Publicat: 21 Septembrie, 2016 - 10:51

Compania aeriana de stat TAROM opereaza in prezent cu 22 de aeronave, deoarece ce unul dintre aparatele TAROM A310, cumparate in 1992, a iesit din uz in data de 12 septembrie, iar a doua aeronava de acelasi tip va iesi din uz in data de 31 octombrie. Prin urmare, TAROM va ramane cu 21 de aeronave in sezonul de iarna, conform unui raspuns trimis de reprezentantii companiei, la solicitarea News.ro.

Fostul director general al companiei, Gabriel Stoe, anuntase in iunie ca analizeaza posibilitatea achizitionarii a doua aeronave noi pentru a inlocui cele mai vechi aparate din portofoliu, cele doua Airbus A310 cumparate in 1992. Din cauza pierderilor, cumpararea a doua aeronave noi in acest an pentru a inlocui cele doua Airbus-uri iesite din uz este exclusa, potrivit informatiilor transmise News.ro de catre reprezentantii companiei.

Reprezentantii TAROM ar lua in calcul inchirierea in regim ¬wet lease¬, adica inchirierea unui avion cu tot cu personalul auxiliar, a unei aeronave care sa acopere inclusiv volumul de operare a unor curse charter suplimentare, solicitate in mod regulat in perioada de iarna.