10.000 de dolari Singapore (6.985 dolari) și chiar riscă o perioadă de șase luni sentinta de inchisoare.

Multe națiuni din întreaga lume adoptă dispoziții la fel de extreme pentru a preveni pandemia COVID-19.

Iordania

Iordania a introdus până în prezent unele dintre cele mai radicale politici anti-coronavirus. Inițial, țara a impus un blocaj non-stop, oficialii promițând să ofere pâine și apă tuturor cetățenilor. Cei care au încălcat carantina strictă au fost amenințați cu un an de închisoare. Cel puțin 800 au fost arestați pe o perioadă de câteva zile, a raportat Gardianul. Ulterior, măsurile au fost ușurate, guvernul le-a permis oamenilor să facă plimbări și să viziteze magazine și farmacii.

Italia

Autoritățile au început să clameze eforturile de a opri violatorii din carantină în Italia. Țara a desfășurat peste 100 de soldați însărcinați cu aplicarea măsurilor de blocare în Lombardia, cea mai lovită regiune din Europa. Peste 90.000 de italieni au fost pălmați cu amenzi care pot atinge 3.000 de euro (3.300 de dolari). De asemenea, italienii pot sfârși în spatele gratiilor timp de trei luni pentru că au abandonat protocoalele de ședere în loc.

Spania

Spania ar putea avea cele mai stricte reguli din Europa. De la anunțarea unei închideri la nivelul întregii țări la jumătatea lunii martie, rezidenții au fost autorizați afară doar pentru produse esențiale, cum ar fi cumpărăturile alimentare sau nevoile medicale. Dispozițiile, inițial programate să fie ridicate după cincisprezece zile, au fost prelungite până la 11 aprilie. Cei care au fost încălcați regulile se confruntă cu amenzi astronomice, infractorii repetiți stabilind posibilitatea de 3-18 luni de închisoare. Peste 30.000 de amenzi au fost emise și 900 de arestări pentru neascultare, potrivit rapoartelor.

India

Primul ministru Narendra Modi a plasat marți un țară de 21 de zile în țara sa, forțând 1,3 miliarde de oameni în casele lor, rămânând deschise doar servicii esențiale și afaceri. Carantina la nivel național este pusă în aplicare cu pedepse fără sens: folosind o serie de dispoziții care există deja în cărți, autoritățile sunt împuternicite să predea amenzi puternice și condamnări de până la doi ani.

Regatul Unit

Poliția din Marea Britanie a primit puterea de a-i face pe oameni să se întoarcă în casele lor, ca parte a unui blocaj la nivel național. Cei care nu au o  „scuză rezonabilă”  pentru a ieși și ar putea fi loviți cu o amendă de 60 de lire sterline (73 USD) O a doua infracțiune ar putea să vă coste dublu.

Măsurile s-au confruntat deja cu critici, poliția din Derbyshire a provocat revolte pe rețelele de socializare pentru folosirea dronei pentru a  „rușina”  oamenii care ar fi încălcat regulile de distanțare socială. (eTN)

Tag-uri Institutii: